Showing 26 Result(s)
TIPS

7 tips buat kerja rumah bagi ibu bekerja

Assalamualaikum Hai korang..Jomlah kita membawang kejap…eh..suka nau dengan perkataan membawang tu kan.Takde apelah nak di bawangkan..Nak pillow talk dengan mak-mak yang bekerja.Nak kongsi cerita dengan ibu yang bekerja bagaimana nak menguruskan hal rumah bagi ibu bekerja.Apa yang perlu kita hadapi setiap hari.. Ini pengalaman dari diri sendiri.bercerita pasal diri sendiri yang kekadang tu sampai tak cukup masa..Exhausted sangat dengan kerja rumah dan kerja di office.Adakalanya penat tu,sampai tak boleh nak …

segmen

Segmen 24 Jam Bloglist #29 Mialiana.com

Assalamualaikum Segmen 24 Jam Bloglist #29 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2018 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 15 Mac 2018, iaitu tepat jam 1.00 petang sehingga hari esok, 1.00 petang 16 Mac 2018. Semua dijemput join. Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #29 Mialiana.com Copy coding yang telah disediakan …

RANDOM

Sahabat Sejati Dunia Akhirat – Ladies talk

Assalamualaikum Hai korang☺☺Yeay…dah diperkotakan janji untuk update pasal pertemuan diantara 4 orang ni.Dayah,aku.surya dan wani.Diorang ni Ex-Officemate aku.Alah,banyak dah cerita pasal diorang aku dah up kat entry-entry lepas. Bila dah tak satu office ni,nak plan untuk jumpa pun payah walhal rumah takdelah jauh mana.Dekat je.Tapi kekangan kerja dan family ni buat kadang-kadang kita takde masa nak berjumpa. Tapi entah macam mana planning,akhirnya berjumpa jugak kitorang ni.Kali ni dayah join sekali.And …

namecard

Name Card Terbaru dari Pixajoy.com

Assalamualaikum Hai korang☺☺Siapa kata blogger tak perlukan Namecard.WAJIB ada ok.Untuk apa? untuk setiap event yang korang pergi tu,wajib kena bagi name card sekiranya in future ada job lagi,boleh la PR tu panggil korang. Actually,name card aku ada lagi sebenarnya.Adalah lagi sikit..tapi disebabkan aku dah ubah no.phone terpaksalah buat yang baru.Kali ni aku menggunakan khidmat Pixajoy.Masih lagi bertemakan PINK.Macam tak boleh nak move on je dengan pink kan..Tapi dah minat,nak buat …

PRODUK REVIEW

Kumpul 6 Koleksi Sukan Ria Carrie Junior terbaharu

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kanak-kanak memang suka bermain dengan air.Apatah lagi dengan adanya sabun.Boleh jadi riuh rendah jadinya bilik air tu. Apa taknya,bermain dengan air merupakan aktiviti yang paling dinantikan kanak-kanak dan waktu mndi adalah merupakan masa yang paling sesuai untuk bermain bersama permainan mereka.Walaupun mainan seringkali dilihat sekadar permainan dan sesuatu yang menyeronokkan,namun ia sebenarnya lebih dari itu.Mainan sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk simanja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri.Ia …

ONLINE SHOPPING servis

Jepuniaga | Menjual Produk Terpakai Khas untuk Para Photographer

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Nak jadi photographer ni nak kena ada ilmu jugak dan ada kreativiti tersendiri.Begitu jugak kalau nak jadi blogger ni.Kena jugak ada kreativiti dalam menghasilkan gambar yang menarik kan.Jadi photographer ni,bukan sekadar ambil gambar sahaja.At least kena tahu ,kena banyak idea memilih lokasi dan cara edit gambar tu.Dan yang paling penting,cara nak  tangkap gambar. Bukan setakat itu sahaja tau,penggunaan kamera tu pun sangat penting.Kamera yang baik,mestilah harganya lebih …

RANDOM

Jepuniaga | Menjual Produk Terpakai Khas untuk Para Photographer

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Nak jadi photographer ni nak kena ada ilmu jugak dan ada kreativiti tersendiri.Begitu jugak kalau nak jadi blogger ni.Kena jugak ada kreativiti dalam menghasilkan gambar yang menarik kan.Jadi photographer ni,bukan sekadar ambil gambar sahaja.At least kena tahu ,kena banyak idea memilih lokasi dan cara edit gambar tu.Dan yang paling penting,cara nak  tangkap gambar. Bukan setakat itu sahaja tau,penggunaan kamera tu pun sangat penting.Kamera yang baik,mestilah harganya lebih …

PARENTING TIPS

Ketahui 4 Bahagian Ciuman pada Anak

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Orang kata masa anak kecillah kita kena belai dan cium mereka sepuas-puasnya.Esok-esok kalau diorang dah besar panjang,nak cium payah pulak kan. Ciuman ni antara satu cara untuk kita tunjukkan kasih sayang kita pada anak-anak.Dengan ciuman ni jugak kita sebenarnya merapatkan lagi hubungan kita dengan anak-anak.Anak kita tahu yang kita sayangkan dia.Bukan sekadar ciuman je tau,sentuhan tu juga penting kerana dengan ciuman dan sentuhan pada anak,anak akan lebih …

RANDOM

GIVEAWAY HADIAH MELETOP BY LEA AZLEEYA & FRIENDS

Assalamualaikum Hai korang..ala cantiknya picture kat bawah ni kan..Ok..kita dah lama tunggu nak join giveaway dari leya tau..So..jom kita sama-sama join.Hadiah menarik menanti korang kan. GIVEAWAY HADIAH MELETOP BY LEA AZLEEYA & FRIENDS SENARAI HADIAH ➦ 2 helai Tudung Aidijuma + sebuah buku motivasi preloved x 3 pemenang (Lea Azleeya) ➦ Wang Tunai RM50 x 1 pemenang (Shad) ➦ Sebuah Komik Jali Ohsem x 3 pemenang (Ankel Jonni) ➦ Sebotol Sambal Garing Che Nor (150gm)  x 5 pemenang (Kak Yang) …

RANDOM

Giveaway Hi Nona !

Assalamualaikum Hai korang? hah…pepetang ni kan jomlah kita join giveaway dari blogger nona ni.. Hadiah best tau menanti korang sempena birthday giveaway Nona ni. Happy Birthday Nona Semoga Nona dimurahkan rezeki,diberikan kesihatan dan kehidupan yang baik dan dapat jodoh yang baik jugak.. ❤ you Nona →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com