Assalamualaikum Hari ni, bawak cik fiyah ni pi checkup..appointment sepatutnya pukul 3 petang,Continue Reading

Assalamualaikum Bila terbaca entry farah bubbly disini,baru teringat tentang penukaran susu awfiyah yang menyebabkan dia batu berkahak. Kononnya ummi si awfiyah nie nak ler cari susu yang lain untuk dia memandangkan dia dah terlalu sihat..heheh..Aku pun dok usha kat pasaraya susu untuk bayi berusia 3 bulan.Ternampak lactogen dan Dupro..tanpa berfikirContinue Reading

Assalamualaikum Lambat bersiaran hari ni.Pagi pagi lagi mak mentua dah tak sihat.Bila Mil dah tak sihat, aku ambil alih tugas buat sarapan pulak hari ni.Nasib baik baby Fiyah tidur pagi tadi.So, boleh la buat sarapan. Selesai uruskan breakfast en.husband dan pergi kerja.Bermulalah tugasan mencuci baju dan mengemas.MIL kalau tak sihat,Continue Reading

Assalamualaikum Dah 3 hari Nur Awfiyah bertukar susu.Sejak lahir dia dah didedahkan dengan susu formula.Kesian kat dia.Tapi nak buat mcm manakan.Aku tengah berusaha untuk mendapatkan susu aku sendiri untuk fiyah.Kalau boleh aku nak jadikan dia ibu susuan dia sebelum umur dia dua tahun. 1st aku bagi dia S26.Tapi tak taulahContinue Reading

Assalamualaikum Dah 3 kali rasanya dok ulang alik klinik minggu ni.baby  NUR AWFIYAH, kena kuning start dari hari jumaat tuari.Kuning yang agak tinggi menyebabkan aku mengambil inisiatif menggunakan cara tradisional untuk mengurangkan kuningnya tu. Dengan bantuan mak dan MIL, alhamdulillah kuningnya berkurangan dari 13 ke 10 sahaja.Memang dah risau jugak,Continue Reading