Showing 27 Result(s)
PRODUK REVIEW

Wangian Enchanteur Yang Memikat Hati

Assalamualaikum Hai korang☺☺Lama tak bercerita tentang wangi-wangian ni.Sebenarnya stock perfume kat rumah tu dah kehabisan.Nak menyinggah untuk beli perfume memang sangat-sangatlah asyik terlupa.Lepas tu lain yang di cari lain yang jumpa.Lain pula yang dapat kan. Tapi masa hari tu,aku masuk Gurdian,Memang nak cari Roll on.Hah..itu memang wajib ada..Memang di pakai setiap hari.Kalau takde,risau pulak tetiba bau badan kan.Haishh…Bila bekerja ni,bukan sahaja penampilan nak kena jaga,malah bau yang datang dari diri …

HEALTHY INFO TIPS

Kelebihan Kita amalkan Chia Seed

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺?…Meh hari ni nak berchia..chia…chia seed lah pulak kan.Sebenonya,niat nak mengamalkan chia seed ni memang dah lama..Tapi tak terbeli-beli pun..Ramai je yang jual chia seed kat facebook..Tapi tulah..memang tak terbeli lagi sehinggalah aku tersenarai menjadi salah seorang pemenang Chia seeds di blog Diana Rashid…Wah..sukalah puan Blog ni..Tak payah dah nak bersusah payah nak membeli.. Banyak dan besar..Cukup untuk digunakan beberapa bulan…Sebelum tu.aku ingatkan chia seed ni sama je …

INFO TIPS

Khasiat Air Kelapa

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Ada je ni..Sambil-sambil buat kerja rumah,sambil tidurkan anak,sambil melayan blog,…haa….supermark betul kan..hahaha.. Oklah..Entry kali ni aku nak share sedikit Testimoni  petua yang pernah husband cuba untuk menurunkan kadar darah tingi dia. Korang kenalkan Kelapa..Bila sebut pasal kelapa,mesti korang terbayang-bayang air kelapa yang dah dicampur ais,kena pulak tambah dengan air gula melaka sikit…Mesti syok kan.. Tapi,korang tau tak,selain daripada melegakan tekak di kala kepanasan,Air Kelapa Banyak Khasiatnya.Aku cerita sikit …

RANDOM

Biskut Gery Viral Dah Dapat

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺☺Sihat?…Dah cuba ke Biskut Gery Yang sedang Viral berbulan yang lepas. Actually,aku takdelah sangat nak mencari biskut tu,Sebab kalau pi pasar malam pun ada je orang jual. Tapi tak pernahnya nak membeli..Ada gak niat nak rasa biskut tu,Tapi bila nampak,boleh buat bodoh je kan. Hadoii..Orang dah lama peram dalam rumah biskut Viral tu,ko baru nak mencuba?? Ketinggalan zaman? emmmm…biarlah orang kata nak ketinggalan zaman pun..Kebiasaannya kalau benda-benda viral …

INFO

Pokok Hempedu Ular Untuk Darah Tinggi

Assalamualaikum Hai Korang☺☺Apa khabar hari ni..Harapnya sihatlah kan…Biasalah,time cuaca macam ni,ramai orang tak sihat.Kalau pi klinik tu,tak penuh memang tak sah kan. Dua minggu lepas,husband tak sihat,walaupun nampak dia tu sihat je…ok..Kalau korang tak faham,abaikan jelah ye.Tapi masa tu aku memang tak sihat,Sakit kepala da dekat seminggu tak hilang.Aku ajak husband pi farmasi je..Free je check tekanan darah tinggi. So far,ok je tekanan darah aku,mybe aku sakit urat kot..Tu yang …

PARENTING TIPS

Anak Perempuan Rapat Dengan Ayah?

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Happy Monday Blues…Eh..Jangan nak blues sangat.Kang moody sampai ke petang sape susah…Diri sendiri jugak yang susah kan..hahaha Nak tanya ni,Pada Parents la…Yang tak Parents tu kalau ada ilmu boleh jugak share…Or boleh juga take noted..Nanti kan korang akan kawen jugak kan..So,boleh je baca dan sedut ilmu untuk persediaan..Sedangkan yang dah jadi parents ni pun kena sedut ilmu jugak untuk masa depan anak-anak.Membesarkan anak-anak di zaman sekarang ni memerlukan …

ONLINE SHOPPING

Promosi Lazada Wih LOVE Sehingga 80%

Assalamualaikum Hai korang ☺☺ Bagi love sikitlah kat korang yang rajin bertandang di blog aku ni ❤❤❤❤❤❤ Thanks kat korang yang tak jemu-jemu untuk masuk atau pun lalu lalang je kat blog aku ni..Yelah..Blog tak berapa nak cantik..Tapi pink cantik..heehe..Tak berapa nak glamour..Alah..takyah glamour sangatlah..Kang orang nyampah banyak kat kita kan.. EH..Korang…Saja je ni nak bagitau,Tapi entry ni bukan ajak korang agreed pasal Valentines Day ok…Kita ambil mana yang perlu …

ONLINE SHOPPING

NYX dah di jual di LAZADA MALAYSIA

Assalamualaikum Hai Korang☺☺☺..Dalam tak sihat pun,masih lagi mengarang kata-kata cinta untuk korang..Eh..awat hari ni macam romantik ni…YEayy…Yelah…bulan ni kena romantik-romantik sikit.Bukan sebab Valentine’s Day ok..Its because this month is my anniversary…yehuuuu.. Diam tak diam dah 6 tahun aku dengan husband…Anak dua orang…Oklah kan dua orang..rezeki,,rezeki.. Dan yang paling bestnya nak bagitahu kepada Penggemar barangan Make up NYX ni,Korang boleh dapatkan semua Produk NYX ni Lazada Malaysia.Syokkan… Sempena NYX Malaysia melancarkan …

ONLINE SHOPPING

Kain Pasang Murah di Instagram Kain_adc

Assalamualaikum Hai Korang ✌☺☺☺sikit…Barulah saya sayang awak..ehh..ehh..Barulah ceria..Walau macam mana sekalipun masalah yang melanda kita,senyum itu mesti walaupun pahit..Kerana senyum tu memberikan penawar kepada masalah yang kita hadapi..Apa pun masalah yang kita hadapi,hidup kena chill..hahahaha.. Hah! Meh rapat-rapat sikit ni sebab akak nak bagitahu tentang perkembangan diri akak ni…Apa yang kembang pun akak tak tau..Tapi ada ke nak tau perkembangan diri akak yang kekadang muncul kekadang tenggelam ni..Malas sangat,tu yang tenggelam tu …