Showing 32 Result(s)
RANDOM

DoubleTree by Hilton Johor Bahru introduces its monthly themed high tea

DoubleTree by Hilton Hotel Johor Bahru located in the heart of Johor Bahru; minutes from the Singapore Causeway and within walking distance of attractions including Johor Zoo and the famous Sultan Abu Bakar Mosque is taking the high tea experience to new heights with its monthly themed high-tea buffet. High Tea aficionados will delight in Chef Siti Zaidah, the hotel’s Pastry Chef and Chef Ayub Sous Chef show-stopping sweet treats …

PRODUK REVIEW

MBH BODY THEORY JOHOR untuk mereka yang nak langsing

MBH BODY THEORY JOHOR untuk mereka yang nak langsing | Baru -baru ni umi dan rakan blogger lain berkesempatan untuk datang ke perasmian MBH BODY THEORY JOHOR yang baru di buka di Bandar Baru Uda Alhamdulillah..mereka maju lagi setapak dengan pembukaan MBH BODY THEORY ni khas kepada wanita-wanita di luar sana yang ingin kelihatan langsing dan mendapatkan body yang cantik. MBH BODY THEORY JB ini adalah Slimming centre di mana …

RANDOM

Hot Air Balloon Fiesta MBJB 2019

Hot Air Balloon Fiesta MBJB 2019 | Nak war-warkan kepada penduduk Johor dan sekitarnya tentang Hot Air Balloon yang akan diadakan di  Dataran Bandaraya Johor Bahru   Fiesta MBJB 2019 akan dimeriahkan lagi dengan kehadiran barisan artis terkenal seperti Ella, M.Nasir dan Shahrol Shiro.Terdapat juga Tazkirah Malam Jumaat Pada 28 Februari 2019 oleh Ustaz Asni Abu Mansor, Moderator oleh Amin Idris dan Ustaz Harryanto Rizal Rokman.   Terdapat pelbagai aktiviti …

RANDOM

Kemas tersusun dengan Ikea Mulig Clothes Bar

Kemas tersusun dengan Ikea Mulig Clothes Bar | Impian umi nak beli almari panjang untuk penuhkan semua baju di dalamnya.Tapi tulah, kita merancang, Allah swt sahaja menentukan. Disebabkan kos nak dapatkan almari tu memang besar,tapi umi tetap bersabar.Yelah..kami ni bukan jenis cop duit.Banyak lagi perkara yang difikirkan untuk didahulukan.Tapi semangat umi untuk tidak rumah nampak terlalu sarat dengan baju sana dan sini, jadi umi jadikan bilik dak Naura satu bilik …

RANDOM

Mee Goreng Keriting Telur Asin Indomie

Mee Goreng Keriting Telur Asin Indomie | Dah lama tengok kat pasaraya, tapi tak terbeli pun sebab risau pulak tak sempat nak makan. Gara-gara tengok SISLIN update pasal Mee Goreng Indomie perasa Telur Asin ni, nak jugaklah mencuba.Hari sabtu lepas, masa ke pasaraya untuk beli barang, ternampak pulak Mee goreng Indomie ni.Actually memang jarang beli Maggi goreng jenama ni, kecuali kalau nak makan maggi goreng.memang wajib beli produk Indomie ni. …

RANDOM

Master Pasto 3 minit mudah disediakan

Master Pasto 3 minit mudah disediakan | Umi paling suka nak bagitahu benda yang mudah,senang dan jimat masa untuk umi sediakan pada family. Actually, seminggu sebelum entry ni keluar , umi tak sihat.Tak berdaya nak buat kerja apatah lagi nak memasak untuk family tersayang.Nasib baik ada Instant Pasta dari Master Pasto yang mudah disediakan. Nak umi cerita lagi tak pasal Malaysia Food yang tengah viral ni? MASTER PASTO READY TO …

INFO

ENGLISH BOOST CAMP AT SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM

ENGLISH BOOST CAMP AT SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM |Come and join us for our ENGLISH BOOST CAMP!! Organized by: Nz Consultant and Services @ SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM ENGLISH BOOST CAMP AT SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM Date : 23nd March 2019 Time : 8.00am – 5.00pm Venue : Savanna Hill Resort, Ulu Tiram Johor bahru Open for👇🏻👇🏻 Secondary students (Form 1 – Form 5) 🌸OBJECTIVES OF PROGRAM🌸 …

WORDLESS WEDNESDAY

Wordless Wednesday #9

Wordless Wednesday #9 “Manusia tak pernah tahu di mana dia harus menjemput rezekinya, tetapi rezekinya pasti tahu di mana pemiliknya” Alhamdulillah..sentiasa bersyukur dengan apa yang Allah swt berikan.Ia datang tatkala diperlukan.Sungguh, jika kita percaya rezeki Allah swt tu luas, di dalam keluasan rezeki tu, ada terselit sedikit rezeki untuk kita Yang penting, kena usaha. Tunjukkan yang terbaik walau kita hanya di belakang tabir sahaja. Alhamdulillah…syukur ke hadrat Illahi atas limpah …