Akhirnya Turun Juga Hujan Hari Ini

Akhirnya Turun Juga Hujan Hari Ini.Alhamdulillah syukur dari pagi hujan sehingga ke sekarang.Walaupun umi risau sikit pasal hujan ni akan ke petang, tapi tetap rasa berysukur.

Pulak tu petang ni umi ada event di Eegoland.Risau jugaklah kalau hujan.Macam mana lah kan dengan bawa budak berdua ni.Tapi takpe, kalau hujan kita berteduh.Yang penting bawak baju spare untuk budak-budak ni.

Doa Ketika Hujan

Akhirnya Turun Juga Hujan Hari Ini

Doa ketika hujan turun adalah salah satu bentuk doa yang dianjurkan dalam Islam. Berikut ini adalah contoh doa yang bisa Anda baca ketika hujan turun, dalam bahasa Melayu:

اَللّٰهُمَّ صَيِّبًا نَافِعًا
“Ya Allah, turunkanlah hujan yang bermanfaat.”

Kita dapat mengulang doa ini dengan penuh khushu’ (khusyuk) dan tawadhu’ (rendah hati) sambil merenungkan makna doa tersebut. Doa ini sederhana namun penuh dengan harapan dan tawakkal kepada Allah dalam memberikan hujan yang memberi manfaat.

Selain itu, kita juga dapat berdoa dengan menggunakan kata-kata yang sesuai dengan perasaan dan harapan Anda kepada Allah. Ingatlah bahwa doa adalah ungkapan hati yang tulus kepada Allah, dan tidak ada kata-kata yang khusus atau baku yang harus digunakan. Yang penting adalah ikhlas dan tulus dalam berdoa.

Jika korang ingin menambahkan lebih banyak doa atau kata-kata dalam doa ketika hujan turun, Anda bebas melakukannya. Tujuan utama adalah untuk merasa dekat dengan Allah, mengungkapkan rasa syukur, dan memohon rahmat-Nya.

 

 Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *