Kisahsidairy.com

Malaysian Parenting and Lifestyle Blogger

Jemput Makan Buffet Ramadhan Renaissance Hotel JB | Ya Ramadhan akan tiba tak lama lagi, mestilah meriah dengan menu berbuka puasa kan?

Sepanjang 30 hari berpuasa, mestilah rasa sesekali nak makan kat luar, nak makan makanan yang orang lain masak.Nak cari kelainan dalam berbuka puasa.Kalau 30 hari nak sediakan menu berbuka puasa penat jugak tu..ahhahaha..Sesekali raikan keluarga dengan bawa mereka berbuka puasa di luar.

Tak tau nak berbuka puasa dimana, anak-anak tak suka makanan melayu, isteri suka makanan seafood dan anak-anak pulak suka makanan western.Jadi kena pilih tempat yang menyediakan semua menu-menu yang mereka nak?.Tak susah nak mencari buffet ramadhan johor yang menyediakan semua menu-menu tu.

BUFFET RAMADHAN RENAISSANCE HOTEL JB 2021

Buffet Ramadhan Jemput Makan di Renaissance Hotel JB ada menyediakan lebih 400 hidangan menu dari masakan melayu, india, china dan juga western.

Makanan dia memang semua awesome tau.Sampaikan rambang mata nak makan mana dulu.Umi teaser sikit menu-menu yang bakal dihidangkan di semasa bulan puasa tu nanti.

Buffet Ramadhan kalau takde menu kambing tak sah kan,jadi inilah menu yang orang tunggu-tunggu.Dan yang paling best bila mereka menyediakan udang yang besau tapak tangan tu, memang menunggulah orang kan?

Belum lagi menu lain yang umi dah cuba tu.Kalau bosan makanan melayu boleh la cuba menu lain pulak.Tapi umi tak pernah bosan tau makan makanan melayu.

Nasi beryani pun ada tau.Memang cukup lengkap lah menu-menu kat sini yang wajib korang cuba.

Bubur lambuk pun ada..berasa betul bubur lambuk dia tau.Tak sabar umi nak tunggu bulan puasa ni, Sebab bubur lambuk ni kalau bulan puasa ramailah yang buat dan sedekah.

Apa lagi yang menarik?

ย 

Nak makan ketupat cecah dengan serunding pun ada guys.Hari tu tak sempat nak makan sebab perut dah sempit.Nanti nak repeat berbuka puasa kat sini.Bukan itu sahaja, menu bakar-bakar pun ada.

Sebenarnya banyak lagi menu yang umi tak boleh nak masuk semua dalam blog ni.Jadi korang yang nak tengok lagi menu-menu buffet ramadhan renaissance ni, boleh ke page umi Kisahsidairydotcom

ย 

Umi nak kabo ni!! Korang dah boleh book sekarang tau untuk buffet ramadhan ni.Kenapa sekarang?? Of courselah nanti…

Posted by Siti Rohaida Yusof onย Friday, 19 March 2021

Menu paling last adalah dessert.Bukan itu je, korang boleh tengok live mereka menyediakan kuih ketayap ye.Masih panas-panas lagi.Umi tunjukkan sikit antara kuih muih yang disediakan.Kalau korang bertuah, dapatlah cream brulee durian..Hah!! yang tu ko kena cari nanti..hehehe..Itu pun kalau korang bernasib baik..Kot masa korang datang takde pulak time tu jangan salahkan umi ye…hahaha

Hah!! umi dah tunjukkan menu-menu yang ada di preview buffet ramadhan ni, jadi korang kalau dapatkan harga Early Bird bolehla booking dari sekarang.Info umi letak di bawah ni ye.

๐—˜๐—”๐—ฅ๐—Ÿ๐—ฌ ๐—•๐—œ๐—ฅ๐—— ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐— ๐—ข๐—ง๐—œ๐—ข๐—ก

voucher for the Ramadan season and priced at RM158 nett per adult and RM78 nett per child.

Purchase now and save more!
****************************
Purchase from 15 March to 31 March 2021
Get three (3) complimentary vouchers for every 10 vouchers
๐——๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐˜๐—ผ ๐Ÿฎ๐Ÿฎ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿญ
*****************************
Purchase from 31 March to 12 April 2021
Get two (2) complimentary vouchers for every 10 vouchers
๐——๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐˜๐—ผ ๐Ÿญ๐Ÿฏ ๐— ๐—ฎ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿญ
****************************
Purchase from 13 April to 13 May 2021
Get one (1) complimentary voucher for every 10 vouchers
๐——๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐˜๐—ผ ๐Ÿญ๐Ÿฏ ๐— ๐—ฎ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿญ
*******************************
Club Renaissance Johor Bahru entitled for 15% discount

Booking :
Cafe BLD : +6073813322
Whatsapp : https://wa.me/60177713327

Related Posts

One thought on “Jemput Makan Buffet Ramadhan Renaissance Hotel JB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *