Blogspot bertukar kepada WordPress

Assalamualaikum

Blogspot bertukar kepada WordPress | Niat nak bertukar kepada wordpress tu dah lama sangat.Sejak wujudnya domain sendiri iaitu kisahsidairy.com.Lagi satu ilmu untuk beralih kepada wordpress ni sangat cetek.Sampai dah bertukar pun masih lagi terkial-kial.

 

Bila dalam diri ni dah sebati dengan dunia blog,dah menjadi sumber pendapatan kedua,itu yang nak lebih serius dalam berblog.Banyak perbezaan menggunakan wordpress berbanding blogspot.Mana tau kan,satu hari nanti,berhenti bekerja dan serius dalam berblog ni.Wallahualam. Apa pun berkat dorongan dari husband dan jugak kawan-kawanlah maka kisahsidairy.com bertukar kepada wordpress.Dan ini ADALAH ENTRY PERTAMA MENGGUNAKAN WORDPRESS.

 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

Bila dah bertukar ni kan,rasa confuse sesangat.Yelah,totally changed 100%.Sangat tak sama dengan blogspot tau.Template pun masih lagi kecelaruan.Tapi insyallah,akan terus belajar mengenai selok belok wordpress.Dan ini adalah hadiah untuk blog sempena 4 tahun menggunakan domain.Alhamdulillah.

Insyallah,rezeki berblog sentiasa ada.Jadi perlulah simpan sedikit untuk renew domain untuk tahun depan.And yes,selalunya tak perlu membayar harga domain blogspot dengan harga yang mahal.Tetapi wordpress menggunakan bayaran yang mahal,nak bayar hosting dan domain.Memang mahal ,tapi aku rasa ianya sangat berbaloi.

 

 

so,marilah kita tengok apa yang akan berlaku sebulan akan datang menggunakan wordpress ni.

 

 

15 Comments

  1. Tahniah sahabat!
    Aku pun tunggulah nanti, nak tukar gak, tunggu dah hilang cirit hahahaha

  2. tahniah kak ida..semoga success dlm berblogger & diperluaskan rezeki utk review..doa kn suzie jgk ye..???

  3. Author

    TQ beb

  4. Author

    tq suzie

  5. Author

    tq beb..nak mintak tolong ajarin ni

  6. wahhhhh.. nampak lainnn… congrats kak eda..

  7. Author

    hahaha..tuko jangan tak tuko

  8. Author

    tq dilah…alhamdulillah…

  9. tahniah kak eda. moga blog kisah si dairy ni bertambah maju dan bertambah pendapatannya. blog akak ni kemas je.suka pulak menyinggahnya.

  10. Author

    thanks mar,alhamdulillah..tercapai jugak nak bertukar kepada wordpress..tapi sakit kepala jugaklah kan…hahahah

  11. Author

    tq sahabat…thanks bagi sokongan gak kat aku…rehat and minum air banyak sikit…air garam dah minum ke belum

  12. Tahniah kak
    Selamat datang ke dunia warna warni wordpress 🙂

  13. Hai kak..patutlah rabia masuk ke blog akak ni rasa macam lain semacam je..Lah baru perasan akak tukar blog ke wordpress..Tahniah kak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.