Showing 360 Result(s)
Selamat Tinggal Tahun 2020 Yang Banyak Kenangan
BLOG

Selamat Tinggal Tahun 2020 Yang Banyak Kenangan

Selamat Tinggal Tahun 2020 Yang Banyak Kenangan | Hari terakhir untuk tahun ini sebelum memasuki tahun yang baru.Tahun 2021.Semoga dengan kehadiran tahun yang baru memberi kita seribu kemanisan. Kalau dulu kita selalu di berikan satu semangat  untuk mencapai tahun 2020 dengan perkataan WAWASAN 2020.Tapi bila sampainya tahun 2020, kita telah diuji dengan ujian yang berat apabila dunia menerima kedatangan wabak yang meragut banyak nyawa. Covid-19 merupakan satu wabak yang tak …

Penginapan 2 hari 1 malam di Holiday Inn JBCC
HOTEL

Penginapan 2 hari 1 malam di Holiday Inn JBCC

Penginapan 2 hari 1 malam di Holiday Inn JBCC | Lama dah nak rasa menginap di hotel ni tau.Sejak pembukaannya pada 1 Oktober 2020 yang lalu lagi.Apa taknya hotel yang terletak di tengah bandar ni memang nampak gah kalau dilihat dari jauh. Plan dengan babah nak bawa anak-anak menginap di Hotel tercapai jugak sebab masa nampak mereka buat promotion, terus cakap babah jom kita Check In di Holiday Inn hujung …

Mencuba Resepi Garlic Bread Homemade
RESEPI

Mencuba Resepi Garlic Bread Homemade

Mencuba Resepi Garlic Bread Homemade | Lama dah nak cuba buat garlic bread homemade ni.Puas hati kalau dapat buat sendiri kan? Kalau kat kedai takdelah dapat banyak mana pun.Dapat cicah dengan mushroom soup lagi la sedap. Hujung minggu hari tu, sempatlah umi buat garlic bread ni.Sebab bahan kat rumah pun ada.Kalau sebelum ni nak buat, daun pasley tu asyik takde je.Kebetulan hari tu buat spaghetti carbonara, so umi beli lah …

buffet dinner holiday inn jbcc
FOOD REVIEW

Makan Malam di Dine @ Eight Holiday in JBCC

Makan Malam di Dine @ Eight Holiday in JBCC | Cerita hari minggu yang lepas umi bawa satu family untuk makan malam di hotel di tengah bandar.Saja nak cari makan jauh sikit dari rumah. Sambil tu umi menginap sekali di Holiday Inn Johor Bahru City Centre.Nanti umi cerita di lain entry untuk penginapan 2 hari 1 malam umi di Holiday Inn Johor City Centre ni ye. Ni umi nak cerita …

LIRIK LAGU MIMPI HAQIEM RUSLI
Lagu

Lagu Mimpi-Haqiem Rusli (OST Bidadari Salju)

Lagu Mimpi-Haqiem Rusli (OST Bidadari Salju) | Sedang Hot di lagu dari Haqiem Rusli lagu ost dari cerita Bidadari Salju yang ditayangkan di TV3.   LIRIK LAGU MIMPI – HAQIEM RUSLI   Di saat aku pejamkan mata Kucuba bayangkan raut wajahmu Doaku agar kau hadir di dalam mimpi Menemani aku   Mimpi yang indah kau bersamaku Mimpi yang ngeri kau bersama dengannya Dan jangan dikau hampiri dia Dia pasti membawa …

Resepi Kuew Teow Goreng Sheila Rusly pertama kali dicuba
RESEPI

Resepi Kuey Teow Goreng Sheila Rusly pertama kali dicuba

Resepi Kuey Teow Goreng Sheila Rusly pertama kali dicuba | Lain orang lain cara memasak dan juga bahannya.Kalau umi juga lain bahannya.Sesekali follow resepi orang tu kadang-kadang best jugak ka.Tapi tulah kadang menjadi kadang tak.Air tangan orang kan, takkan sama. Sesekali kenalah cuba sesuatu yang baru.Selalu umi beli kuey teow yang besar sikit tu, tapi kalau ikut resepi kuew teow Sheila Rusly tu, dia guna kuew teow yang halus sikit …

Senarai Barangan Hantaran Lengkap Untuk Pengantin
FAMILY

Senarai Barangan Hantaran Lengkap Untuk Pengantin

Senarai Barangan Hantaran Lengkap Untuk Pengantin | Pastikan semuanya lengkap seawal mungkin bagi mengelakkan dari tidak cukup bilangannya semasa majlisnya nanti. Persedian sebelum berkahwin atau bertunang ni selalunya dilakukan lebih awal supaya tiada perkara yang tidak diigini berlaku semasa hari persandingan atau pertunangan.Kena bincangkan berapa dulang hantaran yang nak dihantar semasa majlis dan bentuk gubahan hantaran kahwin yang macam mana nak buat nanti. 7 JENIS DULANG HANTARAN YANG POPULAR SEKARANG …

Ayam Bakar Air Fryer Guna bahan dapur yang ada
RESEPI

Ayam Bakar Air Fryer Guna bahan dapur yang ada

Ayam Bakar Air Fryer Guna bahan dapur yang ada | Gitulah kalau malas nak keluar, guna je apa yang ada kat dapur.Hari tu umi beli extra bahagian paha ayam dua kerat.Saja nak buat bakar-bakar nanti. Kebetulan si kakak dok sibuk suruh umi buat lagi Ayam Bakar Madu yang selalu umi buatkan dia.Bebudak ni, kalau dapat ayam gitu je pun dah puas.Tak payah makan nasi dah.Dok meratah ayam tu jelah sampai …

Faktor Usia Mungkin Menyebabkan MIL Sakit Lutut
INFO

Faktor Usia Mungkin Menyebabkan MIL Sakit Lutut

Faktor Usia Mungkin Menyebabkan MIL Sakit Lutut | Ceritanya semalam, umi balik kerja, MIL mengadu yang dia sakit lutut sampai tak boleh nak jalan.Terus mintak papah nak masuk ke dalam rumah.Takde pulak kakak Fiyah call bagitahu umi ke ape. Umi terus call babah inform yang MIL tak boleh nak jalan langsung.Plan nak bawak ke Hospital, memandangkan babah kata sekarang ni nak ke hospital pun risau jugak, jadi sudahnya kami bawa …

Deko Mini Garden dengan Artificial Grass Kedai Eco
DECO

Deko Mini Garden dengan Artificial Grass Kedai Eco

Deko Mini Garden dengan Artificial Grass Kedai Eco | Lama dah niat hati ni nak ada mini garden dekat tepi rumah.Walaupun tak segah mana, at least nak ada jugak mini garden. Akhirnya setelah sikit-sikit umi usahakan,alhamdulillah jadi jugak 90% my mini garden ni.Menjadi jugak idea deco mini garden. Ni pun tengah wishlist beberapa benda untuk lengkapkan mini garden umi. WISHLIST BARANG MINI GARDEN YANG BELUM LENGKAP Eceh siap buat list …