Showing 95 Result(s)
FAMILY

Penyamun vs Penyangak

                                                                       Assalamualaikum ^-^ Hi blogger….da lame x menaip..hehe..entry baru la… Hari-hari bz…bz kt rumah..pastu bz pulak kt tempt keje…kalaulah kt tempat keje tu aku boleh berblogging, heh!! da lame aku wat entry hari-hari.. Ni!!!!…aku nak kasi tau kat korang…cerite aku nie mase aku balik Melaka..(kampung belah suami) Berlaku kecurian yang xbermoral oleh orang yang x bertanggungjawab… Kalau ler aku kenal Penyangak tu,da lame aku rotan die pakai buluh besau… Peh…..hebatnya …

FAMILY

Apa Itu Kawan

Assalamualaikum..wassup blogger.. Hari nie Eda rase nk menulis entry…Korang tau x ape ertinya kawan tu.. Kawan tu terlalu subjektif untuk kita taksirkan kerana ia sukar untuk dicari tetapi wujud dalam hidup kita seharian. K.A.W.A.N          Adakalanya kawan itu amat diperlukan dalam hidup kita.Tanpa kawan mungkin kita tidak boleh untuk melakukan sesuatu.Kehadiran seorang kawan memberikan kita sumber inspirasi didalam diri kita.Mereka memberi kita idea untuk kita melaksanakan tugas seharian.          Paling …

FAMILY

Si Pemilik Bernama Damia Qaisara

Assalamualaikum…. wassup blogger…Korang tengok tajuk entry Eda kali nie?? Sape Si gerangan tu??Die adalah my anak sedara yang suke buat memek muka yang boleh wat aku gelak sakan..haha..ikut sape la tu kan?? Mula-Mula aku tunjukkan mama ngan papa die… Mama Die mase tengah pregnant kan Damia mama die papa die  Mybe la mama & papa die nie selalu wat memek muka..haha..da terkenan kat Damia.. Oklah tu kan Damia..Besar nanti boleh …

FAMILY

Alhamdulillah..Ramadhan yang ke 12

Assalamualaikum blogger… Alhamdulillah….Hari nie adalah ramadhan yang ke-12 di bulan keberkatan nie…Insyallah..moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki,xlama lagi kita akak berhari raya.. Tahun nie merupakan tahun pertama bergelar isteri dan beraya bersama suami..Meninggalkan ibu dimlm raya,Padahal saat2 tu la yang paling di tunggu-tunggu setiap kali menjelangnya nak raye..Tapi tahun nie bersama ibu mentua pulak..Walaupun jarak tidakla terlalu jauh,namun disudut hati terasa kesayuan..huhu(sedih la pulak.) Tapi insyallah jika berkesempatan untuk beraya …

FAMILY

Sambutan Hari lahir Kelahiran Ucu baru vs Along-Anak sedara aku

Jom korang kite layan pi-pic nie…wlupun xler jemput 1 kampung…adik beradik aku jerk berkumpul..da kire happening sgt da….ajer sengal diorang nie kalau bab nk pecah perut orang…                                                                  Nur Qaleesya Bt Mohd Rosli             …