Cara Buat Tulisan Bold di Status Facebook

Cara Buat Tulisan Bold di Status Facebook | Dah lama sebenarnya tutoral buat tulisan bold di status facebook ni ada.

Tapi baru kali ni umi dapat mencuba bagaimana untuk membuatnya.Selalunya kita boleh bold,sengetkan sahaja tulisan di whatssap status kan? Tapi tidak di Facebook status.

So, kali ni umi nak share tutorial cara update tulisan bold di status facebook.Jadi nampaklah sikit point penting yang kita nak sampaikan bila adanya tulisan bold di facebook kan?

Mudah je caranya..Jom follow tutorial ni

 

Cara update tulisan bold di status facebook

Pertama kali korang kenalah masuk ke website seperti di bawah ni.

Masuk Website : Yaytex

Kemudian korang akan nampak satu kotak yang dia tulis Your Text

cara buat perkataan bold di fb1

So, korang masukkanlah ayat apa yang korang nak masuk dalam status facebook.Korang nak boldkan satu ayat pun boleh je.Takde masalah pun

cara buat perkataan bold di fb

Lepas dah tulis segala apa yang korang nak tulis tu, boleh scroll ke bawah, korang pilih la nak tulisan macam mana.kalau korang nak bold boleh, nak strike tulisan tu boleh, macam-macamlah.

Kalau nak boldkan, korang scroll ke bawah sikit dan nampak tulisan bold macam di bawah ni

cara buat perkataan bold di fb-2

Nampakkan tulisan yang korang dah boldkan dalam ni.So pilihlah mana satu jenis tulisan yang korang nak dan copy, masuk ke dalam status facebook korang.

cara buat perkataan bold di fb-2

Tada…status facebook umi tadi…Hah..lepas ni korang boleh la buat kan?

 

Semoga bermanfaat untuk korang

(Visited 85 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Cara Buat Tulisan Bold di Status Facebook

  1. Sis download Font aje hehehe bila taip kita boleh tukar font apa nak guna tapi yang font keyboard sedia ada masih tetap ada..cuma kena swift jer.. tapi memang banyak cara dah boleh guna kan..

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.