Showing 22 Result(s)
RANDOM

Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru

  Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Untuk entry kali ni,aku nak bawa korang ke Buffet Ramadhan 2018 ke tempat seterusnya di Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Bertemakan Warna-warni Ramadhan ,mereka mengetengahkan lebih 100 sajian Melayu Tradisional,china dan India serta banyak lagi. Disini,kami JDT Blogger berpeluang untuk merasai pelbagai jenis makanan dan melihat pelbagai jenis Stall yang menyediakan masakkan secara live.Paling aku suka tau bila …

FAMILY

Pertama Kali masuk Johnny’s Restaurants

Pertama Kali masuk Johnny’s Restaurants| Hai korang,boleh dikatakan entry throwback jugaklah ni bila gambar ni terperam lama kat draft.Super busy nak siapkan event Buffet Ramadhan.Jadinya entry personal terpaksalah ditunda sehingga ke hari ini. Actually,aku memang dah lama nak masuk Johnny’s Restaurant ni,tapi memandangkan setiap kali nak masuk sini,husband aku cakap,kenyang ke?Terus pi melencong ke tempat lain. So,hari tu dia ada keinginan nak masuk sebab kat dalam tu bukan stemboat je,malah …

RANDOM

Buffet Ramadhan 2018 – Pulai Spring Resort Buffet Citra Ala Bazaar

  Buffet Ramadhan 2018 – Pulai Spring Resort Buffet Citra Ala Bazaar  | Hai korang..Hah..entry kali ni aku nak cerita pasal menu buffet Ramadhan 2018  bertemakan ala Bazaar.Kali ni JDT Blogger di jemput oleh pihak Pulai Spring Resort untuk sama-sama meraikan preview ramadhan mereka yang bertemakan Buffet Citra Ala Bazaar ni.Of course bila cerita pasal Bazaar ni,mesti korang tahu kan,makanan yang dihidangkan sangat banyak dan berlainan.Begitulah tema yang ingin disampaikan kepada pihak Pulai Spring Resort kepada tetamu yang …

RANDOM

Chicken Wrap ala KFC

  Chicken Wrap ala KFC |Hai korang.Aku tak taulah Chicken wrap ala KFC ni tergolong dalam makanan sihat ke tidak.Tapi bila tengok bahan-bahan yang ada di dalam chicken wrap ni,rasa macam sihat je…hahaha. Tapi sekeping,chicken wrap ni,dah boleh kenyang untuk breakfast tau.So,pagi tu saja aku nak sediakan sarapan macam ni.Bahan yang disediakan pun mudah,cuma ayam tu kurang rangup sebab aku pakai tepung biasa je.Nanti aku nak beli  tepung serbaguna untuk …

RANDOM

History and Holidays in Turkey

  History and Holidays in Turkey | Turkey is one of the few countries that joins Europe and Asia with its largest city,Istanbul, split across the two continents. The land has been occupied by many different cultures throughout history including the Hittites, Lycians, Byzantiums, and the Ottoman Empire. These were not the only cultures that controlled the land that has become modern Turkey but these were the largest that left …

INFO ramdhan

Cara kira fidyah bagi yang lambat ganti puasa

Assalamualaikum Cara kira fidyah bagi yang lambat ganti puasa | Lagi beberapa hari lagi kan kita akan bertemu dengan Ramadhan.Sebelum menjelangnya ramadhan,perkara yang kita kena pastikan adalah menyempurnakan ganti puasa yang kita dah tinggalkan pada bulan puasa tahun sebelumnya.Dan bagaimana jika kita tidak sempat nak ganti puasa tersebut.Seharusnya kita perlu bayar fidyah untuk berapa hari yang kita dah tinggalkan.Di bawah ini sedikit perkongsian yang aku ambil dari facebook Jabatan kemajuan …

RESEPI

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Assalamualaikum Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha…Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah dan cepat kan.. Kalau tak sempat untuk buat sarapan lain,aku memang buat Omellete ni untuk …

PRODUK REVIEW

Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

Assalamualaikum Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang kena dengan taste aku,aku akan usha..Yang penting affordable..  Ni hah…Imanni Cattleya Lipmatte gadget baru di …

RESEPI

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

Assalamualaikum Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut | Aku dapat tau cara nak kempis perut ni masa tengah tunggu husband gunting rambut.Nampak majalah wanita dan aku belek-belek sampailah kat satu muka surat ni,dia bagitahu yang air rebusan epal hijau dan serai bagus untuk kempiskan perut.Bila google,memang ramai yang dah buat rupanya..So why not kita try kan… Mana tau cara ni boleh cepat kurus dengan minum air rebusan …

RANDOM

Retro Agogo | Agogo Fun Run 2018

Assalamualaikum Agogo Fun Run 2018 yang bertemakan “Retro Agogo” sejauh 5 KM. Jadi antara mereka yang bertuah untuk menjadi pemenang sebagai Miss dan Mr. Agogo. Korang yang berminat untuk sertai boleh la daftar awal  Tarikh : 28 April 2018 (Sabtu)  Bertempat :AEON Mall Bandar Dato’ Onn (Open Car Park A)  Masa :  7.30 Pagi (Flag Off) – 12.00 PM  Tel : 07 – 350 8432  Terbuka untuk semua & daftar …