Kisahsidairy.com

Malaysian Parenting and Lifestyle Blogger

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel | Ya Ramadhan akan kembali, maka meriahlah lagi menu-menu berbuka puasa baik dirumah ataupun di restoren atau Hotel.

Pertama kali umi menjejakkan kaki ke Forest City Hotel ni, umi dah jatuh cinta dengan keadaan sekeliling yang tenang dengan pemandangan yang penuh kehijauan.Terus rasa teringin nak menginap disini, jauh dari hiruk pikuk Bandaraya yang terlalu sibuk.

Ditambah pula Forest City Golf Hotel ni mengadakan buffet ramadhan pada tahun ini, memang sesuai untuk bawa anak-anak dan keluarga untuk beristirehat dan berbuka puasa di sini.Kalau korang mencari buffet ramadhan sekitar johor bahru, jangan lupa selitkan senarai tempat berbuka puasa di Forest City Golf Hotel ni ye.

Dengan Tema Warisan Lagenda memang sangat sesuailah dengan mereka-mereka yang rindukan masakkan kampung.Terdapat lebih 200 menu pilihan yang disediakan oleh chef-chef masakkan melayu yang hebat ni, pasti buffet ramadhan 2021 forest city golf hotel ni lagi meriah.

Sementara tu, jomlah umi tunjukkan antara menu-menu yang dicari orang iaitu Menu gulai Daging harimau menangis.Memang menangis dibuatnya oleh si pemakan kan.

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

 

Disediakan juga bazar-bazar diluar dengan pemandangan yang cantik tu, lagi menambah rasa ingin mencuba semua yang ada disitu.

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

Tak ketinggalan juga minuman-minuman dari Air Getaran Jiwa, memang tak cukup dengan hanya secawan untuk membasahkan tekak.

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

Menu kambing memang tak pernah ketinggalan dalam setiap buffet ramadhan.Inilah yang paling ditunggu-tunggu oleh setiap pelanggan yang datang tau.Tak terkecuali umilah.Sanggup beratur menunggu.Selain tu ada juga ikan bakar dan cicah-cicahnya yang sedap tu.

Jangan dilupa untuk mencuba sup tulang merah ni.Memang sedap dimakan tau.Tu kalau ada roti puri tu, memang dah kena sangat tu.

Ini juga antara menu yang ada di buffet ramadhan Forest City Golf Hotel ye.Macam-macam lagilah yang ada.Kalau nak tengok korang boleh tengok di Facebook umi ye.

Dessert pastilah tak dilupakan kan?

Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

Jangan lupa untuk share supaya kawan-kawan korang tau tentang tempat ni.Serius korang kena datang sini tau.

Dan lagi menarik di Buffet Ramadhan Forest City Golf Hotel ni, hah!! of courselah sebab ada durian.Katanya durian dari Muar.Bukan sahaja durian, malah serawa durian pun ada tau.

Oklah, umi nak tunjuk lagi apa yang menarik bila korang stay sini,Selain swimming pool yang cukup luas untuk kanak-kanak dan dewasa adalah bilik-bilik mereka.Kat sini ada 298 bilik yang elegen yang pastinya korang akan rasa teruja bermula dari harga RM200 per malam.

Ni antara bilik yang umi sempat tengok hari tu.

Dan ini pemandangan luar bilikbilik nin.

Korang akan menikmati pemandangan yang umi letakkan di atas ni.SO, dah tengok semua menu dan pemandangan, meh umi cerita pasal harganya pulak

HARGA BUFFET RAMADHAN 2021 FOREST CITY GOLF HOTEL

Facebook : https://www.facebook.com/ForestCityGolfHotel

Intstagram : https://www.instagram.com/forestcitygolfhotel

Book dari  11th of April to grab the early bird promotion price at only RM78 nett/adult.
📆16.04.2021 – 11.05.2021
⏳6:30pm – 9:30pm
📌Tee-Off Restaurant, Forest City Golf Hotel
☎️For reservations, kindly contact us at 07-535 2288 / 07-535 2290

 

 

Related Posts

2 thoughts on “Buffet Ramadhan Warisan lagenda Forest City Golf Hotel

  1. Puashati makan sini kalau dapat stay sekali kann.. boleh bawa family nikmati keindahan hijau di sini.. Menu pun banyak pilihan..
    Ku lihat kelibat daku dr belakang tu hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *