Showing 33 Result(s)
RANDOM

Kambing 40 Hari yang disebut-sebut

Kari Kambing 40 Hari yang disebut-sebut | Siapa je yang tak tau pasal Kedai makan Kari Kambing 40 hari ni kan.Semua tahu,bila datang ke kedai makan Kambing 40 Hari ni,orang ramai,nak makan kena beratur panjang.Siapa je kan tak kenal kedai makan ni.Bukan orang Negeri Johor je dah datang ke sini,malahan Negara jiran kita pun dah pernah sampai ke sini tau. KARI KAMBING 40 HARI Kambing 40 hari ni terletak di …

RANDOM

Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong

Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong | Walaupun dah lama juga ianya dibina,baru berkesempatan untuk singgah di Masjid Selat Melaka ni.Masa dalam pembinaan dulu,boleh tengok dari jauh je.Tapi bila dah siap,memang cantik pemandangan khususnya di waktu malam. MASJID SELAT MELAKA Masjid Selat Melaka ni,of courselah terletak di tepian laut Melaka atau lebih dikenali dengan Pulau Melaka.Masjid Selat Melaka ni telah dibina pada 24 November 2008.Punyalah lama aku tak ke …

RESEPI

Udang Goreng Nestum

Udang Goreng Nestum | Udang goreng nestum yang cukup mudah aku buat.Campak-campak je dah jadi dah.Memang kemurungan bila tak tau nak masak apa setiap hari.Takkan menu yang sama.Bukan setakat family je boring,orang yang memasak pun boring jugak tau.   Semalam,memang dah lalu lalang resepi pasal udang ni,Nak masak udang goreng butter,aku macam tak berapa nak berminat sangat.Last-last terfikir kat rumah tu ada nestum.Why not aku buat Udang goreng nestum.Naura pun …

RANDOM

Blog Walking Segment by KasihJuju

Blog Walking Segment by KasihJuju | Jom kita join segmen Blogwalking dari kasihjuju ni.Rasa macam dah lama pulak tak berblogwalking kan.Kalau takde segmen macam ni,mungkin kita takkan buat blogwalking sendiri kan.So,bila ada segmen macam ni,barulah meriah namatik! Blog Walking Segment by KasihJuju Syarat Penyertaan: Wajib ada blog. Buat satu entri bertajuk: Blog Walking Segment by KasihJuju Letakkan banner segmen dan link kan semula ke entri ini, Follow blog Kasih Juju, …

RANDOM

Ikan BakarCrystal Bay Alai Melaka

Ikan Bakar Crystal Bay Alai Melaka | Melaka memang terkenal dengan tempat ikan bakar sedap.Ada beberapa tempat yang telah dicadangkan oleh beberapa pelancong untuk mendapatkan ikan bakar sedap di Melaka.Antaranya adalah di Crystal Bay ,Sungai Punggur Alai Melaka.   Kalau korang pencinta makanan laut, memang aku suggest korang ke sini.Di Crystal Bay ni,terdapat deretan kedai ikan bakar yang menyediakan makanan laut yang sedap-sedap belaka.Kedai Makan Crystal Bay ni. bukan sahaja …

RANDOM

Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana

Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana | Petang-petang ni sebelum tunggu jam loceng berbunyi..hehehe..moh ler kita join Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana .Rasanya dah lama beno tak join apa² giveaway dari blogger kan. Giveaway : Let’s Be Beautiful by Ana Suhana Mana taukan jadi pemenang..boleh memenangi salah satu dari hadiah yang ditawarkan…memang awesome sangat…jom Join..klik je banner tu ye

RESEPI

Resepi Ayam Rangup Ala KFC

Resepi Ayam Rangup Ala KFC | Tak sangka pulak menjadi kali ni.Kalau dulu aku buat jugak ayam rangup guna tepung bestari.Tapi kali ni aku ubah suai sikit mengikut citarasa aku.haha..Jom lah kita tengok macam mana agaknya resepi ayam rangup ala kfc ni.   Baru-baru ni ada jugaklah nampak diorang goreng ayam ala kfc ni.Tapi takdelah nak buat sebab takde keinginan nak membuatnya.Tapi semalam,si anak dara dok sibuk tunjuk ayam kat …

EVENT INFO

Promosi kerja kahwin Johor 2018

Promosi kerja kahwin Johor 2018 | Kepada bakal-bakal raja sehari yang sedang mencari perunding perkahwinan Johor Bahru, inilah masa yang korang tunggu-tunggu.Pakej perkahwinan yang mungkin kena dengan budget korang tu.   Promosi Kerja Kahwin yg di tunggu2 oleh Pengiat Seni Andaman dan juga bakal2 pengantin khasnya. Himpunan Perunding2 Perkahwinan paling Popular di Bandaraya Johor Bahru sempena Pameran Pengantin Johor di Angsana Johor Bahru Mall @ Gala Seri Pesona Pengantin by …

RESEPI

Resepi Tahu Bergedil daging simple

Resepi Tahu Bergedil daging simple | Actually dah kali ke berapa entah buat tahu bergedil ni.Tahu Bergedil ni sedap makan petang-petang cicah dengan sambal kicap.Resepi tahu bergedil ni senang je nak buat.Cuma kita nak dengan taknak je membuatnya.Meh aku tunjukkan bagaimana nak buat tahu begedil ni. RESEPI TAHU BERGEDIL DAGING SIMPLE – Beberapa biji kentang(direbus dan dilenyek sehingga hancur) – Seulas bawang merah dihiris halus – Daun sup – Daging …

INFO

Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah

  Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah | Walau nilai yang kita sedekahkan itu hanya mengikut kemampuan diri,Insyallah, Allah swt tetap mengambil kira amalan yang kita telah lakukan.Balasan orang yang bersedekah tu memang banyak dan indah.Kenapa tidak kita untuk bersedekah kan. Rasulullah SAW bersabda :- Barangsiapa yang bersedekah dengan sebiji kurma yang diperoleh dari usaha yang halal sementara Allah tidak menerima kecuali yang halal, Allah akan menerimanya dengan tangan kanan Nya(Yakni …