Showing 26 Result(s)
PRODUK REVIEW

Tisu Lembab Anti Bakteria Aiken untuk rasa bersih dan segar

Assalamualaikum  Tisu Lembab Anti Bakteria Aiken untuk rasa bersih dan segar | Dalam kehidupan kita seharian kita memang tak boleh nak elak daripada bakteria.Walaupun ia tidak dapat dilihat dengan mata kasar,namun ia sentiasa hidup didalam dan disekeliling kita.Bakteria dan kuman sangat cepat membiak sehingga ia mampu menyebarkan pelbagai penyakit.Salah satu cara yang berkesan adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih. AIKEN adalah satu jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan …

FAMILY PARENTING PARENTING TIPS

10 TIPS ELAK ANAK HILANG DI TEMPAT AWAM

Bila bawa anak di tempat yang ramai orang sangat-sangatlah risau kan.Apa taknya kalau tiba-tiba  ghaib.Mau nangis tak berlagu kita.Sebab tu kita kena amalkan 10 tips elak anak hilang di tempat awam ni. Entry ni ada kaitan tentang Festival layang-layang Pasir Gudang 2018 tu kan,Kalau ikutkan dari rumah umi ke Tasik Layang-Layang tu,setengah jam pun tak sampai.Ada lah dalam 10 minit  kot. Tapi walaupun tak jauh,kalau dah ada Festival ni,dia punya …

RESEPI

Menu Nasi Tomato di Hari Minggu

Assalamualaikum Hai korang☺☺Walaupun keadaan kesihatan tak mengizinkan semalam,sempat jugak buatkan husband Nasi Tomato.Rasanya Nasi tomato ni lebih mudah dan takde la leceh mana. Kalau ikut resepi di google,memang banyak nak kena sediakan,cara mudah masak Nasi Tomato cara aku ni,simple je..tak susah mana pun..So far,rasa pun sedap…hehehe..Siapa nak puji diri sendiri.So maka bersilatlah kita di dapur Actually,aku tak guna Tomato Puri tau.Aku tak suka sebab dia masam..Tapi tak taulah kalau aku …

parenting blogger Parenting moments

Jenis Sakit perut yang dialami oleh kanak-kanak

Assalamualaikum Anak sakit perut mestilah kita risaukan.Pagi tadi,dalam pukul 5.30 pagi.kakak kejutkan aku sebab dia nak susu.Mulanya aku nak buat bodoh jelah sebab dia mintak susu kan.Tapi dia tetap goncang badan aku sambil merengek.Nak taknak ,aku bangun jugak untuk buatkan dia susu. Walaupun Nur Awfiyah dah 4 tahun,aku memang berikan dia susu lagi.Tapi takdelah kerap macam adik.Ada waktu-waktu tertentu je yang aku bagi.So,lepas aku buatkan susu tu,dia minum sikit je,Terus …