Showing 19 Result(s)
RANDOM

Festival Layang-layang 2018 -28 Februari – 4 mac 2018

Assalamualaikum Festival Layang-layang ke 23 tahun 2018 .Hah..ni pastinya buat korang tertunggu-tunggu kan.Sebab apa,Festival Layang-layang Sedunia Pasir Gudang akan di adakan setiap tahun pada bulan Mac tau.Dalam Festival ini penyertaan dari seluruh Negara mempamerkan kehebatan dalam menaikkan layang-layang dengan pelbagai saiz dan design mereka tersendiri. Festival Layang-Layang Sedunia Pasir Gudang merupakan salah satu acara pelancongan anjuran Kerajaan Negeri Johor melalui Majlis Perbandaran Pasir Gudang dengan kerjasama,Tourism Johor,Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan …

RANDOM

Perjalanan Pertama Naura menaiki bas ke Pahang

Assalamualaikum Hai korang☺Entry santai je ni..No produk review..hahaha..stop kejap lah pasal review..so kita cerita pasal perjalanan pertama Naura menaiki bus ke Pahang. Actually,perjalanan ni tak dirancang pun,kalau ikutkan memang tak ke Pahang,tetapi memandangkan last minute dapat jemputan kahwin,dan ada family matters kat Pahang.So terpaksa jugak ambil cuti untuk ke sana. So,plan nak naik bus pukul 6.30pm hari Jumaat tu,tetapi disebabkan bus penuh,terpaksalah kan ambil tiket pukul 3.30pm.Terpaksalah pulak halfday hari …

PARENTING parenting blogger Parenting moments

Tonsil penyebab Naura Demam

Assalamualaikum   Hai korang☺☺Sehari sebelum umi naik kerja,Dak Naura pulak demam.Sebenarnya dah nampak dah simptom² dia nak demam,bila dok asyik terbaring,tak aktif dan tak banyak bercakap.Malam pun kalau tidur asyik nak mengaruk je.   So,hari Isnin lepas,umi terus bawak die di klinik Desa di Kampung.Rupanya doctor sahkan Tonsil dia bengkak..Besar pulak tu.Patutlah dia merengek je..Makan pun taknak.So,doktor suruh umi bagi dia makan aiskrim,yougurt atau benda-benda yang sejuk bagi mengecutkan tonsil …

RANDOM

Makan malam di Secret Recipe sempena Anniversary kami

Assalamualaikum Hai korang☺☺Entry sebelum berlepas balik ke Pahang petang ni.So,sempatlah siapkan entry ni. Actually makan-makan ni masa cari kasut dak Naura ni hah.Terus babah ajak makan kat sini. Nampak pulak makan untuk dua orang hanya RM39.90..Dah jimat banyak.Kebetulan masa tu memang lapar tak hengat.Jadi yang terdekat adalah Secret Recipe..Dan kebetulannya pulak,Dak Naura nampak kek…Kan dia hantu kek…hahahaha Ni hah ..Promosi Jom makan Murah dah ni kan,ada starter,ada main course dan …

media sharing

Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Berita baik kepada kaki Shopping Online.Apa berita baik tu? Ni yang aku nak kongsikan dengan korang khususnya yang suka sangat shopping di Shopee ni. Kalau korang nak tahu,atau memang korang dah tahu kan ,Shopee,Platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji bermula dari 26 hingga 28 Februari 2018.Pengguna SHopee boleh menikmatai pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini termasuk pulangan …

INFO Sharing

Mari mengatasi Kanser

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kalau korang layan TV Al-hijrah.Mesti korang akan lihat slot dalam rancangan Prof Muhaya tentang tajuk Mengatasi Kanser Apa yang diberitahu oleh Prof Muhaya,kanser ini berlaku apabila manusia kurang makan sayuran dan buah-buahan.Mungkin selama ni kita nampak kita sihat.Dan tidak memerlukan sayur dan buah-buahan untuk di makan setiap hari.Tetapi jika kita tidak mengambil sayur dan buah-buahan,ini yang boleh menyebabkan terjadinya Kanser Prof Muhaya berkongsi tips untuk mengatasi kanser  …

RANDOM

Aktiviti Sepanjang cuti Raya Cina

Assalamualaikum Hai korang☺☺syokkan kalau cuti lama.Nak² bila bercuti di kampung .Walau tak buat aktiviti kemana-mana pun,duduk rumah je pun dah ok. Actually aku start bercuti pada 15 Februari hari tu sampailah hari isnin.And hari ni baru start bekerja.So,15hb bersamaan dengan hari khamis,aku balik kampung dengan anak dara tu je memandangkan husband kerja lagi khamis tu.Plan nak amik ayah balik dari umrah.Sepatutnya ayah akan ambil flight dari KLIA2 ke Senai.Sampai Senai …

RANDOM

Edible Festival – Medini Green Parks

Assalamualaikum Edible Festival (Medini Green Parks)  ? 3 Mac 2018 (Sabtu)  ?Medini Green Parks, Iskandar Puteri  ⏰ 12.00 Tengahari – 10.00 Malam  Masuk Percuma!  Event oleh Medini Green Parks Instagram [@medinigreenparks] Facebook Page Medini Green Parks (Link)  https://www.facebook.com/medinigreenparks/ Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor  #JohorEventMarch #EdibleParkMedini →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

INFO

CICI DAN CHACHA HAPPY CAMP 24 FEB 2018

Assalamualaikum Hai korang☺☺Berita baik kepada peminat cilik CICI dan CHACHA.hah..ni kakak nak war-warkan tentang CICI dan CHACA HAPPY CAMP 2018 yang akan diadakan pada 24 Februari 2018 di Rimba Kiara Park TTDI. Jangan ketinggalan untuk kembara bersama Cici dan Chacha menerokai pelbagai aktiviti menarik dan alami pengalaman menakjubkan bersama mereka. KOMPONEN AKTIVITI Sesi bimbingan 3 jam yang penuh dengan aktiviti menyeronokkan,untuk menggalakkan kanak-kanak bereksplorasi alam sekitar dalam persekitaran yang bermakna. SCIENCE …

Mycooking RESEPI

Resepi Ikan Talapia Sweet Sour sedap

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Jomlah kita main masak-masak dari dapur kisahsidairy ni ye.Hah..ni adalah menu minggu lepas.Tapi aku takdan nak masukkan dalam blog. Ikan Talapia ni selain dari di goreng garing,boleh je masak Talapia masak Lemak cili api,Talapia bakar dan lain-lainnya.Tapi aku tak pernah lah lagi kan masak semua tu.Ini adalah percubaan pertama aku masak Talapia sweet sour tau.Sebelum ni,kalau nak makan,aku suruh kakak ipar aku masak je.Itupun dia just goreng …