Showing 388 Result(s)
INFO

Senaman Ringkas Di Pejabat

Assalamualaikum Selamat pagi semua..Pada korang yang terlalu sibuk dan tidak ada masa untuk buat exercise.. Apa kata korang ambil masa dalam sepuluh minit untuk melakukan senaman ringkas sebelum melakukan kerja.. 🙂 Senaman yang pertama Senaman ke dua sila klik untuk tumbesaran pic ****Entry nie untuk mengingatkan diri aku setiap pagi untuk buat senaman ringkas…Just Sharing ngan korang jerk

INFO

EARTH OUR 2013 -SATURDAY 23 MARCH 2013

Earth Our datang lagi…Marilah kita semua support EARTH HOUR Apa itu Earth Hour? Earth Hour ni adalah global event yang dibuat oleh World Wildlife Fund (WWF) disebabkan oleh perubahan iklim yang drastik. Tahun-tahun sebelum ini, boleh dikatakan Earth Hour ini berjaya kerana telah banyak negara turut serta  dengan menutup lampu di bangunan – bangunan yang menjadi mercu tanda negara mereka. EARTH OUR 2013 23 MAC 2013 8.30PM-9.30PM Tanda-Tanda Perubahan Pada …

INFO Sharing

Semakan Keputusan SPM 2012

Assalamualaikum Hari nie amat -amat ditunggu oleh pelajar yang mengambil spm tahun lepas.. Penuh Debaran sungguh..tetapi inilah masa yang ditunggu-tunggu oleh mereka untuk mengetahui keputusan yang mencorak hidup mereka kelak.. Harap semua Pelajar-pelajar spm tahun lepas mendapat keputusan yang cemerlang,Yang boleh membanggakan ibu bapa dan sekolah..Dan juga diri sendiri.. Segala penat lelah mereka belajar membuahkan kejayaan yang mereka ingini.. Teringat la aku amik spm.Tahun 1997.Fuhhh…da lame gile tinggalkan sekolah.. Rase …

INFO

PERIHAL KAMI

Assalamualaikum Selesai sudah Cerita KAMI.. Filem pertama dan Terakhir Allahyarham Sudirman Hj Arshad Filem: KAMI Watak: Tookoo (remaja berusia 17 tahun). Mula ditayangkan: 27hb Mei 1982 Dikeluarkan oleh: Indra Film Productions and Distribution Sdn. Bhd Arahan: Patrick Yeoh (filem pertama arahannya) Lagu tema : Pelangi Petang  Sinopsis: Tookoo hanya belajar sampai darjah 6 dan hobinya suka menyanyi. Ibunya sudah meninggal dunia, dia tinggal bersama ibu tiri dan bapanya. Disebabkan tidak serasi …

INFO Sharing

Bila Aku Ikut Berdiet

Assalamualaikum Nak menggemukkan badan memang senang,tapi kalau bab nak menguruskan badan,memang susah.Sebab tu ade dikalangan kita nie,bila bab kuruskan badan tu jarang di amalkan.. Sekarang nie En.Husband da ade hati nak mengecilkan sedikit badan die tu..Alhamdulillah..Niat da ade tu. Bagi memberi sokongan pada die…Aku pun terpaksa la berdiet jugak..At least boleh la mengurangkan sedikit berat badan nie.. Nie da hari ke3 En.Husband x menjamah nasi..Aku try research cara bagaimana untuk …

INFO

Ijat Si Interior Design

Assalamualaikum     Masih lagi di opis waktu nie…Sejak x boleh nak memandu nie,kene la tunggu En.Husband ambil. Kalau x da boring-boring macam nie,da lame da cabut..balik pukul 5.Tapi Nak buat macam mane..Keadaan tidak mengizinkan..Terpaksalah menunggu..sesambey nak menunggu tu,cari idea yang best 2 utk publish entry petang nie.. Tetibe teringat kat sorang kawan nie,kawan mase waktu sekolah..Sekarang nie da jadi interior design da.. Bile tengok hasil kerja tangan beliau yang …

INFO

WASPADA – KURANG TIDUR SEBABKAN PENYAKIT JANTUNG & ANGIN AHMAR

                                                                  Assalamualaikum Hi blogger.. Nak kongsi satu Info tentang Masalah Kekurangan tido dan penyebabnya dan bagaimana tidur itu penting dalam kehidupan kita Kajian terbaru menunjukkan tidur nyenyak dan mencukupi pada waktu malam penting untuk kecergasan fizikal dan mental …