Showing 62 Result(s)
RANDOM

Cabaran 30 Hari :Hari 24 -Rumah Impian Aku?

Assalamualaikum Ni yang best cerita nie..Memang syok lah..Siapa yang takde impian..semua orang ada impina kan. Salah satunya rumah idaman korang.Rumah yang korang impikan untuk korang diami. Fuhhh…meh tengok..agak-agak tenang tak tengok rumah macam nie Ni kawasan rumah aku…penuh kehijauan lagi satu macam nie verangan tak menghengatkan..yang peliknya mesti nak ada swimming pool.Macam ler reti sangat dia nak berenang. tapi apa pun rumah idaman yang mampu dimiliki..asal tenang dan tidak menyakitkan …

Nagging

Dah Bertukar Kepada Astro Njoi

Assalamualaikum Malam-malam nie tetiba idea datang mencura-curah untuk update entry.Nasib baik Nur awfiyah dok lena tidur.. Bak kata Nora Danish…KITA NJOI!!!!. Ingat tak,dulu aku ada terbitkan buku entry pasal nak tukar kepada Astro Njoi..Yea…BERTUKAR!!! tara….hehehe..dahpun bertukar.. Rasa dah 4 hari tak dapat tengok tv,start dari hari isnin tuari.Kesian MIL tak boleh nak buat pape..Lainlah kitorang nie,bila bosan boleh layan tab,games,youtube..Tapi MIL nak layan ape..Layan cucu jelah kan..heheh Eh..Korang dah baca dah …

RANDOM

Cabaran 30 Hari :Hari 23 -Pekerjaan yang aku ingin selain kerja aku sekarang

Assalamualaikum Sebenarnya banyak benda yang aku nak kalau aku tak kerja seperti sekarang ni.. Korang nak tau apa dia. Meh aku cerita.Masa sekolah dulu,aku teringin sangat nak ada SPA sendiri..pehhh..berangan tak menghengat..Nak jadi Beautician,Mak andam..semua aku suka yang berkaitan dengan tu. Kenapa aku suka jadi Mak andam? Masa aku bebudak dulu,aku memang suka tengok pengantin di solek tau..Bila mak andam solekkan pengantin,aku rasa akulah yang duduk paling depan.Sampailah aku sekolah …

RANDOM

Cabaran 30 Hari :Hari 23 -Pekerjaan yang aku ingin selain kerja aku sekarang

Assalamualaikum Sebenarnya banyak benda yang aku nak kalau aku tak kerja seperti sekarang ni.. Korang nak tau apa dia. Meh aku cerita.Masa sekolah dulu,aku teringin sangat nak ada SPA sendiri..pehhh..berangan tak menghengat..Nak jadi Beautician,Mak andam..semua aku suka yang berkaitan dengan tu. Kenapa aku suka jadi Mak andam? Masa aku bebudak dulu,aku memang suka tengok pengantin di solek tau..Bila mak andam solekkan pengantin,aku rasa akulah yang duduk paling depan.Sampailah aku sekolah …

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah PARENTING

Gunting Rambut Nur Awfiyah

Assalamualaikum Cerita dua hari lepas.Tak sempat nak update.Banyak hal nak kena buat.SO,hari nie ada masa terlebih sikit,up sikit cerita pasal Nur Awfiyah..Sorry ye auntie and uncle,Awfiyah banyak interframe kat blog ummi. Hehehe.. Memang niat hati taknak gunting rambut Nur Awfiyah ni,tapi disebabkan ruam melanda belakang kepala Nur awfiyah,jadi terpaksalah ummi pi cari auntie ni pendekkan rambut Nur awfiyah.Trim rambut belakang dan tepi je,Yang kat atas tu biarlah terpacak pun.Lagipun tak …

RANDOM

Cabaran 30 Hari :Hari 22 -Destinasi Percutian Aku

Assalamualaikum Cerita pasal percutian ni,sebenarnya banyak tempat yang aku nak pergi di dalam Malaysia nie..Memang tak habis pusing ler jawabnya Tapi bila melihatkan keindahan dan ketenangan ,memang teringin sangat nak gi sini,bersama dengan my lovely husband an dotter. Salah satu tempat adalah Mabul Island Di Sabah Peh..seronok oo gi sana.tengok air laut dia pun boleh sampai ke dasar laut.. cantik kan..aku ambil picture ni dari sini itu je kot Meh …

kisahsidairy.com

Si Pencuri!!

Assalamualaikum Kalau korang perasan,takde satu pun entry aku post pada 23hb sept 2014.fuhh..penuh pulak kan tarikh aku bagi tu.Hari tu memang aku cuti EMERGENCY LEAVE ko!! Apa kaitan emergency leave ni dengan si pencuri..meh aku cerita Pagi selasa tu,dalam pukul 5 pagi la kot,telefon rumah aku bunyi,ingat alam handphone,so aku biarkan jelah.tapi bila aku sedar,aku perasan,bunyi tu bukan dari alarm phone aku,rupanya ada call masuk. Kali kedua berbunyi baru aku …

kisahsidairy.com RANDOM

iPhone 5s gajet impian setiap blogger

Assalamualaikum Nih..Nak kabo kat korang nie..Sape yang taknak Iphone 5S nie..sila bagi aku..Memanglah impian aku nak memiliki Iphone ni..Nak warna gold nie..Eh..sape tak suka..cuba bagitau kat aku nih.. Kenapa aku nak memiliki Iphone 5s ni..Of courselah kerana ciri-ciri yang ada pada Iphone ni.Ramai yang memilih untuk memiliki Iphone kerana kelebihan yang ada padanya.yang aku paling suka adalah bila ambil gambar….sangat-sangatlah cantik gambar tu tau…macam mana aku tau???Officemate aku dah pakai..dah …

MOTIVASI

Cerita pengajaran tentang Qurban Aidiladha

Assalamualaikum Cerita ni aku dapat dari whatssap en.husband.. Kisah benar tentang Qurban Aidil Adha ini mungkin boleh memberi pengajaran dan keinsafan kepada kita.. Menarik kisahnya seorang anak dan ibunya yang sudah tua dan uzur bersama seorang pedagang binatang Qurban.. Alkisah di ceritakan oleh seorang pedagang binatang qurban tentang pengalamannya: Suatu hari seorang ibu di usia awal 40an datang memperhatikan dagangan saya. Dari penampilan luarannya, nampaknya dia tidak akan mampu membeli …

RANDOM

Cabaran 30 Hari :Hari 21 -Tempat yang aku ingin pergi,dan tak pernah pergi

Assalamualaikum Dah terskip satu hari untuk cabaran ni.Emm..Ni semua sebab si penyamun datang mencuri kat rumah family aku kat kampung .Nasib baik lah pencuri tu takde apa-apakan keluarga aku..Kalau tak,tak taulah aku nak cakap apa. Ni,bila bercakap pasal tempat yang aku teringin sangat nak pergi..meh…aku tunjuk korang Insyallah,memang inilah tempat yang aku teringin sangat nak pergi,dan tak pernah lagi nak pergi Dapat menunaikan umrah pun dah syukur.apatah lagi mengerjakan ibadah …