Showing 33 Result(s)
kisahsidairy.com lifestyle blogger TIPS

Tips Halau Lipas Dalam Kereta

Assalamualaikum Memang sakit hati kan bila dalam kereta penuh dengan Lipas..Lipas???WEh…gila lah dalam kereta pun ada lipas kan..Bukan lipas yang besau tu..Lipas yang comel-comel je tu..Itu pun dah cukup menggelikan aku . Punca dari lipas ni biasalah,bila dah malas nak bersihkan dalam kereta sisa-sisa makanan yang tertinggal tu dah jadi makanan lipas..Kekadang dari situlah dia beranak pinak.Padahal baru dua minggu lepas aku pi cuci..Aku perasan ada banyak lipas,masa aku tinggalkan …

kisahsidairy.com nur naura

Naura Warded!!

                       Assalamualaikum Bila kesunyian dalam wad ni,anak syurga umi pun sedang tidur dengan lenanya,dapatlah umi mengupdate blog kesayangan ni. emmmm..1stday naura dimasukkan ke wad,setelah 3 hari demam tanpa kebah.Umi  pun rasa ubat klinik swasta dah tak boleh menyembuhkan lagi anakanda Naura. Pagi tadi jugak,umi bergegas ke Hospital.Pagi tadi memang panasnya lebih dari 39.Masuk bilik doktor terus diberikan ubat bontot.Lepas tu …

kisahsidairy.com

Musibah Itu Harus Diredhai

Assalamualaikum Sesungguhnya memang berat untuk kita terima setiap musibah yang hadir pada diri kita.Tetapi kita sebagai umatNya kena sentiasa redha dengan apa jua ujian yang mendatang. Yelah..siapa yang suka nak menerima musibah kan.,Pelbagai perasaan yang datang bila terkena pada kita.Cerita ni semuanya kerana dalam bulan ni,aku rasa banyak benda yang sedang menimpa diri aku dan suami.Apa yang kami rancang semuanya tak jadi. Start dari awal bulan lagi,kereta breakdown.Bukan sikit kena..Habis …

kisahsidairy.com lifestyle blogger

Cuba Pula 916 Coffee

Assalamualaikum Ini kali ketiga aku mencuba Coffee yang dijual di tepi jalan dengan nama yang berlainan.Kalau dulu aku pernah cerita pasal Menikmati Coffee Legend di Entry ini .Kedua aku sudah pun mencuba Pirate Coffee cuma aku tak sempat ler nak ambil gambar time tu..So yang ketiga kali pulak aku mencuba  pula 916 Coffee..Aku beli ni pun sebab ondway ke office memang lalu kat jalan ni.So,nak jugaklah merasa jenama yang lain pulak …

kisahsidairy.com lifestyle blogger motherhood parenting blogger

Mandi lemon Untuk Turunkan Panas Badan

Assalamualaikum Terpaksa masuk ke office lambat sikit hari ni.Dari petang semalam lagi Naura dah merengek.Dalam kereta ,balik dari rumah pengasuh pun dia dah tunjukkan yang dia dah tak sedap badan.Balik rumah,aku terus tidur kan..Tapi nampak sangat dia tak selesa.Bawak keluar jalan-jalan Babah dok agah pun bukan main buat dek je dia.Kalau tak mengekek-ngekek ketawa. Sebenarnya sebelum tu,dia dah selsema.Dah pun aku bawak pi klinik.Minta ubat selsema,batuk,demam dan dapat antibiotik.Bila dia …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger

Kekal Kurus & Sihat Dengan Cara Mudah

Assalamualaikum Sejak dua menjak si husband nak berdiet ni,sibuklah bini dia ni dok usha sana sini resepi untuk diet.Kemain seronok bini dia ni bila dengar laki nak diet…hehehe..Ala..bukan ape,untuk diri dia jugak..Al maklumlah kan bila nak masuk 4 series ni,Kena jaga kesihatan dan pemakanan..Dah 3 hari jugak dia tak amik nasi..EH…Chopp.sabtu tuari je skip sebab ada kenduri kawen.Tu pun amik seciput je.Aku dah pesan kat dia jangan amik nasi banyak-Lauk …

kisahsidairy.com RANDOM

Gambar Sekitar Majlis Pra Perkahwinan Anzalna Nasir dan Haniff

Assalamualaikum Si Cantik manis Anzalna Nasir akan menamatkan zaman bujangnya pada 21 Februari ini.Rakan-rakan dan adik beradik Anzalna telah mengadakan Majlis Pra Perkahwinan bertemakan figura babies. Tak sangka jugak kan,adik beradik Anzalna semua cantik-cantik.Tak sabar pulak aku nak tengok Majlis resepsi mereka ni..MEsti Anzalna nampak lagi cantik kan. Semua gambar yang diambil cantik-cantik belaka.Moga Perkahwinan yang bakal dibina akan kekal hingga ke jannah hendaknya… sumber gambar:rotikaya

INFO kisahsidairy.com TIPS

Kebaikkan minum Air Lemon kita Patut Tahu

Assalamualaikum Memang kita ketahui bahawa air lemon panas boleh mencegah Kanser.Air lemon mempunyai sifat alkali yang boleh membuang asid berlebihan dalam badan.Untuk membuat air lemon yang segar,Lemon segar boleh dipotong dan hanya diperah dalam segelas air atau jag tanpa gula atau dengan gula atau madu. Sebenarnya ,banyak kelebihan dan kebaikkan Lemon yang kita tak tau.Adalah lagi bagus jika mengamalkan minum air lemon setiap hari. Aku ada baca di satu blog …

kisahsidairy.com parenting blogger TIPS

Tips Keselamatan Kanak-Kanak Ketika Menggunakan Eskalator

Assalamualaikum Bila dah banyak kejadian dan kecelakaan kanak-kanak di eskalator,maka sebagai parents kita kenalah tahu ciri-ciri keselamatan yang perlu kita tahu kan. Kat sini aku nak share tentang tips keselamatan kanak-kanak ketika menggunakan Eskalator. Sharing Is Caring. Source:whatssap