Showing 95 Result(s)
pencipta pegang waktu
FAMILY

Pencipta Pegang Waktu lakonan Que Haidar tidak mengecewakan

Lakonan menjadi sungguh dalam membawakan watak lelaki lembut betul-betul buat umi tertunggu-tunggu cerita ni ni.Seorang pelakon yang berbakat yang umi suka sangat setiap kali dia berlakon.Pencipta Pegang Waktu yang dilakonkan Que Haidar tidak mengecewakan Telefilem khas ini dah ditayangkan ditv3 pada Hari Raya Aidiladha yang lepas.Sebelum tu pun umi tak sabar nak tengok full telefilem ni.Kalau korang tengok teasernya pun korang boleh jatuh air mata inikan pula keseluruhan cerita ni.Sebab …

McD Spicy Korean Burger Sedap ke Tidak?
FAMILY

McD Spicy Korean Burger Sedap ke Tidak?

Secara kebetulan masa sambut birthday Naura Auni yang ke 5 hari tu, babah order Mcdonalds.Ditanya pulak umi nak makan apa.Umi terus teringat Mcdonalds ada keluaran baru iaitu Mcd Spicy Korean Burger.Umi pun menumpang sekali order. kisah Sambutan Suprise Birhtday Naura ada umi ceritakan di Entry Suprise Birthday. Seingat umi, umi pernah lah rasa Spicy Korean Burger ni dulu.Umi ingat nak sambut birthday Naura Auni masa hari raya haji nanti.Tapi disebabkan …

FAMILY

Sambutan Suprise Birthday Naura Auni 5 tahun

Sambutan Suprise Birthday Naura Auni 5 tahun | Semalam adalah birthday Nur Naura Auni yang kelima tahun.Alhamdulillah, walaupun sambutan taklah besar, cuma kami sahaja. Ikutkan umi nak buat sekali sambutan dia pada hari raya haji nanti, tapi disebabkan macam tak best kan buat hari lain.So, umi buatlah simple birthday party untuk dia.Plan dengan babah seminggu lebih awal and masa tu umi dah cari dah perkhidmatan  suprise delivery bouquet tu untuk dia.Lepas …

FAMILY

Buku-buku yang umi baca tatkala down dan stress

Buku-buku yang umi baca tatkala down dan stress | Sejak-sejak berumur ni, umi memang ada masalah cepat stress dan down.Kenapa umi cepat stress dan down ni umi sendiri tak pasti. Mungkin dari gejala penyakit yang umi hadapi tu, yang selalu sangat umi rasa macam tu.Tapi yelah, kita sebagai umat islam kan, kalau kita ikutkan sangat perasaan tu boleh makan diri.Boleh hancurkan segala-galanya.Tapi umi cuba untuk tenangkan diri umi dengan pelbagai …

Selamat hari bapa
FAMILY

Selamat Hari Bapa untuk semua yang bergelar BAPA

Selamat Hari Bapa untuk semua yang bergelar BAPA| Bapa adalah seorang lelaki yang pertama dihati semua wanita.   Tanpanya juga,  takkan wujud kita selain dari ibu kita. Bapalah yang susah payah mencari rezeki untuk keluarga.Penat jerih dia walaupun kita tidak nampak membesarkan anak-anak tetapi mereka adalah yang pertama untuk kita   Umi dah kehilangan bapa dekat 20 tahun lalu. Walaupun sudah digantikan dengan bapa yang baru, ia tetap tidak s

FAMILY

Selamat Hari Raya AidilFitri 2020 – Family Potret

Selamat Hari Raya AidilFitri 2020 | Tak terlambat lagi rasanya untuk umi ucapkan Selamat Hari Raya kat korang kan? Baru naik kerja hari ni, Hari raya ke-4 dah pun Ramai ke yang dah naik kerja hari ni? Ikutkan umi nak sambung cuti tapi bila fikir bukan boleh beraya pun kan? So kita beraya di office jelah.Anak-anak di rumah babah dan nenek jaga. So, umi ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF …