BioLife Fish Oil dan COQ10 supplement wajib untuk Umi

BioLife Fish Oil dan COQ10 supplement wajib untuk Umi

BioLife Fish Oil dan COQ10 supplement wajib untuk Umi

BioLife Fish Oil dan COQ10 supplement wajib untuk Umi | Tercari-cari supplement yang sesuai dengan umi dah lama dah.

Muncul keinginan untuk mencuba 2 supplement ni yang umi rasa perlu untuk umi lebih cergas.Yelah, bila meningkat usia ni, perlukan benda-benda ni semua.Lagi pulak umi ada masalah jantung dan umi pernah bertanyakan doktor tentang dua produk ni.Alhamdulillah, doktor pun menyarankan umi mengambil dua produk dari Biolife ni.

Kenapa perlu mengambil supplement ni? Semua orang tahu kan tugas supplement atau  makanan tambahan adalah membekalkan nutrien berkualiti di samping diet yang yang seimbang.Makin kita berusia, semakin kita perlukan nutrien yang cukup untuk kekal cergas.Jom umi share dengan korang 7 sebab kenapa kita perlukan suplement untuk badan kita

 

7 SEBAB KENAPA KITA PERLUKAN SUPPLEMENT

PERLUKAN DOS VITAMIN YANG LEBIH TINGGI

Badan kita ni memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi daripada apa yang boleh diperolehi dari makanana.Contohnya Vitamin C dan E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan penuaan.Di tambah pula dengan sikap kita yang jarang sangat nak makan buah-buahan dan sayur-sayuran.

BUAHAN DAN SAYURAN TIDAK SUBUR

Buah-buahan dan sayuran yang di tanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kruang berbanding dengan buah-buahan dan sayuran dari tanah yang subur.Malah, racun serangga perosak, baja kimia dan bahan pencemar mempengeruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

ZAT MAKANAN HILANG

Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan(terutama bagi kes pengangkutan yang tempoh lama seperti kapal), penyimpanan dan penyediaan.Vitamin C dan Enzim mudah dimusnahkan  oleh haba semasa memasak.

Antara cara yang boleh mengundang risiko ini ialah memasak sayur-sayuran/buah-buahan terlalu lama dengan haba yang tinggi.

PENYERAPAN ZAT MAKANAN TERGANGGU

Pengambilan pil penahan sakit, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengangg penyerapan zat makanan.Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan dalam tubuh.

PENGAMBILAN MAKANAN HARIAN TAK SEIMBANG

Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta mengikut piramid makanan yang dicadangkan.

GAYA HIDUP TAK SIHAT DAN BERPENYAKIT

Gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.Bagi golongan yang menghadapi masalah kesihatan seperti pesakit yang menjalani pembedahan.Dalam tempoh tertentu, pesakit memerlukan makanan gantian sehingga mereka benar-benar sembuh dan organ berfungsi dengan baik.

WANITA HAMIL

Wanita hamil sangat perlukan supplement.Terutama bagi kes ibu hamil yang kerap muntah dan tidak berselera untuk makan.Cara terbaik adalah mengambil supplement khusus di samping makan makanan secara sedikit tetapi dengan kerap.

sumber :https://pilihsihat.com/

Dan umi pernah terbaca di blog Dr Zubaidi yang mengatakan supplement seperti COQ10 dapat membantu meningkatkan kecergasan.

Kenapa umi nak amalkan BioLife COQ10 ni?

Menurut Dr. Zubaidi, Salah satu kebaikan pengamalan supplement COQ10 ni adalah penghasilan tenaga.jantung adalah salah satu organ yang bekerja berterusan 24 jam tanpa henti.Jadi otot-otot jantung(myocardium) memerlukan banyak tenaga untuk berfungsi dengan biak.Bekalan tenaga ini diberikan oleh “Mitokondria” yang berada dalam sel-sel otot jantung.Tanpa bekalan tenaga yang mencukupi, jantung akan bekerja dengan tidak sempurna  dan menyebabkan kita rasa mudah penat, cepat letih dan mudah mengantuk.Untuk menjamin jantung bekerja dengan baik, bekalan tenaga yang berterusan diperlukan dan nutrient COQ10 adalah kunci bagi penghasilan tenaga yang banyak.

Boleh baca info seterusnya tentang coq10 ni di blog Dr.Zubaidi

🔥 BiO-LiFE CoQ10 75mg 🔥
======================
💢Sesuai untuk individual yang cepat letih
💢UmCoQ10 75mg adalah suplemen pemakanan dalam mengekalkan badan yang sihat.
💢CoQ10 75mg adalah penting untuk menambah tahap CoQ10 yang rendah yang dikaitkan dengan rawatan statin untuk meningkatkan pengeluaran tenaga dan status antioksidan.

Apakah CoQ10 75mg?
===================

💢️CoQ10 75mg menyediakan 75mg coenzyme Q10 per kapsul.
💢Coenzyme Q10 adalah sejenis bahan larut lemak yang semulajadi, yang terdapat dalam pusat penghasil tenaga sel yang dikenali sebagai mitokondria.
💢️CoQ10 boleh disintesis oleh hati atau diperoleh daripada makanan seperti ikan berminyak, daging organ dan bijirin penuh.
💢CoQ10 75mg penting dalam pengeluaran tenaga.
💢️CoQ10 75mg juga antioksidan 2, yang boleh memberi manfaat kepada kesihatan.
💢️CoQ10 75mg serentak menyumbang semula antioksidan lain dalam badan seperti vitamin E.

Siapa yang disyorkan untuk mengambil CoQ10 75mg?
=======================================

✔️Orang yang berada dalam ubat penurun kolesterol
✔️Orang yang ingin mengekalkan kesihatan mereka
✔️Orang yang selalu berasa letih

Apakah dos yang disyorkan?
Dewasa: 2 kapsul sekali sehari dengan makan atau seperti yang disyorkan oleh ahli farmasi atau doktor

Apakah ciri-ciri CoQ10 75mg?
✔️CoQ10 75mg menyediakan 75mg CoQ10 setiap kapsul
✔️CoQ10 75mg memberikan penyerapan optimum CoQ10 dengan asas minyak kacang soya kerana sifat lipofilik CoQ10.

WARNING!!!!!✋✋✋✋✋
❌Sekiranya anda menjalani terapi warfarin, sila dapatkan nasihat perubatan sebelum menggunakannya

❌Wanita hamil dan ibu yang menyusu harus mengelakkan suplemen CoQ10

Dan bagaimana pula FISH OIL ni? adakah ianya bagus juga dan diperlukan oleh kita?

Disebabkan umi pernah ceritakan tentang kebaikkan Fish oil di blog maka umi akan cerita terus apa yang bestnya Fish Oil dari Bio Life ni

Baca sini [Minyak Ikan Omega 3 dari SteamLabs]

 BiO-LiFE MaxX Fish Oil 1000mg

✔️Minyak ikan berkualiti tinggi 65% ASID lemak omega-3.
✔️330mg EPA, 220mg DHA & 100mg of free fatty asids
✔️Di ektrak dari ikan kecil laut dalam seperti ikan Bilis. Ikan kecil dan Ikan Bilis ni low mercury tau!

8 khasiat Fish Oil BioLife ni


✔️Kesihatan jantung
✔️Fungsi otak
✔️Kesihatan sendi
✔️Kehamilan dan penyusuan
✔️Kecantikan kulit
✔️Membantu penurunan berat badan yang sihat
✔️Menggalakkan sistem imun dan lain-lain lagi

Cara pengambilan : 1 biji, 2x sehari
⁣⁣⁣

🔥 BiO-LiFE CoQ10 75mg 
======================
💢Sesuai untuk individual yang cepat letih
💢UmCoQ10 75mg adalah suplemen pemakanan dalam mengekalkan badan yang sihat.
💢CoQ10 75mg adalah penting untuk menambah tahap CoQ10 yang rendah yang dikaitkan dengan rawatan statin untuk meningkatkan pengeluaran tenaga dan status antioksidan.

 

Selanjutnya, boleh layari ke :
Website: https://www.biolife.com.my/⁣⁣⁣
⁣⁣Fb Page: https://www.facebook.com/biolifemarketing/⁣
IG: https://instagram.com/biolifemy ⁣

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

One thought on “BioLife Fish Oil dan COQ10 supplement wajib untuk Umi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *