Showing 36 Result(s)
kisahsidairy.com

Kad Raya untuk tahun ni

Assalamualaikum Bila dah masuk ramadhan nie,of courselah sibuk nak bagi kad raya pada kawan-kawan yang jauh kan…Kalau masa sekolah dulu,kawan sebelah meja pun nak kasi kad raya…betul tak.. Kad raya nie memang dah sinonim dan makin lama makin kurang orang nak bagi kad raya..Tapi start tahun lepas,rasa macam kembali zaman bersekolah dulu..banyak dapat kad raya dari rakan alam maya khususnya rakan blogger…Seronok ooo…Rasa nak kumpul lagi.. Kalau tahun lepas aku …

kisahsidairy.com salam ramadhan

Berniaga Di Bazar Ramadhan

Assalamualaikum Alhamdulillah..Dah hari kedua kita berpuasa…Insyallah..Semalam berbuka puasa beramai-ramai di kampung..memang menyeronokkan..Rasa taknak balik je..hehehe…Tapi terpaksa jugak balik malam tu.Memang malam tadi,banyak kenderaan,mybe sebab mereka pun pulang ke kampung untuk berbuka bersama keluarga kan Ada yang start bercuti puasa ke..ehehehe…tu jawab dalam hati je eh!! nanti korang segan pulak,especially bagi wanita la kan… Oklah,nak bercerita pasal perniagaan yang kami buat tiap-tiap tahun di Bazar Ramadhan tempat aku nie.Tempat aku nie …

kisahsidairy.com motherhood PARENTING

Persiapan Baju Raya Untuk Nur Awfiyah

Assalamualaikum Nak kata nak yang teruja nak beraya tu mustahil la kan sebab Nur awfiyah kecil lagi..Manalah tau nak mintak baju raya bagai..Apa yang umie beli tu,itu jugak yang akan dipakai oleh Nur awfiyah..hehehe..Mak ko nie yang terlebih excited nak oiii!!.. Orang lain rileks yilekss lagi..Eh..sape kata..Dah ramai aku tengok dok update persiapan raya untuk anak-anak..Dah siap post gambar pi shopping bagai..Nak jugak…hehehe.. Tapi dalam entry nie,umie Nur awfiyah nie …

kisahsidairy.com persiapan ramadhan ramdhan salam ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1435H

Assalamualaikum yeaayyyhh!! jumpa lagi…Dah pun siap-siap nak pi balik kampung..nak sambut puasa dengan family dan adik beradik kat kampung.. Alhamdulillah..malam semalam dah pun pengisytiharan puasa pada esok,iaitu ahad 29 June 2014. Di kesempatan ini aku memohon ampun dan maaf sekiranya ada tersilap dalam perkataan dan tutur bicara sepanjang aku berblogging..Moga Di bulan ramadhan nie,memberikan kita ketenangan jiwa,kedamaian hati dan juga ketulusan dalam berpuasa.. Jauhi diri dari perbuatan yang membatalkan puasa.Jaga …

RANDOM

Gout : Punca Dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum Salam sabtu….wah…memasing dah excited kan nak puasa esok..Semalam pun dah diisytiharkan hari AHAD nie puasa…alhamdulillah…insyallah,jumpa kita di bulan ramadhan nie.. sumber : google Pepagi nie dah nak bercerita pasal penyakit gout.Korang tau ke apa itu penyakit Gout.. Apa Itu Gout?? Gout nie adalah keadaan di mana berlaku keradangan yang menyakitkan di Tendon,sendi dan bengkak.Sendi Metatarsal-phalangeal di tapak kaki memang biasa terjadi.Ia mungkin gout biasa atau mungkin ada tanda-tanda penyakit …

FAMILY PARENTING

Minggu Yang Menyedihkan

Assalamualaikum Dah dua hari tinggalkan blog tanpa entri..Tak sempat nak autopublish satu pun entry semasa ketiadaan aku dua hari nie.Ini juga meyebabkan jumlah pageview semakin merundum…Korang tak ingat aku eh!!.. google Start dari isnin tuari bercuti sebab bawa en.husband ke klinik.Tak taulah ape kena dengan kaki en.husband sampai tak boleh nak berjalan..mengikut kata doktor,sakit kaki en,husband boleh meyebabkan gaut dan juga kencing manis..Kat situ dah risau tahap gaban..risau dan tak …

Nagging PARENTING

Cerita Minggu Lepas

Assalamualaikum Anak sape la ni kan… Kesian Nur awfiyah umi letak dalam troli je..Memang tak plan pun lepas pun nak ke Pasaraya Tesco petang sabtu tu.Hari sabtu tuari plan cuma nak cari baju raya untuk Nur awfiyah..Saja umie nak beli awal sikit memandangkan puasa nanti nak beli baju raya umi pulak..hehehe..kalau dlu taklah sibuk sangat nak beli baju awal-awal..Sejak dah ada Nur awfiyah nie nak kena plan awal-awal takut tak …

lifestyle blogger nur awfiyah PARENTING

Nur Awfiyah Dengan Spring Bouncer

Assalamualaikum Ingat zaman Dolu-Dolu Kalau dulu inilah yang selalu mak-mak gunakan untuk dodoikan anak dia…Taknak biasakan baby dipegang je. Sekarang dah makin canggih..Dah makin cantik..Teringin gak nak beli,tapi rasa macam rugi je sebab mahal sikit..Lagipun guna tak lama sangat. pattern sekarang nie…nie dah makan rm100++ jugak.. Nur awfiyah dapat sponsor lagi dari Maklong dia..Sebenarnya Spring bouncer(tak tau betul ke idok ejaan nie) ni turun temurun jugak..Masih elok digunakan jugak..Kalau nak …

lifestyle blogger nur awfiyah PARENTING

Nur Awfiyah Dah Ada Stroller

Assalamualaikum Alhamdulillah…Nur awfiyah dah ada stroller sekarang nie..Stroller nie kepunyaan makcik Nur awfiyah.Thanks Cik Fatin sebab bagi Nur awfiyah pakai Stroller nie Kalau tengok harga pasaran,stroller jenis nie dalam harga rm400 hingga rm500 jugak..Disebabkan dulu anak pertama cik Fatin pun guna stroller ni dengan baik,Maka bila sampai kat Nur awfiyah pun dalam keadaan yang  baik jugak..Insyallah,akan dijaga dengan baik untuk kegunaan sepupu -sepupu akan datang. Betul tak?? Kalau nak beli …