Aktiviti Hujung Minggu

Assalamualaikum
Selamat pagi semua…harap hari ini lebih baik dari semalam kan…Bercerita pasal semalam,takdelah sangat aktivitinya…Bila dah takde aktiviti ni,selalunya aku ,en.husband and MIL lepak kat rumah kami yang belum 100% siap tu…Hoh..tak taulah bila nak siapnya…Budget tak mencukupi lagi…Tapi aktiviti untuk mengeluarkan peluh selalunya di lakukan dalam rumah itu..Yelah,bila dah lama tinggal,rumah akan jadi berhabuk…Confirm ada cop tapak kaki bila keluar dari rumah tu…Dari situlah aktiviti menyental dan mengemop dilakukan..ececeh…tapi semalam tak buat pun..lately badan rasa tak bermaya nak lakukan kerja…Kalau boleh nak baring je..Pantang nampak tempat yang boleh baring…Confirm baring je..
Tahap kesihatan tidak mengizinkan aku untuk melakukan aktiviti 2 itu..pregnant ke??Wallahualam…Malas nak ambil port..
Lepas dah melepak kat rumah tu,petang sikit aktiviti untuk menyimpan stock lauk pauk dirumah…Beli mana yang patut,pastu cakap kat en.husband dah tak larat nak jalan…sakit pinggang…
Tapi balik boleh la lagi mengeteh di stall mamak…hehehe..macm menjadi kewajipan pulak singgah di situ..
mungkin ada sesetengah korang yang tak suka kedai mamak kan..ada tempat2 je yang aku suka untuk singgah..sebab kadang2 bila tengok kebersihan tu ok..
klah..tak larat dok merapu…tu jelah kot aktiviti aku semalam..sebab non hado poket tebal…kalau tidak dah lama pi jusco…hehehe…
nasib baik hari nie tak monday blues sangat…

14 Comments

  1. hujung minggu yg bermanfaat kan.

  2. hai akak….. ada jugak berjalan, dari kita ni terperuk je melayan 2 puteri ni haaa… itu yang menyepi sementara tu

  3. hai kak, selamat hari isnin 🙂

  4. biasanya weekend ni ika prefer untuk rehat dengan family, hangout dengan dorang sebab just weekend jela boleh gather…tapi tu pun kadang2 weekend family busy…

    maybe tak bermaya tu sebab letih..or maybe nak "bendera merah" haha…kalau pregnant, alhamdulillah 🙂

  5. xpelah janji dapt merehatkan diri & minda kan ! done nuffnagx2 yer

  6. hujung minggu aktiviti santai je..tengah bulan ni save budget sikit kan..lagipun bulan ni banyak kenduri kawin n cuti sekolah lagi kan..more budget..huhu

  7. takpe..buat sikit-sikit nanti lama2 siap laa tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

  8. ujung minggu je la yang dapat kenit balas dendam dan rehat puas2 di umah. Tapi, takde maknenye jugakkkk! Dua org asokar kecik tu memang tak bagi chan langsung hahahaha.

  9. rileks rileks dulu.. nanti2 mesti ok dah rumah tu 🙂

  10. hujung mggu lepas Fiza balik kampung jap.. lgpun dekat jer.. pastu blk umah layan korea.. tak buat ape pun..

Leave a Reply

Your email address will not be published.