Showing 13 Result(s)
Deko Mini Garden dengan Artificial Grass Kedai Eco
DECO

Deko Mini Garden dengan Artificial Grass Kedai Eco

Deko Mini Garden dengan Artificial Grass Kedai Eco | Lama dah niat hati ni nak ada mini garden dekat tepi rumah.Walaupun tak segah mana, at least nak ada jugak mini garden. Akhirnya setelah sikit-sikit umi usahakan,alhamdulillah jadi jugak 90% my mini garden ni.Menjadi jugak idea deco mini garden. Ni pun tengah wishlist beberapa benda untuk lengkapkan mini garden umi. WISHLIST BARANG MINI GARDEN YANG BELUM LENGKAP Eceh siap buat list …

Cara Memilih Servis Tukang Cat Rumah Terbaik di Kawasan Anda
DECO

Cara Memilih Servis Tukang Cat Rumah Terbaik di Kawasan Anda

Rumah yang dicat dengan baik akan selalu kelihatan cantik dan menarik. Dengan ini, anda akan berasa selesa dan senang ketika tinggal di sana. Walaubagaimanapun, proses mendapatkan perkhidmatan cat dalam rumah terbaik di Lembah Klang adalah sedikit sukar. Secara permulaannya sebelum mengupah seseorang, anda perlu melakukan sedikit kajian untuk memeriksa cara kerja dan reputasi mereka. 

Trend Mini Garden Di Balkoni Rumah Menceriakan Pemandangan Mata
DECO

Trend Mini Garden di Balkoni rumah menceriakan pemandangan mata

Trend Mini Garden di Balkoni rumah menceriakan pemandangan mata | Dah menjadi Trend sejak PKP lagi kan mini garden ni.Bukan sahaja di kampung, malah di rumah-rumah bandar pun ada yang start dah buat mini garden. Bagi umi ia satu trend yang sihat yang boleh kita ikut sebab pemandangan hijau ni dianggap warna yang menenangkan dan santai.Sesuai untuk orang yang tengah stress.Apa yang umi baca hijau ni dikaitkan dengan jantung, jadi …

DECO

Kemas tersusun dengan Ikea Mulig Clothes Bar

Kemas tersusun dengan Ikea Mulig Clothes Bar | Impian umi nak beli almari panjang untuk penuhkan semua baju di dalamnya.Tapi tulah, kita merancang, Allah swt sahaja menentukan. Disebabkan kos nak dapatkan almari tu memang besar,tapi umi tetap bersabar.Yelah..kami ni bukan jenis cop duit.Banyak lagi perkara yang difikirkan untuk didahulukan.Tapi semangat umi untuk tidak rumah nampak terlalu sarat dengan baju sana dan sini, jadi umi jadikan bilik dak Naura satu bilik …

DECO

5 Jenis Bilik Tidur Yang Dihias Cantik Dengan Kertas dinding

Assalamualaikum Hiasan dalaman sesebuah ruang sangat penting dalam menghasilkan suasana dan tema yang dikehendaki. Selain mengisi ruang lantai dengan perabot dan barang perhiasan, ruang dinding juga perlu diberikan perhatian.  Kertas dinding (atau wallpaper) dan teknik cat bercorak adalah antara pilihan alternatif yang menarik untuk menghias bilik tidur tanpa membelanjakan wang untuk renovate bilik tidur. Kebanyakan pemilik rumah lebih gemar menggunakan kertas dinding kerana cirinya yang lebih tahan lama, boleh dilap, …

DECO

Ciri-ciri Perabut yang sesuai dengan Ruang Tamu rumah

Assalamualaikum Lama tak bercerita pasal rumah kediaman..Rumahku syurga ku…Walaupun dah hampir dua tahun berpindah,Tapi rumah still macam tu jugak..Maknanya No renovation and No Painting.. Tapi ada pasang angan-angan nak cari perabut untuk rumah tu..Maklumlah kan..Nak beli semua tu memerlukan modal.Ingat malas nak berhutang..Beli apa yang mampu je..Janji ada..Aku memang saja je sebenarnya nak biarkan rumah tu kosong cenggitu..Anak kecil,biarkan dia meneroka rumah yang kosong tu je..haha..Tapi bila dah besar sikit …

DECO

5 Barangan Impian Untuk di beli di Lazada pada Tahun 2017

Assalamualaikum Sebenarnya impian dan azam aku untuk tahun ni memang untuk memeriahkan rumah aku..Maksud memeriahkan tu adalah aku nak membeli peralatan untuk di dalam rumah mahupun di luar rumah..Yelah kepada korang yang sedia maklum,aku baru sahaja menduduki rumah baru dua tahun lepas…Bila dah beli rumah,mestilah nak beli segala kelengkapan di dalamnya pulak kan. Tapi impian tu aku dapat laksanakan bila ada budget je untuk membeli.Memang dari masuk rumah tu,aku tak …

DECO FAMILY

Hasil Kreativiti menggunakan surat khabar lama

Assalamualaikum Tadi lepas dok menggoogle tentang hiasan kediaman,tetiba terserempak pulah hasil kreatif dari surat khabar.Selalunya bila dah kita kumpul-kumpul surat khabar tu,kita akan jual.Tak pun kita buang macam tu je kan.. Tapi bagi mereka yang kreatif,tengoklah hasilnya..Ni pun aku terbaca di Mingguan wanita. 1.Jam buatan sendiri. Hanya beberapa helai surat khabar lama,pisau dan jarum jam(dengan atau tanpa nombor).Reka bentuk yang unik ini akan nampak cantik di dinding anda. 2. Kasut …