Showing 48 Result(s)
4 Cara Elak Mata Pedih Semasa Potong Bawang
TIPS

4 Cara Elak Mata Pedih Semasa Potong Bawang

4 Cara Elak Mata Pedih Semasa Potong Bawang | Paling tak suka bila potong bawang besar tu, boleh menangis menahan nak habiskan potong atau kupas bawang tau. Kenapa ye bila kita kupas bawang atau potong bawang besar atau bawang kecil, mesti rasa pedih? Sebabnya bawang ni mempunyai enzim yang terdapat di setiap lapisan bawang yang akan merembes keluar ke udara bila kita kupas atau potong bawang.Enzim nilah yang menyebabkan kita …

Memasak di hujung minggu paling best
FAMILY

Memasak di hujung minggu paling best

Memasak di hujung minggu paling best| Apa yang best sedangkan hari-hari memasak.Cuma bila hujung minggu tu, menu lainlah sikit.Takdelah campak-campak Mestilah berbeza perasaan dan mood bila dapat memasak dihujung minggu bagi mak yang bekerja macam umi ni.Jadi mestilah memasak di hujung minggu paling best Yelah, hujung minggu je masa yang banyak ada di rumah especially hari ahad la.Sebab jarang ahad tu umi keluar.Disebabkan Auni dan babah juga bekerja, jadi takdelah …

BLOG

Pertama kali menggunakan Apps WordPress

Pertama Kali menggunakan apps wordpress |Actually dulu umi rajin gunakan blogger apps untuk menaip entry. Jadi umi fikir senanglah nak blogging anywhwre, anyplace gitu. Bukan apa, selalunya umi update entry guna pc atau laptop je.Tapi bila jumpa applikasi wordpress ni, teringin pulak nak mencuba.Macam mudah juga nak guna ni.Kita cuba hari ni, tengok macam mana perginya kan So, kalau ok bolehlah umi terus menggunakan interface apps wordpress ni. Umi cuba …

FOOD REVIEW

Makan di 833 Lok Lok & Bubble Tea Kota Masai

Makan di 833 Lok Lok & Bubble Tea Kota Masai |Lama dah perati kedai ni dibuka, tetapi masih tak sempat nak bawa anak-anak ke sana sebab selalunya restoran ni penuh memanjang. Rezeki hari tu bawa mak dan mak mentua keluar makan, nampak kedai ni masih tak penuh orang lagi.Jadi kitorang terus ke sini.Restoran ni pun antara tempat makan best di pasir gudang. Selain tu boleh juga baca : KuuVancha Eco …

Buffet Dinner @ Holiday Inn JBCC
HOTEL

A table of 4? Just pay for 3! Buffet Dinner @ Holiday Inn JBCC

A table of 4? Just pay for 3! Buffet Dinner @ Holiday Inn JBCC | Treat yourself to a weekend feast on both of our same-same but different buffet selections to suit your weekend mood, either a family night-out or a meaty galore. FAMILY FRIDAY BUFFET DINNER Buffet dinner don’t get fancier than our Family Friday spread! A table of 4? Just pay for 3! Buffet Dinner @ Holiday Inn …

gel amani
HEALTHY TIPS

SHARIFAH SHAHIRA JUMPA RAHSIA BANTU SAKIT LUTUT IBUNYA

Rupanya dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya. Jadi ini berita gembira buat ibu saya.Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajr pakai benda ini.Umur macam saya ini, kena ambil tahu.Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut. “kalau saya berjalan pun dah pakai selipar.Buat show pun pakai selipar.Buat show pun pakai selipar.Takut kena …

Gejala Perut Kembung Yang Perlu Korang Tahu
INFO

Gejala Perut Kembung Yang Perlu Korang Tahu

Gejala Perut Kembung Yang Perlu Korang Tahu| Pernah tak korang rasa tak sedap perut dan rasa mual-mual? Apakah itu petanda perut kembung?   Umi pun selalu jugak kena perut kembung ni.Perut kembung bukan sahaja dialami oleh baby tau.Kita yang dewasa ni pun mungkin boleh terkena perut kembung kalau tak kena caranya.     MASALAH PERUT KEMBUNG   Kembung perut atau banyak angin tidak hanya berlaku pada bayi tetapi dianggap masalah …