Showing 38 Result(s)
kisahsidairy.com lifestyle blogger

Cenderahati dari Blogger Jarimanis

Assalamualaikum Yeah!!! Dapat lagi cenderahati dari blogger.Rasanya macam dah lama tak dapat cenderahati kan.Lagi satu dah lama jugak tak join mana-mana giveaway dari blogger. Tapi semalam,dapat satu sampul surat tertera nama aku..haha..of courselah nama empunya badan,takkan nama orang lain pulak,..Dan takkanlah aku nak bukak surat orang lain kan..kan..kan… Okeh!! meh nak bagitau,aku dapat cenderahati berupa fridge magnet.Ia datangnya dari cik adik manis iaitu blogger Jari manis..Setahu aku,Blogger Jari manis ni …

kisahsidairy.com lifestyle blogger RANDOM

My Happy Bornday!!

Assalamualaikum Syukran..Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih lagi diberi peluang untuk bernafas.Masih juga diberi peluang untuk menumpang di bumi ini. Yes.I’m Officially 35 years old for this year.Di kehidupan ini,sungguh-sungguh bertuah kerana dikelilingi oleh rakan-rakan,family yang sangat memahami akan diri ini. Ucapan semalam sangat-sangat dihargai.Terima kasih atas ucapan dan doa yang mengiringi hari jadi aku semalam.Moga apa yang didoakan dimakbulkan oleh Allah swt. Thanks jugak pada officemate yang saja nak …

kisahsidairy.com lifestyle blogger

A New Generation of Home Buyers in Malaysia

Source:google For decades, Malaysia has been a popular destination for tourists and businesses from around the world. People often come to love the country so much that they decide to live permanently within it. The state of the country’s economy has been a great influence upon the buyers and sellers of residential properties. Today on the market there are thousands of properties up for sale. It is the result of …

PRODUK REVIEW

Ailin Prowhite Spray untuk Kulit Gebu menawan

Assalamualaikum Hai korang..meh sini aku nak perkenalkan satu lagi produk kecantikkan yang terhangat dipasaran,yang bagi aku mudah untuk digunakan dan dibawa kemana-mana.Ailin Prowhite adalah produk yang telah berada di pasaran dari tahun lepas lagi.Testimoni menunjukkan ramai yang berpuas hati dengan Ailin Prowhite ni. Apa itu Ailin Prowhite? Ailin Prowhite Spray merupakan produk NUTRACEUICAL iaitu Nutrition + Pharmaceutical + Therapeutical technology. Bahan-bahan yang digunakan semua adalah proven by scientist dan clinical study.Disokong oleh …

RANDOM

Naura dan kasut berwarna pink

                                AssalamualaikumEcececeh….tajuk tak menghengat.Dah macam tajuk buku pun ada kan.Nampak tak,Umi yang terlebih excited bila nampak sepasang kasut berwarna pink di Tesco tadi.Memang nak berbelanja keperluan Naura seperti biasa setiap bulan.Cuma bulan ni ke Tesco kerana ada promotion. Gigihlah umi dan babah ke sana.Bila part ke pakaian kanak-kanak,tumpuan memang kat situ berjam-jam lamanya. Bila memikirkan Naura dahpun 8 bulan,dan tak lama lagi nak berjalan,maka umi terlebih excited untuk membeli kasut …

INFO kisahsidairy.com parenting blogger TIPS

Penyakit Suhu panas melanda anak-anak

Assalamualaikum Blog tak berapa nak konsisten dua tiga hari ni.Apa taknya,Disebabkan musim panas ni,anak-anak selalu on off demam.Ulang alik klinik dah banyak kali dah. Yang terbaru ni,anak adik yang baru 2 minggu dilahirkan masuk wad gara-gara demam..yelah..baby kan..risau jugak bila dah masuk wad.. Anak-anak aku demam silih berganti..Si kakak awfiyah kat kampung baru-baru ni demam.Dari minggu lepas aku memang dah bawak dia ke klinik.Makan ubat,then baik.Rabu malam khamis tu pulak,mak …

INFO kisahsidairy.com parenting blogger

10 Langkah ibu bapa perlu dibuat bila anak demam

Assalamualaikum Kalau entry yang lepas aku cerita pasal anak-anak demam.Eh..korang boleh baca entry tu di sini. Entry ni aku nak share dengan korang dari hasil pembacaan aku di majalah PAMA Yelah,kita sebagai orang tua ni,bila ada anak ni,ada sahaja perkara yang perlu kita tahu,dan perlu kita amik tahu.Bukan main belasah je.Bila anak demam,terus gi klinik.bagi makan ubat..tu jelah..Tapi sebagai ibu bapa kita kena cari sendiri dan ada inisiatif untuk menghindarkan …

FAMILY FAMILY PARENTING

Johor Bercuti Hari Ini

                                 Assalamualaikum Johor bercuti hari ini sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.Dapatlah cuti sehari.Dapat juga menghabiskan masa satu hari dengan keluarga. Kalau biasa,memang aku jarang dapat bersarapan diluar dengan husband.Kalau ada pun salah seorang kena bercuti..hehe..maksud aku husband aku kenalah bercuti ahad kan. Pada yang sedia maklum,Johor bercuti pada jumaat dan sabtu.Tapi tak semua company yang mengambil cuti pada hari berkenaan.Hanya kerajaan sahaja …

RANDOM

Bebelan petang

Assalamualaikum Kembali bersiaran..Ada je ni..tak kemana pun.Last entry pun dipublish pada hari semalam.Itu pun yang dah ada di dalam draft.Entry adverotial ke 4 bulan ni.Syukran sesangat.Walau pendapatan sampingan blog tak seberapa,tapi cukup untuk nak beli jajan anak.hehehe.. Memang mencabar di tempat yang baru,bukan kerana apa pun.Hanya mencabar dengan pc yang ada ni.Nak dapat yang baru pun tak tau bila dapatnya.Internet lembab,nak loading excel,semua yang ada di pc ni,lembab semacam je.Bikin …

PRODUK REVIEW

Umil Milkbooster Membantu sepanjang penyusuan bayi saya

Assalamualaikum Dah pelbagai cara meningkatkan kuantiti susu disamping memberikan  kualiti terbaik untuk anak aku.Kalau dulu masa dalam pantang,memang aku kurang prihatin terhadap pengeluaran susu sehinggalah aku terpaksa campur susu badan dengan susu formula.Lagi pulak bila anak kuning,lagi terus disogok dengan pemberian susu formula. Kurang ilmu dalam penyusuan dan juga makanan tambahan membuatkan susu berkurangan.Dekat situ  aku dah pening kepala.Nak buat stock susu pun payah.Lama kelamaan susu semakin sikit.Anak aku si …