Grolier Fun Thinker program pembelajaran di rumah | Pernah dengar pasal Grolier Programme tak korang? Actually, Grolier Program ni memang dah lama bertapak di Malaysia. Sebelum diperkenalkan di Malaysia, Ia dah terkenal di luar negara dan mendapat sambutan tau.Sebelum tu meh umi cerita sedikit pasal Grolier ni untuk memudahkan korangContinue Reading

Perbanyakkan Latihan Mewarna Untuk Naura | Lama dah tak cerita pasal Homeschooling untuk Naura ni kan.Umi je tak banyak masa nak cerita kat blog ni..Apa yang busy sangat pun tak taulah kan. Actually ada je umi wujudkan aktiviti Homeschooling ni kat rumah.Cuma jarang nak cerita kat blog ni.Kadang tu umiContinue Reading

Aktiviti Homeschooling Semasa Cuti Sekolah| Apa lagi kan yang anak-anak buat di musim cuti  ni,haruslah bermain, mainan dan main.Itu jelah kerja diorang.Lepas tu liat sungguh nak membaca buku. Tahun hadapan Nur Awfiyah dah pun naik ke Tadika 5 tahun.Jujur aku katakan, Nur awfiyah kurang minat dengan buku.Menghafal apatah lagi.Biasalah kan,Continue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺Aku sebenarnya risau untuk up entry yang berkaitan dengan apa yang aku buat.Sebenarnya perkongsian aku ni bukan untuk menunjuk-nunjuk yang aku bagus sangat dalam memberikan pendidikan pada anak-anak aku. Banyak kelemahan aku dalam mengajar mereka.Aku seorang ibu yang masih lagi belajar untuk memberikan yang terbaik untuk anak.Sebarang tipsContinue Reading