Assalamualaikum Hai korang??throwback cerita semalam..ececeh..umi dok dating dengan babah semalam.Mana dak Naura? Actually masa jumaat hari tu,babysitter Naura ada hal sikit.Umi pulak tak boleh nak cuti sebab minggu depan ni dah cuti 3 hari.So,nanti banyaklah cuti.Bila dah banyak cuti,maka banyaklah kena tolak. So umi decide hantar rumah paklong and kebetulanContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari tu kan aku ada cerita pasal satu hari aktiviti di Waterpark Legolands Malaysia kan..Kalau korang lupa , ni hah Entry di Waterpark ,korang boleh baca di SINI. Disebabkan kami ada satu tiket untuk satu hari,so kena plan betul-betul mana satu yang perlu korang pergi dulu.Aku cadangkanContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Throwback cerita bercuti lagi.Actually bila di kampung ni,banyak je aktiviti yang nak dilakukan. Hanya di kampung jelah kita dapat buat aktviti seperti menyapu daun-daun kering,lepak bawah pokok,dan satu yang best adalah berkebun. Serius,kalau bab berkebun ni,ada yang gemar dan tidak.Bagi aku,ada peluang tu memang kena ambil.Hah niContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang ☺☺ Ingat lagi tak entry aku tentang Cari makan luar dan beriadah. Dalam entry tu aku ada sebutkan tentang kononnya mak aku nak ajak tengok kolam baru di Tanjung balau. Bila kids dapat tahu tentang kolam,terus mereka nak ajak mandi kolam..Hah ni dok kerana mulut nenek laContinue Reading

Assalamualaikum Hai korang??Syawal.ketiga.Aktiviti wajib yang perlu kita buat adalah membasuh.Kalau tak basuh,mau menimbun baju yang tak basuh. Dan bila mana kau balik ke kampung,of courselah banyak baju yang perlu dibasuh.Mesin basuh dah penat,kalau boleh dia cakap,dah lama dia akan cakap penat.Untuk mengelakkan mesin basuh tu penat,dobi adalah pilihan yang terbaikContinue Reading