TUTORIAL

Cara Buat Tulisan Bold di Status Facebook

cara update tulisan bold di facebook

Cara Buat Tulisan Bold di Status Facebook | Dah lama sebenarnya tutoral buat tulisan bold di status facebook ni ada.

Tapi baru kali ni umi dapat mencuba bagaimana untuk membuatnya.Selalunya kita boleh bold,sengetkan sahaja tulisan di whatssap status kan? Tapi tidak di Facebook status.

So, kali ni umi nak share tutorial cara update tulisan bold di status facebook.Jadi nampaklah sikit point penting yang kita nak sampaikan bila adanya tulisan bold di facebook kan?Tak perlu dah guna kod extension untuk update tulisan bold kat facebook tu.Just guna website ni sahaja untuk menceriakan lagi status di facebook korang

Nak tahu macam mana cara nak update tulisan bold di facebook?Mudah je caranya bila korang follow step yang umi nak bagi ni

CARA UPDATE TULISAN BOLD DI STATUS FACEBOOK

Pertama kali korang kenalah masuk ke website seperti di bawah ni.

Masuk Website : Yaytex

Kemudian korang akan nampak satu kotak yang dia tulis Your Text

cara update tulisan bold di facebook

So, korang masukkanlah ayat apa yang korang nak masuk dalam status facebook.Korang nak boldkan satu ayat pun boleh je.Takde masalah pun

cara update tulisan bold di facebook

Lepas dah tulis segala apa yang korang nak tulis tu, boleh scroll ke bawah, korang pilih la nak tulisan macam mana.kalau korang nak bold boleh, nak strike tulisan tu boleh, macam-macamlah.

Kalau nak boldkan, korang scroll ke bawah sikit dan nampak tulisan bold macam di bawah ni

cara update tulisan bold di facebook

Nampakkan tulisan yang korang dah boldkan dalam ni.So pilihlah mana satu jenis tulisan yang korang nak dan copy, masuk ke dalam status facebook korang.

cara update tulisan bold di facebook

Tada…status facebook umi tadi…Hah..lepas ni korang boleh la buat kan? Semakin meriah lagi kan status korang dekat facebook tu.Bermacam jenis pattern tulisan korang buat ye.Senang kan guna yaytext ni.

Lagi satu applikasi web yang korang boleh guna adalah lingojam

Baca juga entry tutorial yang lain

Cara letak maps di dalam entry 

Semoga bermanfaat untuk korang

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(4) Comments

  1. wowww amayyyyyzinggggggggg hahaha

  2. Wowww… Nanti nk try

  3. salah satu perkara yang boleh membuat orang suka baca status kita di FB

  4. Sis download Font aje hehehe bila taip kita boleh tukar font apa nak guna tapi yang font keyboard sedia ada masih tetap ada..cuma kena swift jer.. tapi memang banyak cara dah boleh guna kan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *