Tutorial Make up Acne??

Assalamualaikum
Lately nie suka sangat melayan youtube.Apa yang aku tengok kat youtube?
Sebenarnya terpengaruh sangat dgn seseorang kerana mencari tutorial make up..Siapa kat sini yang suka make up??? Rasanya semua suka make up kan…Even budak sekolah pun kalau keluar ke mana mana pun bermake up…Ini yang aku nampak..Adik sendiri pun suka bermake up..Huh!! teruk.Zaman aku dulu pakai bedak 3A je tau..Dengan bedak sejuk..
sumber: hani
sumber :bluesriders
sumber: sini
Bedak bedak nielah yang aku guna dulu zaman sekolah..zaman sekarang bedak  compact mesti punya…paling murah pun pakai pixy.tu belum eyeliner bagai..
And,ada satu youtube yang aku tengok,muka dia memang teruk dengan jerawat yang gelembung2 punya…tu pun sebab aku cari cara makeup untuk tidak menampakkan kesan jerawat..
Tapi berani lagi dia memakai makeup yang tebal seperti itu..
Sedangkan aku jerawat yang seketul dua nie pun,tak berani nak pakai makeup tebal-tebal…
kalau korang nak tengok klik (Link)..Memang lah aku tak sanggup..Tapi ini bukan yang berlaku di malaysia la..
Aku harap sesiapa yang mempunyai muka yang teruk dengan jerawat tu,hati hatilah bermakeup dan pastikan cuci muka sebersih-bersihnya selesai sahaja menggunakan make up..kulit muka kita nie terlalu sensitif,that’s why kena jaga betul betul..
Nak mencari pencuci muka pun kenalah juga cari yang betul2 sesuai dan elakkan dari bahan-bahan kimia ye..
kalau korang nak mencari product yang tidak sama sekali mempunyai chemical ,aku suggestkan korang lawati page nie…FCUMiracle

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

34 thoughts on “Tutorial Make up Acne??

  • December 17, 2013 at 1:29 am
    Permalink

    2 dari atas tu mama pernah pakai.. hihihih…

    Reply
  • December 17, 2013 at 1:42 am
    Permalink

    hihihi.. mengimbau betul bila tengok gambar bedak tu 🙂

    Reply
  • December 17, 2013 at 3:00 am
    Permalink

    setakat ini aiza masih setia dengan produk safi..

    Reply
  • December 17, 2013 at 3:37 am
    Permalink

    bedak pixy walaupon murah tetap yang terbaik di pasaran 🙂 saya pon guna bedak pixy kak, hehhee

    Reply
  • December 17, 2013 at 3:51 am
    Permalink

    bedak 3A tu retro…semua bedak akak dah guna…sekarang guna cosmoderm jer….

    Reply
  • December 17, 2013 at 3:59 am
    Permalink

    mcm pernah ku lihat je bedak tue..teringat zaman dulu.. 😉

    Reply
  • December 17, 2013 at 5:20 am
    Permalink

    yg penting pilih ikut kesesuaian kulit kita kan !

    Reply
  • December 17, 2013 at 5:40 am
    Permalink

    kita pun pernah guna bedak ni..sangat evergreen ok..hihihi

    Reply
  • December 17, 2013 at 7:32 am
    Permalink

    arwah nenek pakai bedak2 lama tu.ehehe..bedak nyonya & AAA

    Reply
  • December 17, 2013 at 1:18 am
    Permalink

    kita just pakai foundation dgn bedak compac je sis tu pun jenama silkygirl..takut nak pakai mcm2 nnt rosak muka

    Reply
  • December 17, 2013 at 1:23 am
    Permalink

    gambar yang 1st tu tak pernah tengok.. tapi gambar 2nd & 3rd tu memang pernah tengok..

    Biasalah anak Zaza pun sama.. dia tgk kita make up dia pun sibuk nak make up.. skali dia tonyoh kat muka dia. nahhh tu dia tebal.. gggrrr

    Reply
  • December 17, 2013 at 1:59 am
    Permalink

    teringat dedulu memang suka pakai menda alah ni semua…murah jerkan…

    Reply
  • December 17, 2013 at 2:54 am
    Permalink

    Kakak dulu guna tiga-tiga bedak itu tau Eda. Nostalgia betul. Kalau ada sekarang kakak nak belilah…

    Reply
  • December 17, 2013 at 11:32 am
    Permalink

    masa kecik, yumida pnh pakai yg nombor 2 tu..pemes bedak tu
    skrg pakai loreal n silky girl
    isi tabung nuffnang sini-transitions

    Reply
  • December 17, 2013 at 11:37 am
    Permalink

    Bedak sejuk juga yang terbaik…

    Reply
  • December 17, 2013 at 6:12 am
    Permalink

    bedak yg last sekali tu sy duk pakai malam2 buat kecut jerawat…wahaha 😛

    Reply
  • December 17, 2013 at 2:59 pm
    Permalink

    mak panggil yg gambar no 2 tu bedak nyonya.. hehe..

    dh tengok dh video tu, rasanya tu bukan jerawat biasa2 yg mcm kita tu kot.. baca dia explain tu cystic acne.. tp kesian jugak,terpaksa mekap tebal2.. huhu

    Reply
  • December 17, 2013 at 3:20 pm
    Permalink

    wah itu compact powder classic kan aida…masih ada dijual ke?

    Reply
  • December 17, 2013 at 9:12 am
    Permalink

    hahah .. kite sekarang make up guna bedak aje .. lain-lain .. no entry la dekat muka ni .. ahaks ! malas lah nak make up ni .. :))

    Reply
  • December 17, 2013 at 10:42 am
    Permalink

    ika memang tak pakai makeup…langsung tak pernah…lagi selesa macam tu…

    Reply
  • December 17, 2013 at 11:38 am
    Permalink

    hahahaaa … zmn saya sekolh juga guna bedak2 tuh . Anak buah saya sekarang , tkt 2 dan pakai bedak compact nk ke sekolah … fuyooo , kayo umi dia .

    Reply
  • December 18, 2013 at 3:59 am
    Permalink

    yang no.2 dan no.3 tu memang akak guna la dulu-dulu…hehehe nostalgia tuh

    Reply
  • December 18, 2013 at 5:08 am
    Permalink

    aefa tak berani nk guna mekap kak. sbb kulit sensitif sgt.. nk tukar pencuci muka pon tak berani.. ikut nasihat doktor je -.-''

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *