Showing 19 Result(s)
PRODUK REVIEW

Program Belajar Membaca I-SINA

Assalamualaikum Pastinya semua ibu bapa inginkan anak-anak mereka mampu membaca pada uisa seawal 4 tahun kan..Di luar sana,ramai anak yang berjaya dengan hasil tunjuk ajar ibu bapa mereka sendiri sahaja. Semuanya boleh dilakukan dengan cara I-sina iaitu satu program belajar membaca yang mudah,cepat dan berkesan.Ianya merupakan sebuah program dalam bentuk buku dan DVD yang mampu untuk memberikan pembelajaran terbaik untuk anak-anak anda. Anak-anak yang belum mengenal huruf juga boleh terus …

INFO kisahsidairy.com pregnancy

Makanan Tambahan Yang aku amalkan Semasa tempoh mengandung

Assalamualaikum Happy Monday…walaupun kurang sihat nak bekerja hari ni,tetapi tabahkan juga hati untuk bekerja..Kalau ikutkan hadi dan perasaan ni,memang taknak bekerja.Tapi disebabkan nanti banyak pulak cuti kena potong.. Oklah..pagi ni aku nak share dengan korang ,tu pun kalau korang nak baca..hehehe.,.Aku nak share supplement untuk aku sendiri semasa mengandung ni.Memang kalau ikutkan dah cukup dah ubat yang doktor bagi.Tapi wanita mengandung ni kan ,kekadang badan terasa lemah..dan tidak bermaya. Kalau …

INFO kisahsidairy.com pregnancy

Mengetahui Jantina Di dalam Kandungan

Assalamualaikum Sumber:google Itu sudah menjadi lumrah bagi ibu yang mengandung.Mungkin dari mulut si ibu ni,tak kisah jantina anak yang bakal dilahirkan.Tapi pada zahirnya,tetap tertanya-tanya jantina yang dikandungnya. Macam tu lah jugak perasaan aku ketika ni,bila dah meningkat dari bulan kebulan,nak tau jugakkan jantinanya..Tapi ramai yang cakap,aku mengandung anak perempuan..Wah..nampaknya Nur awfiyah akan dapat geng bergaduh… Walaupun baby bump taklah nampak dengan ketara,tetapi terasa jugaklah kesenakkan kadang-kadang.uppfhhh…ummi dah tak boleh tidur …

kisahsidairy.com perayaan

Lambakkan Limau Sudah bermula

Assalamualaikum Pepagi lagi Kelaparan dah memuncak.Disebabkan tadi pi tuang minyak,maka lambatlah masuk kerja.Nasib baik tadi SIL sempat tapaukan Mee Hoon Goreng.Alhamdulillah..Jadi tak payah la nak beli sarapan lagi.Tapi bila dah terlambat makan macam ni,mulalah angin dah naik kepala.Mulalah rasa mual dan tak selesa.uppffhh…apa pun tak boleh, Occay,story pendek,bukan tu nak bagitau…Cerita pasal bulan kedatangan Hari raya Cina yang bakal tiba sikit hari lagi..Tak sabar wehh nak cuti..Nak balik kampung.Dan bila …

kisahsidairy.com RANDOM RESEPI

Craving Betik Masak Air

Assalamualaikum Dah lama sangat mengidam nak makan makanan yang sesimple ni.Tapi yang simple ni lah yang payah kot nak buat dan cari. Duduk kat taman,mana la mudahnya nak cari betik muda kan.Tapi bernasib baik sesangat jiran sebelah rumah ni suka menanam.Dan salah satunya adalah pokok betik. Memang dok aim sangat-sangat buah betik jiran sebelah rumah.Nak mintak,alahai..segan sesangat..Tapi masa dok mesyuarat tingkap kat luar rumah tu,terkeluar jugalah daripada mulut yang mengidam …

kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger

Ragam Nak MemBesar

Assalamualaikum Alhamdulillah..setelah dua hari mc,hari ni perlu meneruskan tugas di Office pulak.Lama jugakkan tak bercerita pasal si Jantung Hati aku tu..Kesian dia,,.sekarang ni,jarang sangat update pasal dia..Bila aku mc,tak dapat nak luangkan masa untuk dia,terpaksa hantar ke rumah SIL.kalau kat rumah pun,kesian pulak dia takde orang yang boleh nak melayan..Kekadang tu,rasa simpati kat dia..Harap dia memahami keadaan ummi dia yang tengah membulat ni. Bila makin hari,semakin banyak keletah yang membuatkan …

RANDOM

Ragam Nak MemBesar

Assalamualaikum Alhamdulillah..setelah dua hari mc,hari ni perlu meneruskan tugas di Office pulak.Lama jugakkan tak bercerita pasal si Jantung Hati aku tu..Kesian dia,,.sekarang ni,jarang sangat update pasal dia..Bila aku mc,tak dapat nak luangkan masa untuk dia,terpaksa hantar ke rumah SIL.kalau kat rumah pun,kesian pulak dia takde orang yang boleh nak melayan..Kekadang tu,rasa simpati kat dia..Harap dia memahami keadaan ummi dia yang tengah membulat ni. Bila makin hari,semakin banyak keletah yang membuatkan …