Blogger buat duit online

Assalamualaikum
Blogger juga boleh mendapatkan income pasif melalui Blog..Tak percaya??Tanyalah mereka mereka yang sudah berjaya mendapatkan income dari blog seperti blogger-blogger otai.
Segala peluang untuk menjana pendapatan melalui berblog ini terlalu banyak dan terlalu luas.Cuma ianya bergantung kepada kita untuk membuat atau tidak.Buat duit secara online ni bukan mudah seperti yang disangka..Tetapi bila kita tahu cara dan kaedahnya.ia amat mudah untuk mendapatkan hasil yang lumayan
Bagaimana membuat duit dengan Blog.Sebenarnya ada banyak cara.Antaranya ialah
Meletakkan Banner Advertising tetap seperti
salah satu hasil yang telah aku dapat dari pemasangan iklan di blog
Selain dari itu blogger juga boleh menjana pendapatan dari Program Affiliate 
Hasil dari program Affiliate 

Pendapatan dari blog tertumpu juga pada Pengiklanan seperti penyewaan tapak iklan di blog.Dari situ blogger juga boleh mendapatkan satu tapak dengan harga rm10 maksima.

Pendapatan yang sering aku dapat adalah dengan pengiklanan dengan cara review produk dan tempat atau homestay.Alhamdulillah.setakat nie,banyak juga peluang yang aku dapat dari hasil berblogging.
Kepada blogger yang mempunyai bakat menghasilkan koding atau template yang cantik,mereka memberikan servis  pengubahsuaian template blogger dan mengenakan cas yang berpatutan dari hasil yang diberikan.
Selain dari itu,program lain seperti menjoinkan diri dalam Segmen dan Giveway adalah cukup mudah untuk dibuat.Tetapi tetap bergantung kepada Tuah blog kita.
Contohnya dengan memasuki Cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger anjuran Denaihati
Mudah kan menjana pendapatan melalui blog.Ramai sekarang nie blogger seperti hasrulhassan,,berjaya mendapatkan income melalui Blog
Cabaran terakhir dari Denaihati  memberikan cabaran dengan menulis entry Blogger buat duit online
Seramai 70 peserta bakal merebut hadiah berupa 5  unit Iphone 5s 16gb untuk 5 pemenang Utama tajaan
Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

Loading

43 Comments

  1. Tahniah sebab dah siapkan entri ini kak ;D

  2. woww… dapat iphone 5s tu… huhuhu…

  3. Tahniah, dapat top 70 dan telah buktikan blogger boleh buat duit online.

  4. artikel yang menarik kak. moga menjadi panduan dan tips yang berguna untuk para rakan blogger kita diluar ya.

  5. Satu perkongsian yang menarik kak. Semoga dapat membantu blogger lain untuk menjana pendapatan melalui blog ๐Ÿ˜€

  6. memang terbaiklah…memang banyak cara blogger buat duit online…salam dari hpmurah2u.com

  7. semoga berjaya dalam kontest ini nanti..persaingan amat sengit dan mencabar..70 orang peserta..bukan sikit tu

  8. Nice sharing. Tahniah sebab dah siapkan entri. Semoga berjaya ๐Ÿ™‚

  9. nice entry !! semoga kita semua dapat markah tinggi-tinggi , so tinggi sikit markah. hehe

  10. betul tu..kena bijak gunakan medium yang ada..
    good luck ye

  11. Selamat berjaya dalam cabaran terakhir iPhone 5S..:)

  12. Salam buat Siti Rohaida aka Kisah Si Dairy. Artikel yang cukup menarik untuk dikongsi. Semoga berjaya dengan contest cabaran terakhir ini.

  13. Selamat Maju Jaya ya… satu perkongsian yang amat berguna nih…

  14. all d best dear…baru berjnak-jinak dgn blogging ni..info yg menarik for me..tq.. :))

  15. Good luck Eda
    Memang betul dari blog boleh menjana pendapatan

  16. Assalamualaikum. Satu perkongsian yang menarik, seronok membacanya ๐Ÿ˜€ Hehe
    Semoga berjaya ya! ^__^

  17. Semoga berjaya dicabaran terakhir ini. Anda adalah pesaing yang hebat!

  18. banyak betul.. hehe. shad teringin nak join Program Affiliate tu, tapi serious tak reti, xtau nk mula macam mana. hehe ๐Ÿ˜€

  19. banyak betul.. hehe. shad teringin nak join Program Affiliate tu, tapi serious tak reti, xtau nk mula macam mana. hehe ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *