rempah perap frozen shilanal

REMPAH PERAP FROZEN SHILANAL wajib ada dalam peti ais.Kotlah teringin nak makan yang perap-perap tu, takdelah leceh kan nak beli barang untuk perapan. Zaman sekarang ni semuanya nak mudah.Kalau dulu bak kata Mak mentua umi, kalau teringin nak makan kena buat sendiri.Sampai dia pun pelik kenapalah asyik ada je orangContinue Reading

siakap kengsom

Siakap Kengsom pertama kali umi memasaknya | Macam jakun sikit bila pertama kali masak Siakap Kengsom ni Sebenarnya dah lama nak buat resepi Siakap Kengsom ni.Tapi bila ada satu bahan yang tak cukup, malas nak buat sebab nanti rasa tak berapa nak sedap kan? So, bila pagi Ahad tu keContinue Reading

resepi telur sambal pecah

Menu Sambal Telur pun boleh buat bertambah nasi | Sambal Telur mudah dan cepat ni memang kalau kena dengan lauk lainnya memang berhantu kan? Seriusly umi sepanjang berkahwin, umi tak pernah lagi masak sambal telur.Uih…bayangkan la kan dah 9 tahun kahwin.hahah..Tapi masa umi balik ke Melaka hari tu, kakak iparContinue Reading

Menu Kisahsidairy 240919 | Dah lama betul umi tak up entry pasal menu yang umi masak kan.Bukan lama tak masak.Cuma lama tak up menu makanan je. Masak macam biasalah, hari-hari memasak.Cuma tu kalau umi letih, takde masa nak ambil gambar masuk dalam entry ni.Nasib baik ada anak dara sorang tuContinue Reading

Menu Dinner Telur Masak Kari | Macam dah boring ayam dan ikan. Sesekali kita bertelur pulak. Rasanya macam dah lama je kan tak masak telur ni.Ada pun telur untuk si Naura tu jelah.Itu pun goreng je. Tapi disebabkan ayam pun tinggal sikit, maka telur je yang boleh di buat lauk..hahaha..NampakContinue Reading