Showing 20 Result(s)
lifestyle blogger salam ramadhan

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Johor Bahru 2015

Assalamualaikum sumber:google Jadual berbuka puasa 2015 bagi Johor Bahru.Sudah pastinya ramai yang tercari-cari jadual ni kan..Alhamdulillah..ada rakan yang sudi share jadual ni..Dah pun print dan tampal di Office.Hari ini adalah hari jumaat yang terakhir sebelum kita menyambut Ramadhan minggu depan.Bagi warga Johor bahru,boleh tengok Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Johor Bahru 2015 Moga Kedatangan Ramadhan kali ini membawa seribu makna untuk kita kan..Insya allah. Dikesempatan ini,aku ingin memohon sejuta kemaafan …

kisahsidairy.com lifestyle blogger

Berjumpa Dengan Blogger Kakcik Seroja

Assalamualaikum Cerita masih baru lagi..Fresh form oven walaupun dah terlambat satu hari..hahah..oklah kan.Saja nak buka cerita pasal perjumpaan dengan Blogger Kakcik Seroja. Actually,aku panggil bonda.Mengenali Bonda bukanlah di alam blog.Mengenali beliau hampir 10 tahun di alam maya.Dari alam maya membawa kepada pertemuan.Dan alhamdulillah…ikatan yang dibina di dalam alam maya memakan masa yang begitu lama dan sehinggalah seterusnya hendaknya. Mengenali Bonda aka blogger Kakcik seroja di satu forum,sehinggalah aku tau bonda …

INFO kisahsidairy.com pregnancy

10 Fakta Menarik Mengenai Bayi Di Dalam Kandungan

Assalamualaikum 33 weeks Pregnancy..Lagi 7 minggu lagi,insya allah,akan dipertemukan dengan anak syurga umi ni..Insya allah juga,mohon Allah swt permudahkan urusan umi bersalin ni..Terbaca fakta menarik tentang bayi di dalam kandungan ni.Boleh share dengan mom to be diluar sana. sumber:google 1. Di sekitar usia 3 bulan usia di dalam kandungan,bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya kembali sebagai air kencing.Ini untuk melatih sistem pencernaan dan perkumuhannya 2. Bayi boleh menangis sejak …

PRODUK REVIEW

BAWANG Ladies Hair Fall Control Set

Assalamualaikum BAWANG Ladies Hair Fall Control Set Bawang Ladies Hair Fall Control Set adalah satu produk yang menggunakan 100% Natural Herbal Essences yang membantu masalah wanita yang Keguguran Rambut. Ramai wanita di Malaysia ini yang mengalami masalah keguguran rambut.Ada 3 sebab Mengapa wanita Keguguran rambut  Pregnant Wanita yang mengandung dan selepas bersalin amat mudah keguguran rambut disebabkan oleh ketidak seimbangan Hormon Stress Stress juga boleh mengakibatkan Rambut gugur,Kerja yang terlalu …

INFO kisahsidairy.com Sharing tazkirah jumaat

Rahsia Surah Yaasin Ayat ke 58

Assalamualaikum Sedikit perkongsian di hari jumaat ni.Mungkin kita tidak sedar apabila kita membaca Yaasin,terselit ayat yang memberikan kita rahsia yang mungkin kita sendiri tak sedari. Rahsia Surah Yaasin ayat ke 58 yang perlu kita tau berbunyi ‘SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM’.Barang siapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke-58 surah tersebut ‘SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM’ di ulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik,Insya allah dengan izin yang Maha Esa …

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah parenting blogger

Ummi Dah Kerinduan Sangat

Assalamualaikum Bila dia takde depan mata,ummi nya sampai dah tak keruan bila balik rumah.Kalau tak,selepas habis kerja,ambil dia di rumah SIL,and bawak dia naik kereta..Suka sangat dia.Kekadang masih ajak berjalan lagi bila dah balik ke rumah. Di rumah,letak je beg,terus main dengan dia..Ummi tak sempat lagi nak mandi,dia dah ajak main.Sementara tunggu babah balik kerja untuk jaga dia,kenalah jaga dia dulu.Tak boleh nak tinggalkan dia sorang² sekarang ni..Kalau tak habis …

kisahsidairy.com pregnancy RANDOM

Checklist Barang keperluan bayi dan ibu ke Hospital

Assalamualaikum Checklist Barang keperluan bayi dan ibu ke Hospital.Bila dah masuk usia kandungan mencecah 8 bulan ni,kenalah buat persediaan awal.Persedian dari barangan yang akan dibawak ke Labour room nanti.Sebenarnya start dari 7 bulan orang dah sibuk buat persediaan barangan yang akan dibawa ke Hospital. Tapi aku ni ilek je..Macam tak risau je nak buat benda tu.Tapi masa balik kampung tuari,setelah dibebel oleh mak,balik tu,terus siapkan apa yang patut.Mak dah pesan,siapkan …

kisahsidairy.com parenting blogger pregnancy

Bila Usia Kandungan Dah MAsuk 32 Minggu

Assalamualaikum Dah beberapa hari jugak tak ter update blog ni..Since hari jumaat lagi dah dibiarkan kosong tanpa update. Dari hari khamis lagi rasa tak sedap badan.Rasa semput je nak berjalan..Tetapi ku gagahi jugak kaki ke tempat kerja khamis lepas.Pagi Jumaat tu aku dah rasa tak sihat badan..Selsema dan batuk dah menyerang.Tapi aku tak pergi klinik pun.Cukuplah berehat kat rumah.MC pun dah habis…Tu semua dah tak fikir dah..Kalau dah tak sihat,nak …

RANDOM

Bila Usia Kandungan Dah MAsuk 32 Minggu

Assalamualaikum Dah beberapa hari jugak tak ter update blog ni..Since hari jumaat lagi dah dibiarkan kosong tanpa update. Dari hari khamis lagi rasa tak sedap badan.Rasa semput je nak berjalan..Tetapi ku gagahi jugak kaki ke tempat kerja khamis lepas.Pagi Jumaat tu aku dah rasa tak sihat badan..Selsema dan batuk dah menyerang.Tapi aku tak pergi klinik pun.Cukuplah berehat kat rumah.MC pun dah habis…Tu semua dah tak fikir dah..Kalau dah tak sihat,nak …