Showing 23 Result(s)
FAMILY HOTEL

Percutian ke Lotus Desaru Bandar Penawar

Assalamualaikum Percutian ke Lotus Desaru Bandar Penawar |Sehari selepas Hari Raya Aidiladha yang lepas,disebabkan aku tuan rumah untuk tahun ni,makanya,pengisian cuti oleh adik beradik tu seharusnya digunakan untuk aktiviti beriadah.   Hari khamis yang lalu,kami 3 keluarga bawa anak -anak untuk bermandi-manda di Lotus Desaru Beach Resort.Disebabkan aku dapat tiket dengan harga penginapan,so dapatlah bawa budak-budak ni mandi di sana.Aku tak pasti samada orang luar boleh mandi di sini atau …

HOTEL

Hotel Murah di Pontian Johor

Hotel Murah di Pontian Johor | Hai korang…lama tak cerita tentang cerita-cerita personal.Tapi entry ni nak kata personal pun ye jugak sebabnya bayaran sendirian berhad dan bukan di taja.   Actually kalau nak diikutkan event aku pada hari tu boleh je nak balik malam ke JB.Tapi disebabkan event pun habis malam,takut jugak nak lalu jalan Pontian tu malam-malam gini.So,aku decide untuk stay semalam di sini.Kalau ikut plan aku booking hotel …

HOTEL

Menginap di Le Grandeur Palm Resort Senai Johor

  Menginap di Le Grandeur Palm Resort Senai Johor | Hai korang..Actually percutian ni hanyalah untuk menemankan babah ke Seminar pada malam Sabtu hari tu.Kami sebenarnya dari Melaka pada Khamis untuk menghantar MIL ke sana.So,disebabkan babah ada seminar di Senai,Maka kami ambil peluang untuk menginap di sini membawa anak-anak. Kalau ikutkan Seminar babah di Hotel ZamSaham,tapi memandangkan bawa pulak anak-anak ni,haruslah kena tempat yang ada kolam renang dan memudahkan kami …

HOTEL VACATION

Kembara Blogger Johor Part 8 | Tunamaya Beach Resort & Nelayan Seafood

Kembara Blogger Johor Part 8 | Tunamaya Beach Resort & Nelayan Seafood |Kami beredar pulang ke tempat penginapan kami di Desaru Tunamaya Beach & SPA Resort.Sebenarya dah lama betul tak menginap di tepi pantai macam ni.Sesekali kan ambil angin laut memang best. Actually,aku tak pernah pun menginap disini walaupun jarak antara rumah aku kesini mengambil masa lebih kurang sejam. Tapi bila bersama Kembara Blogger Johor,ini merupakan pengalaman yang cukup berharga  …

FAMILY HOTEL

Review | Merdeka Hotel Kluang

Hai korang ☺☺☺..Emm….baru ni rasa boleh up entry santai..Semalam mc..Mungkin sebab penat sangat,tu yang kena demam,selsema dan batuk..Sebenarnya dari Jumaat lagi rasa macam dah lain macam,tapi kuatkan jugak diri ni demi nak tengok Program ni berjalan dengan lancar. Actually,sepatutnya aku dah up pasal Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-anak Yatim Kluang.Tapi aku on hold dulu..Sebab banyak gambar yang perlu di tapis..Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar masa program tu,korang …

HOTEL

Pengembaraan Terindah di Sekitar Bangkok

Assalamualaikum Siapa saja yang tak kenal dengan negara Thailand? Dan kalau sebut saja pasal Thailand, mesti bandar Bangkok akan menjadi pilihan utama para pelancong dari seluruh pelusuk dunia untuk pergi bercuti kan. Kerana apa? Haaa, kalau korang nak tahu bandar ni sebenarnya merupakan salah satu bandar yang terbesar dan paling meriah di Asia Tenggara dan ia adalah ibu kota bagi negara Thailand. Bandar ni adalah salah satu bandar yang bersejarah …