Tea Garden Seri Alam pilihan untuk luncheon

Tea Garden Seri Alam pilihan untuk luncheon | Lama betul umi peram cerita ni kan.Rasanya dah dekat sebulan jugaklah.Haishhh..Tapi tetap nak update tempat makan best di Pasir Gudang ni.

Bukan sahaja Tempat makan best je, malah tempat lepak best yang menjadi pilihan ramai orang.Actually , ni kali ketiga umi ke sini, Boleh tengok entry pertama umi di entry Breakfast di Tea Garden Seri Alam bersama rakan blogger Uyul dan Sis Lin.Lepas tu umi pergi repeat dengan babah,nenek dan dak Naura.Kali ni kami bertiga je sebab nenek balik Melaka.Masa tu pun kebetulan umi cuti sama dengan babah.Lepas keluar cari barang dapur, umi decided nak makan tengahari kat sini.So, jom kita tengok menu yang umi pilih untuk tengahari tu.

STEAMED CUSTARD SPONGE CAKE- TEA GARDEN SERI ALAM
CHEESE BAKED RICE WITH MUTTON RENDANG- TEA GARDEN SERI ALAM
SALT BAKED HERBAL CHICKEN WITH RICE – TEA GARDEN SERI ALAM
CRISPY CHICKEN WING- TEA GARDEN SERI ALAM

Si Naura Auni tu suka sangat dengan Steamed Cake tu sampai tak cukup order satu.Disebabkan dia nak lagi, umi orderkan satu lagi untuk dia.As usuallah, makanan umi akan dikongsikan dengan dia.Untuk air selalu umi suka order herbal drink..Sedap.

Umi memang suka makanan ala kopitiam ni.Entah ek..Memang kena kot dengan tekak umi ni hah.

Kalau korang nak terjah jugak, umi sertakan sekali alamat di bawah ni ye

TEA GARDEN SERI ALAM
PTD 174172, PHASE 2E1,
BANDAR SERI ALAM,
81750 MASAI, JOHOR.,
Masai, 81750 Masai, Johor

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

4 thoughts on “Tea Garden Seri Alam pilihan untuk luncheon

  • February 4, 2019 at 9:19 am
    Permalink

    Memang jadi tempat Sis ko melepak pun ye kat sini.
    Suamilah paling suka makan dan minum dan juga berborak kat sini..
    Muka Sis ko dah di ‘cop’ dek budak waiter tu hahahaha

    Reply
  • February 5, 2019 at 4:54 pm
    Permalink

    pernah makan sekali kat taman sutera dengan sekalian housemates dan ex housemates..best jugak, banyak pilihan menunya kannn

    Reply
  • February 7, 2019 at 3:33 pm
    Permalink

    memang best makanan kat tea garden ni. Dilah penah pegi yg kat kulai je.. service pun cepat.

    Reply
  • February 15, 2019 at 9:28 am
    Permalink

    salam dear.
    menarik2 food dia tu.. nak mencuba kena balik Johor lah ni. kena pulak ke PG.
    mana tau one day ye..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *