Berniaga Di Bazar Ramadhan

Assalamualaikum
Alhamdulillah..Dah hari kedua kita berpuasa…Insyallah..Semalam berbuka puasa beramai-ramai di kampung..memang menyeronokkan..Rasa taknak balik je..hehehe…Tapi terpaksa jugak balik malam tu.Memang malam tadi,banyak kenderaan,mybe sebab mereka pun pulang ke kampung untuk berbuka bersama keluarga kan
Ada yang start bercuti puasa ke..ehehehe…tu jawab dalam hati je eh!! nanti korang segan pulak,especially bagi wanita la kan…
Oklah,nak bercerita pasal perniagaan yang kami buat tiap-tiap tahun di Bazar Ramadhan tempat aku nie.Tempat aku nie merujuk kepada kampung aku la yer..
Selalunya berniaga minuman,tetapi kali nie berubah arah pulak.Berubah menu pulak la kan..
Oklah menu kali nie adalah menu yang sama tahun lepas iaitu BuBur Kemboja..Aku pernah bagi resepi nie kat dalam blog ni.Korang nak,boleh terjah entry tu ye..Menu wajib tahun ni adalah Rangka Ayam Panggang Dan ayam salad..Aku tak sempat nak amik gambar semalam sebab busy memasak kat rumah..
So,dekat tempat aku nie,kurang lah orang berniaga ayam panggang nie..Just family kami je yang jual..Alhamdulillah,habis semua jualan,cuma Bubur Kemboja tu je yang tak berapa nak habis.
Ni masa awal preparation..hehehe..saje nak tangkap gambar tu kan..
Memang best berniaga nie kalau apa yang kita jual tu mendapat sambutan..Bestnya bila berbuka di tempat berniaga,kita dapat banyak makanan dari penjual-penjual yang lain..Suka bila bertukar-tukar menu nie..memang dasar ler suka makan kan..hehe..Bila bulan puasa nie,mata jadi rambang bila tengok makanan,rasa semua nak dibeli..tapi jangan terlalu ikut nafsu ye..kang dah berbuka,sendat pulak perut tu nak makan semua..
p/s:Moga En.husband diberikan kesihatan yang baik di bulan yang mulia ni,masih tak dapat nak mengubati penyakit goutnya tu.Kot la korang ada petua boleh kongsi dengan aku tak..

Loading

32 Comments

  1. Wah…meriah mknn yg dijual..Saya dulu tolong jiran depan rumah mnjual kuih muih..I got the feeling..huhu

  2. Salam ramadhan sis
    ๐Ÿ™‚

  3. Alhamdulillah..Rezeki Ramadhan…Bestkan berniaga kalau dapat sambutan…

  4. syok kak kalo ape yang kita jual tu abis licin..at least berbaloi penat pon..
    tapi adat la..kadang licin kadang tak..yang penting jangan give-up..
    moga murah rezeki akak..

  5. nie bazar kat mana KSD??kalau boleh nanti KSD update entry ini dengan alamat bazar and no gerai kalau ada..mana tau ada kawan2 yang boleh singgah nanti ker??hehehehe

    Regards,
    -Strider-

  6. mesti seronok brniaga, moga dimurahkan rzeki dbulan ramadhan ni..:)

  7. memang best berniaga kat bazar. teringat dulu tolong mak sedara menjual. Hehe…
    Pape pun semoga murah rezeki akak. Insyaallah!

  8. Wow! Alhamdulillah teringin juga nak merasa ayam panggang tu :). Memang tak dinafikan kita seronok tengok orang lain meniaga kan. Semoga ada rezeki untuk kak Aida di bulan Ramadhan ini :))

  9. Alhamdulillah.. semoga murah rejeki dgn hasil meniaga yer kak.. berkat bulan ramadon katanyer ๐Ÿ˜€

  10. salam. alhamdulillah..:) salam ramadhan ya ๐Ÿ™‚

    p.s bubur kemboja? macam sedap ja hehehhe

  11. Alhamdulillah..murah rezeki. Adudu..ary tu ana ade tengok satu produk utk pesakit gout. Dalam 2 bulan camtu, da boleh sihat. Yg penting makan berpantang. Lupe la ape name produk tu. Cuba carik kat google. Doa byk2 moge segera sembuh. Bulan berkat ni. Mudah2an.

  12. didiey teringin nak berniaga kat bazar/pasar. mesti best kan

  13. assalamualaikum eda…wah seronoknya berniaga di bazar ramadhan…

  14. semoga bertambah rezeki dibulan ramadhan

  15. Bubur kemboja? first time tau… boleh try nanti… semoga husband kak ida cepat sembuh ya…. ameen ๐Ÿ™‚

  16. Wahh menarik.. alhamdulillah.. smoga dimurahkan rezeki & segalanya berjalan lancar… aamiin.. ๐Ÿ™‚

  17. best tau berniaga time bln pose…dlu sy tlg.pkcik bniaga time balaja dlu..skang dh keje xde mse nk bniaga dh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *