Assalamualaikum
Lately nie suka sangat melayan youtube.Apa yang aku tengok kat youtube?
Sebenarnya terpengaruh sangat dgn seseorang kerana mencari tutorial make up..Siapa kat sini yang suka make up??? Rasanya semua suka make up kan…Even budak sekolah pun kalau keluar ke mana mana pun bermake up…Ini yang aku nampak..Adik sendiri pun suka bermake up..Huh!! teruk.Zaman aku dulu pakai bedak 3A je tau..Dengan bedak sejuk..
sumber: hani
sumber :bluesriders
sumber: sini
Bedak bedak nielah yang aku guna dulu zaman sekolah..zaman sekarang bedak  compact mesti punya…paling murah pun pakai pixy.tu belum eyeliner bagai..
And,ada satu youtube yang aku tengok,muka dia memang teruk dengan jerawat yang gelembung2 punya…tu pun sebab aku cari cara makeup untuk tidak menampakkan kesan jerawat..
Tapi berani lagi dia memakai makeup yang tebal seperti itu..
Sedangkan aku jerawat yang seketul dua nie pun,tak berani nak pakai makeup tebal-tebal…
kalau korang nak tengok klik (Link)..Memang lah aku tak sanggup..Tapi ini bukan yang berlaku di malaysia la..
Aku harap sesiapa yang mempunyai muka yang teruk dengan jerawat tu,hati hatilah bermakeup dan pastikan cuci muka sebersih-bersihnya selesai sahaja menggunakan make up..kulit muka kita nie terlalu sensitif,that’s why kena jaga betul betul..
Nak mencari pencuci muka pun kenalah juga cari yang betul2 sesuai dan elakkan dari bahan-bahan kimia ye..
kalau korang nak mencari product yang tidak sama sekali mempunyai chemical ,aku suggestkan korang lawati page nie…FCUMiracle
(Visited 11 times, 1 visits today)

30 thoughts on “Tutorial Make up Acne??

  1. gambar yang 1st tu tak pernah tengok.. tapi gambar 2nd & 3rd tu memang pernah tengok..

    Biasalah anak Zaza pun sama.. dia tgk kita make up dia pun sibuk nak make up.. skali dia tonyoh kat muka dia. nahhh tu dia tebal.. gggrrr

  2. masa kecik, yumida pnh pakai yg nombor 2 tu..pemes bedak tu
    skrg pakai loreal n silky girl
    isi tabung nuffnang sini-transitions

  3. mak panggil yg gambar no 2 tu bedak nyonya.. hehe..

    dh tengok dh video tu, rasanya tu bukan jerawat biasa2 yg mcm kita tu kot.. baca dia explain tu cystic acne.. tp kesian jugak,terpaksa mekap tebal2.. huhu

  4. aefa tak berani nk guna mekap kak. sbb kulit sensitif sgt.. nk tukar pencuci muka pon tak berani.. ikut nasihat doktor je -.-''

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.