Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali

Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali | Ada tak dikalangan readers umi seorang cikgu tadika, prasekolah dan juga ibu² yang homeschooling anak-anak dari rumah

Pernah tak ibu ayah dan cikgu-cikgu terfikir, selepas mengajar anak mengenal huruf dan suku kata…bagaimana nak buatkan anak boleh baca buku cerita…apakah langkah-langkah yang tersusun untuk memastikan anak-anak mencapai sasaran pembelajaran mengikut Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan supaya anak-anak yang masuk ke sekolah rendah mendapat ilmu yang selaras dengan silibus semasa Kementerian Pendidikan Malaysia.

Ha…jawapannya ada di dalam buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali.

 

Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali


Kelebihan buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan kanak-kanak ni adalah :-

1. Langkah demi langkah untuk mengajar kanak-kanak prasekolah yang berumur 4 hingga 6 tahun dengan secara lengkap dan komprehensif.

2. Merangkumi semua subjek mengikut Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan iaitu Perkembangan Fizikal dan Estetika, Kemanusiaan, Keterampilan diri, Sains dan teknologi, Kerohanian sikap dan nilai, dan komunikasi.

3. Mengandungi subjek Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Pendidikan Islam.

4. Sesuai digunakan oleh ibu ayah untuk mengajar anak-anak dirumah kerana panduan yang sangat lengkap, langkah demi langkah dan bergambar.

5. Sesuai digunakan oleh usahawan yang bercadang untuk membuka kelas atau pusat tuisyen untuk kanak-kanak prasekolah kerana modul yang sangat lengkap dan komprehensif.

6. Sesuai digunakan oleh pengetua tadika, guru-guru tadika yang memerlukan panduan yang lengkap untuk membuat aktiviti bersama pelajar.

Kesimpulannya, buku ini sangat bagus dan WAJIB dimiliki oleh setiap ibubapa, guru dan usahawan yang berminat untuk mendalami ilmu Pendidikan Awal Kanak-kanak mengikut silibus Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan..

Dengan kandungan buku yang sangat lengkap ini, harga yang sepatutnya diletakkan bernilai Ribuan ringgit kerana ini adalah modul yang sangat berharga..tetapi, oleh kerana kami mahu membantu ibu bapa dan guru memiliki KITAB WAJIB yang sangat bernilai ini, maka hari ini kami buka tawaran harga preorder iaitu hanya RM69 sahaja untuk satu buku yang sangat lengkap.

 

Umi nak bagitahu jugak, kalau korang dapatkan buku ni sebelum 20 Oktober ni, harga pengenalan hanya RM69 sahaja tau sebelum harga kembali kepada asal.

Dan bukan itu sahaja, 2 Ebook akan menjadi milik mereka yang mendapatkan Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali .

Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali

 

Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali

 

Siapa Dr Mahani Razali ?

Dr. Mahani Razali merupakan anak kelahiran Kampung Kuala Pegang,Baling Kedah.Seorang Pensyarah Kanak di Jabatan Pendidikan Awal Kanak-kanak , Fakulti Pendidikan dan Pembangunan Manusia, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjung Malim Perak.Memperolehi Ijazah Kedoktoran dalam bidang Pendidikan Awal kanak-kanak dari University  of Glasgow Scotland UK.Minat penulis adalah kajian-kanjian yang berkaitan dengan psikologi tingkahlaku, perkembangan sosio-emosi dan kemahiran berfikiran secara kreatif dalam kalangan kanak-kanak.

Terlibat secara langsung dalam mengendalikan kursus-kursus yang berkaitan dengan pendidikan awal kanak-kanak seperti kursus KSPK, Kursus Pendidikan Permata, Program keibubapaan, Bengkel, Pengurusan Tingkahlaku kanak-kanak, Bengkel Pemikiran kreatif kanak-kanak, dan aktif dalam membentangkan kertas kerja sama ada di peringkat kebangsaan dan juga antarabangsa. Penulis juga merupakan penulis buku kepada buku Psikologi Pendidikan satu panduan (2004.), Pengurusan tingkah laku kanak-kanak(2007),Perkembangan Sosial Emosi kanak-kanak(2008) dan siri buku-buku aktiviti kreatif.Kini sudah mempunyai pusat latihan yang dikenali sebagai Richknowledge Training Cottafe dan masih ters berusaha untuk menambahkan kepakaran dalam bidang PAKK dan Insyallah akan teus memberi sumbangan dalam dunia PAKK.

Untuk korang yang ingin mendapatkan buku Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-kanak oleh DR.Mahani Razali ni boleh terus tekan link whatssap di bawah

Loading

2 Comments

  1. Author

    ibubapa yang nak homeschooling anak² dan cikgu-cikgu boleh dapatkan buku ni tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *