WAKTU OPERASI UTC DI SELURUH NEGARA

  WAKTU OPERASI UTC DI SELURUH NEGARA | Actually kecoh dulu yang UTC akan tutup operasinya sehingga 10 malam.Ramai yang berdebat dan menyalahkan orang tu dan orang ni.Pertanyaan demi pertanyaan kenapa UTC di tutup lebih awal. 

PANDANGAN UMI TENTANG PENUTUPAN UTC LEBIH AWAL

Sila Jangan kecam umi bila umi nak bagi pendapat ni ye.Masing-masing berhak untuk bersuara.Umi bukanlah keyboard warrior yang memberi komen negatif.Tidak, umi bercakap dari apa yang umi nampak.Dan secara rasionalnya umi memberi pendapat.

Bagi umi, ada sebab kenapa kerajaan nak UTC tu tutup awal.Macam kita ada company sendiri kan.Kalau boleh nak kurangkan budget dan betulkan organisasi sebuah company tu sebaik mungkin.Bila hal UTC ni tutup pada awal pukul 8 malam, rasanya itu sudah memadai.

Tak semua orang akan pergi ke UTC pada malam hari selepas pukul 8 malam.Paling tidak pun selepas kerja mereka akan terus ke UTC untuk settlekan apa yang patut.So, bagi umi memang patut pun UTC tu tutup awal.Bukan diorang tak bukak sampai AHAD kan..So, kita pandai-pandailah nak manage masa kita sendiri.So, Kerajaan pun dah kemaskini jadual waktu untuk UTC..Kerajaan pun dah laksanakan cara yang terbaik untuk rakyat..So kita seadanya gunakan perkhidmatan ini sebaik mungkin..

WAKTU OPERASI UTC DI SELURUH NEGARA Bermula 22 januari 2019

WAKTU OPERASI UTC DI SELURUH NEGARA

So,ni adalah waktu Operasi UTC di Seluruh Negara untuk pengetahuan korang.Simpan siap-siap ye.Share lah pada rakan-rakan lain supaya senang mereka nak schedule masa ke sana nanti

So, jangan kecam umi tau.Kaji semula kenapa Kerajaan buat keputusan untuk tutup awal. 
 
Kita mudahkan kerja orang, orang mudahkan kerja kita..gitu…
 

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *