Showing 27 Result(s)
RANDOM

Pekena Cendol Kampung

Assalamualaikum Bila dekat kampung nie, macam macam benda yang aku nak makan. Siapa suka makan cendol..????? Yang pastinya sesiapa yang duduk ingin merasa makan cendol yang sedap, bila singgah ke kota tinggi, bolehla singgah di simpang Sungai Mas.Nak cari kedai ni bukan susah sebab ianya terletak betul betul di Jalan Besar. Kalau korang ke Desaru, boleh la singgah ea… Specialnya kat aini ada cendol pulut hitam, kacang, cendol special.Hargabsetiap cendol …

FAMILY

Selamat BerHujung Minggu

Assalamualaikum Salam pagi ahad.Selamat berhujung minggu semua.Bila berhujung minggu nie, banayk aktiviti yang boleh dilakukan bersama sama keluarga kan..Masa nilah boleh menikmati bersarapan bersama, Makan tengahari bersama dan bersantai bersama keluarga.. Apa aktiviti korang hari ni.seronok kalau dapat bersantai di tepi pantai..oopssss..Harap korang jauhkan diri dari bermain laut ye.Musim musim macam nie, memang tidak sesuai untuk mandi laut.Yelah dengan cuaca yang sejuk dah macam kat genting tu…hehehe…tipu..taklah macam kat genting …

RANDOM

Makan Bakso Pula

Assalamualaikum Sebenarnya entry ni patut di publish semalam.Tetapi disebabkan tenet sangat lembab, jadi entry ini tergantung. Disebabkan keboringan kat rumah, aku ikut mak pi bank.Lepas pi bank, mak ajak pekena bakso di Tasik Bandar Penawar. Tapi Bakso rasanya so so je…Tak seperti diharapkan.Di tambah pulak tak boleh nak makan terlalu pedas, jadi bakso tu menjadi biasa biasa je…hihi.. Disebabkan mak yang belanja makan, so..memang best…Just snap gambar makanan je, sebab …

RANDOM

Blogwalking

Assalamualaikum Rasa dah lama tak blogwalking.Sebelum tu aku nak minta maaf kat korang sebab tak menyinggah balas blog korang. Sekarang nie aku tengah berpantang.Macam pelik pulak tulis perkataan Berpantang ni.Selalunya berpantang ni bagi ibu ibu yang dah melahirkan anak.Tapi aku berpantang  sebab kes keguguran tempohari.Kenalah ikut kata orang tua yang nak betul betul aku berpantang.Walaupun keguguran, tetap juga kena berpantang dan lebih teruk dari orang bersalin..Tak sangka pulak kan.. Bila …

RANDOM

Entry khas to my beloved husband-happy birthday

Assalamualaikum Hari ni adalah hari jadi en.husband..tak dapat nk meraikan hari jadinya..cuma ucapan dari wife yang jauh di mata dekat di hati.. Selamat hari jadi yunk, tau mesti baca entry ni..ingat nk tepek gambar gedabak dalam entry ni..Tapi ingat dah….tuari dah kena warning sebab masukkan gambar dia…hihihiii.. Selamat hari lahir…moga di panjangkan umur..di berikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki.Menjadi suami yang soleh.Moga dikurniakan lagi permata pengikat kasih sayang kita.. Hadiah …

RANDOM

Hampir Makan Panadol

Assalamualaikum Disebabkan kelupaan petang tadi, aku hampir sahaja makan panadol.Mungkin dah terbiasa bila sakit kepala panadol selalu jadi teman. Memang orang kata, pengambilan panadol sangat sangatlah tak bagus..aku memang ada migrain sejak belajar lagi…so panadol dengan aku memang tak boleh nak dipisahkan. Selepas kahwin dengan en.husband, dia memang tak amalkan makan panadol ni.Selalu dibuatkan air limau suam untuk aku..Aku ni bila sakit memanglah manja sikit..hehehe.. Selalunya en.husband akan urut di …