3 Jenis Nafkah Dari Suami

Assalamualaikum
Dari Abu Hurairah, dia berkata, “Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam telah bersabda: ‘Sesungguhnya membaca “subhanallah walhamdulillah wa laa ilaha illallah wallahu akbar (Maha Suci Allah, segala puji bagi Allah, tiada sesembahan yang berhak disembah selain Allah, dan Allah Maha Besar)” adalah lebih aku cintai daripada segala sesuatu yang terkena sinar matahari.” (HR. Muslim no. 2695).



Hah..yang nie pasti ramai wanita kat luar sana yang suka dengar…ececeh..mesti lepas nie share dengan En.husband kan…
Quotes nie aku dapat dari fb..So,aku saja nak share kat korang..kot-kot lah kaum adam tu lupa atau buat-buat lupa…Salam jumaat ye..Jangan lupa kaum adam,hari nie pi solat jumaat…Si hawa jangan pulak pi bershopping ye..Mentang-mentang hari nie masa rehat lama..hehe..aku tak dapat lah nak rehat lelama…Standard time je..
sumber:fb

20 Comments

  1. share benda yang bermanfaat akan mendatangkan manfaat pada tuan badan juga

  2. Malangnya ramai yang bagi nafkah tapi ada juga yang masih tak bersyukur walaupun diberi nafkah secukupnya.

  3. hehe suka pulak baca…peringatan bt suami2 di luar sana..kehkeh..;p

  4. bergantung pada kemampuan seseorang.. kadang2 ada isteri yang minta lebih claim sebagai nafkah even dia tahu asben dia tak mampu. apapun good info

  5. tusebab, perkahwinan tu tak boleh buat main2… kalau tak ready janganlah kawin… hihi

  6. Nice sharing kak. Hihi. Pasni mesti ramai kaum isteri share kat asben memasing. Kih3.

  7. Perkongsian yg bermanfaat Aida.. semoga memberi pengetahuan buat semua suami… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.