FOOD REVIEW

Amphawa Boat Noodles keluarkan Set menu Lunch & Dinner

Amphawa Boat Noodles keluarkan Set menu Lunch & Dinner

Terbaru dari Amphawa Boat Noodles bila mereka keluarkan set menu lunch dan dinner untuk korang cuba dan pastinya tidak mengecewakan.

Umi memang suka kalau makan kat Amphawa mesti nak pekena Tomyam Amphawa Boat Noodle ni.Memang kena dengan tekak umi tau tomyam dia ni.Walaupun tak selalu ke sini, tapi menu wajib bila ke sini memang tomyam..sedap dan pekat.

Macam dah lama kan tak merasai set menu untuk lunch dan dinner kat Amphawa? Baru-baru ni umi ke Amphawa Boat Noodles di Downtown JB sebab nak merasai Set meal menu yang terbaru dari mereka.Bukanlah sebelum ni takde menu-menu tersebut.Cuma mereka ni  upgrade sedikit untuk lagi sedap dengan menggunakan bahan-bahan yang  memang asli dari Thailand tau.Bukan kaleng-kaleng nampaknya 🙂

So, hari tu umi dan rakan-rakan umi menerjah Amphawa Boat Noodles di Downtown Jb Jalan Ibrahim.Kira kali pertama umi ke Amphawa sini.Selalunya umi ke Mount Austin ni je.Kalau korang nak tahu, di JB ni Amphawa ada 3  cawangan iaitu di Sutera Utama, Bandar Johor dan Mount Austin.Nak mintak diorang bukak cawangan dekat Pasir Gudang lah.Senang sikit umi nak terjah selalu.

Amphawa Boat Noodles di bandar Johor memang cantik tau.Umi sempatlah berposing di sudut-sudut yang cantik di sini.Sesambil makan sambil layan bunyi air terjun kat dalam kedai tu.Belum lagi buat photoshoot di sudut-sudut lain.

Kasi chance lah puan blog menempel di blog sendiri.Suka betul umi suasana disini.Walaupun di tengah bandar, tetapi tetap rasa aman tenteram bila berada di dalam restoran ni..Eh..korang wajib terjah tau.

So, tanpa membuang masa jom kita tengok  apa dia menu-menu yang dikeluarkan  untuk set menu lunch dan dinner tu.

Amphawa Boat Noodles keluarkan Set menu Lunch & Dinner

Kita tengok dahulu set menu yang terbaru untuk menu lunch , tea dan dinner ni di bawah ni ye.Umi senaraikan satu-satu menu mengikut meal

LUNCH SET MENU AMPHAWA BOAT NOODLES

garlic chicken amphawa boat noodles
GARLIC CHICKEN + ROSE TEA – RM16.90

 

GREEN CURRY + ROSE TEA – RM16.90

Amphawa Boat Noodles keluarkan Set menu Lunch & Dinner

 

 

TEA SEAT AMPHAWA BOAT NOODLES

Untuk tea set ni korang patut cuba sebab lain dari yang lain yang umi pernah rasa.Jom umi senaraikan apa dia menu untuk tea set ni.

SANGKAYA+THAI COFFEE – RM8.90
THAI MEE HOON + THAI COFEE – RM9.90
MILK TEA KAYA TOAST + THAI COFFEE – RM 8.90

 

Dan ada juga menu nasi lemak yang umi tak sempat nak order hari tu.Mybe next time umi akan cuba nasi lemak mereka ni.Kita tengok samada kena dengan tekak melayu umi atau lebih sedap dari yang umi jangkakan.

 

Dinner Set Amphawa Boat Noodle

Tibalah pulak set menu terakhir  iaitu untuk dinner pulak.Untuk dinner ni umi rasa nak pilih kedua-dua ni.Sukar betul nak buat pilihan.Pad Thai tu sedap dan pedas..Memang sangat  recommend kat korang ye.

PAD THAI + ORANGE SODA – RM18.90
TOM YUM GUNG + ORAGE SODA – RM18.90

 

 

Selain itu korang boleh jugak cuba  menu Khao Gai Yang with Rice + Orange Soda.

Hah..Menarik kan menu-menu dari Amphawa ni?

Tak berkenan dengan air dari set menu di atas ?

Jangan risau korang masih boleh menikmati air minuman kegemaran korang macam kat bawah ni dengan upgrade minuman korang hanya RM1 sahaja tau.

  • Thai Milk Tea
  • Thai Green Tea
  • Ovaltine

 

Dapatkan Amphawa Loyalty Card Colect Stamp

Apa pulak kisahnya dengan loyalty card ni?

Untuk korang yang makan di sini tak kiralah makan atau minum sahaja, korang akan dapat satu loyalty card di mana korang kena kumpulkan stamp penuh dalam card tu.Bila stamp penuh, korang layak redeem 1 cup air soda series atau thai milk/green tea with bubble.

Macam mana nak dapatkan stamp tu?

Kenalah berbelanja lebih rm10 dalam 1 resit baru korang boleh dapat 1 stamp ye.Kalau tak, memang takkan dapatlah stamp tu.Hah!! Menarik kan?

Oh ya!! Sepanjang September ni, kalau korang makan disini, korang akan dapat 2 stamp tau.bestkan?

CAWANGAN AMPHAWA BOAT NOODLES DI JOHOR BAHRU

Untuk Johorean, umi senaraikan untuk korang cawangan-cawangan yang ada di Johor Bahru ni ye.Untuk korang yang luar JB, boleh tengok page Amphawa Boat Noodles untuk melihat cawangan yang berada di tempat korang

🕒 Operation Hours : 12pm – 10pm (Daily)
📍Amphawa Boat Noodle @Downtown Bandar
https://maps.app.goo.gl/gmo9Y85dSxJJuwGT8
+6072200060

📍Amphawa Boat Noodle @Mount Austin
https://maps.app.goo.gl/kagM9Bg7LTp8Aj4w9
+6073611106

📍Amphawa Boat Noodle @Sutera Utama
https://maps.app.goo.gl/xUpuLLyDnDbLNNt5A
+6075596440

 

Boleh refer details di bawah ni

Facebook : https://www.facebook.com/AmphawaBoatNoodle/

Instagram : https://instagram.com/amphawaboatnoodle

 

Happy face with happy tummy:) 🙂 🙂

 

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(16) Comments

  1. terliurnya tgk gambar2 makanan dia,tambah2 PAD THAI !

    1. pad thai tu memang sedap

  2. xulhlmi says:

    terliur nyaaa tengok green curry tu! susah nak jumpa orang yang pandai masak sedap! selalu orang siam ori je tahu buat bagi pedas n sedap

    1. kan…cari je amphawa confirm sedap..heheh

  3. wahhh nampak sedap betul menu2 dia. portion pon besar. nanti nak tengoklah cawangan mana yang dekat dengan tempat sy tinggal

    1. memang puas hati tau

  4. tak pernah makan kat sini..tapi nampak menarik bila ditawarkan hidangan dalam bentuk set macam ni

    1. nanti bolehlah cuba

  5. Perut berbunyi bunyi dah ni tengok makanan dia. Kedai dia nampak cantik je

  6. Wahhhh suka la tengok semua makanan tu. Masakan Thai memang fav akak. Nanti nak cari restoran ni.

  7. Sedap2 nampak semua, tuan blog pun omey 🙂

  8. sedap semua makanan kat sini menarik harga murah juga nampak gaya kena datang cuba ni hehehe..

  9. Green curry tu memang feveret. Nak kena cuba kat kedai ni pulaklah

  10. Syok jugak ni jalan2 cari makan di jb. Ada rezeki turun sana boleh lah ena terjah. Berbaloi ada kumpul stamp

  11. wah sedapnya Amphawa my fav.. iena pun sama suka makan Tomyam Amphawa Boat Noodle..memang mantap sedap pedas creamy..sedap giler..cantik ampahawa kt johor..kat KL beshe beshe je mcm stall hehe..iena selalu pergi kat time square and mid valley je

  12. Seronoknya ada loyalty card… kalau saya dengan suami memang suka kumpul kumpul stamp macam ni. Tambah tambah kalau lokasi tu memang selalu pergi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *