Showing 30 Result(s)
RANDOM

Kali Pertama ke Boat Noddle SKS Bandar Penawar

Assalamualaikum Hai korang.Actually aku memang dah lama nak makan Boat Noddles ni.Tapi disebabkan ianya jauh dari runah,so pendamkan jelah hasrat nak makan tu.But,bila SKS di Bandar Penawar bukak,ada dua tempat actually yang jua boat Noddles ni.Satu di SKS dan satu lagi di Tunamaya Beach Resort,berdekatan dengan Shopping Mall SKS jugak. Memandangkan aku ada urusan di Mall tu,so aku decide nak try Boat Noddles disitu. Mission accomplish.Tapi,alahaiii..hah..tengok jelah apa yang aku …

RANDOM

Misi mencari durian

Assalamualaikum Hai korang??Musim durian ni kang,kat wall fb aku,ramai nau dok menayang isi durian yang mengancam tu. Balik kampung semalam,nampak dah orang jual durian,murah pun murah.Kalau ikutkan ramai yang nak mencari durian D24,durian tembaga atau durian kampung.Ikut poketlah kan,kalau korang ada rezeki terlebih,boleh je makan durian yang mahal sikit. Disebabkan dah lalu lalang banyak kali,so semalam singgah jugak disitu iaitu di luar simpang masuk ke Semenchu. See ada gerenti baru …

percutian

Monorail ThemePark & Studios Melaka

Assalamualaikum Hai korang?Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka. Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main kereta langgar tu.. Lepas dah puas ronda-ronda kat situ kami ke Monarail Themepark & studio.Kat …

percutian

Percutian ke Melaka

Assalamualaikum Hai korang?? Actually percutian ni hanyalah percutian biasa.Takde plan nak stay hotel or apalah.Just nak hantar nenek diorang ni balik ke kampung.Lepas tu plan anak-anak jalan-jalan berdekatan sini je. So,semalam kengkononnya bawak budak-budak ni jalan-jalan Melaka.Melaka ni memang time cuti-cuti ni,sesak dengan orang yang bercuti. Lagi pulak nak masuk mana-mana confirm kena bayar.So,pergilah kami ke tempat-tempat yang bayarnya takdelah mahal sangat. Hah..nanti aku ceritalah lebih lanjut.Bila bercuti ni,payah nak …

RANDOM

Hi-Plus supplemen untuk tinggi: cara makan dan pengambilannya

Assalamualaikum Hai korang☺☺Adakah korang dalam kategori Pendek..rendah atau katik..Mestilah korang nak tinggikan sebab banyak kemungkinan yang menggagalkan kita apabila kita tidak cukup ketinggian.Dan sebab kenapa kita perlu tinggi adalah disebabkan kita ingin lebih berkeyakinan.Ada sebab lain lagi ke kenapa kita nak tinggi.So..teruskan membaca ye. MENGAPA PERLU TINGGI Ada beberapa sebab kenapa kita perlu tinggi.Bukan sahaja untuk keyakinan diri malah ada beberapa faktor yang menyebabkan kita nak tinggi dan diantaranya Peluang …

HEALTHY TIPS

10 Health Benefits of Avocado

Assalamualaikum source:google 10 HEALTH BENEFITS OF AVOCADO 1. May Reduce risk factors for heart disease 2.Contributes to 8% of daily fiber 3. Aids in stabilizing blood sugar 4. Source of naturally good fats 5. Great source of potassium 6. Maintains a healthy heart 7. Boosts Immune system 8. Makes your skin glow 9. Anti-inflammatory 10.Anti-aging →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Nagging

SHUTDOWN!

Assalamualaikum Hai korang..SHUTDOWN!! Apa yang shutdown tu eh…Hah..ni nak cerita ni. Company bakal shutdown selama seminggu..uihhh…Bila fikir pasal cuti ni memang seronok,tapi bila dicutikan rasa tak seronok la pulak sebabnya,ia akan melibatkan kekurangan gaji . Lama kan tak cerita pasal work..Dan hari ni,aku masukkan cerita Shutdown ni di dalam entry aku.Yelah,sesekali kena juga kan cerita pasal work ni.Bagi nak lepaskan segalanya semua disini. Lately ni,company aku kurang projek masuk,Kebanyakkan company …