kisahsidairy.com

Takut Kita Nak Approved Friends

Assalamualaikum
Selamat malam…belek belek Facebook.Bila dah boring dok komen kat blog Denaihati untuk #cabaran #iphone5s tu, beralih pulak kat facebook ni.
Baru perasan yang aku tak approved friends yang berpuluh tu.Berpuluh je..bukan beratus pun.Lagi pulak aku bukan famous.Bukan senang aku nak approved rakan di facebook.Kekadang bila kita approved nama melayu, bila dah approved tetiba nama Awang Hitam pulak..acaner tu.
Last last aku kena tapis dulu mereka yang ade aku.Kebanyakkan yang aku tak approved tu profilenya meragui…So sebab tulah aku tak approved mereka ,mereka tu.

Kalau korang tengok nama mereka pun meragui kan.risau mereka ambil kesempatan bila aku approved diorang..
Abaikan jelah kan…aku bukan retis pun..

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(24) Comments

  1. Mohd Selim Zainal says:

    Assalammualaikum… KSD,

    semua nak berkawan dengan KSD… ok. Tapi kalau tak kenal baik jangan… kalau member boleh kan..

    mselim3

  2. Acik pun banyak jugak tak approve…letak nama entah apa-apa…pastu gambar kereta la, gambar artis la, gambar selipar la..kalau nak kawan betul-betul, buat betul-betul…eh…Acik belum 'kawan' lagi kat FB KSD

  3. FB mmg saya pun kena jaga2 skit sbb kdg2 ada yg personal. Klu tak kenal punca atau tak de mutual friend mmg sy tak accept langsung lah.. 😀

  4. masih banyak lagi friend request kat fb saya. Memang takkan approve mereka yang meragukan. Gambar muka pun xde..

  5. wahhh raja maya tu

  6. Memang kena berhati-hati

  7. saya pun jarang dah nak approve2 ni… nnti dah approve, bukan nak berkenalan ke apa. diorang saja seronok banyak friends. pfft

  8. tulaa.. sy pun berpuluh2.. tapi sumenye mcm meragui je. risau pulak nk main approve je kan. hehe

  9. hahaha.. kelakar ok.. nampak sangat ramai pulak macam spam dalam friendlist tu..
    memang i block terus kalo ade macam tu..
    bagus u takut2 Rohaida.. kot karang tersalah approve dah masalah nak delete plak..

  10. kan..lau name pon dah pelik2 mcm nih..memang nan hado lah nak approve..lebih2 lagi kalau letak gmbr ntah apa apa..lagi la x nak approve.sabor je la.

  11. memang kena berhati2 sekarang…macam2 orang bole buat bila dapat access…lagi2 nama pelik2…

  12. inilah antara sebab saya asingkan fb personal dan fb blog….. tapi fening jugak satu hal..hee..

  13. Sally Yatiey says:

    Samalah kak.

  14. rasa semua sekarang lebih berhati-hati kalau nak approve FB friends ini. Kalau nama pelik2 lagi lah takde can nak dapat kelulusan.

  15. Saya dah off kan facebook buat selamanya…Ramai juga yang nak ambik kesempatan dan macam nak bercinta pulak…Rasa tak lega emosi saya kat Facebook…

  16. Kalau saya pun saya takut nak approve walaupun saya berniaga.. Orang nak ambil kesempatan ni macam-macam cara..

  17. Sy pun tapis… Mmg risau juga org yg tak kenal tetiba nk add jadi friend..

  18. kadang2 orang yg pelik2 add kita.. kita bukannya kenal pun

  19. Belum sempat buat tapisan lg..takut jugak nak approve

  20. samalah. nama pelik orang nye lagi pelik.. kite kalau matual friend tak ramai memang takkan add..

  21. tapisan itu semestinya kak.. 😀
    yang kenal je approve, then kawan baru pun tengok dulu mutual friend dgn siapa.. kalo tak de mutual friend tu, macam susah je nak approve.. hehe.

  22. sy kalau xkenal memang ignore aje..

  23. Mesti extra careful, kan.
    Akak insan biasa sahaja…:-)

  24. Memang kena tapis … Tu pun tembus gak kadang2 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *