• advertorial,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  zalora

    Tips berpakaian Ke Pejabat

    Assalamualaikum Ramai wanita di luar sana yang sudah bekerjaya namun masih tidak tahu apakah cara untuk bergaya ke pejabat. Percaya ataupun tidak, pakaian ke pejabat tidak semestinya perlu tampak bosan dan sekadar berwarna hambar. Di bawah ini terdapat tips pakaian pejabat wanita yang pasti sangat berguna untuk anda! Classic look Gaya yang paling mudah untuk ke tempat kerja.Namun ianya membuatkan anda kelihatan sedikit membosankan jika terlalu kerap digayakan.Satu tips untuk mengelakkan situasi ini ialah menambahkan statement piece ke atas salinan pakaian anda seperti eksesori ,kasut mahupun solekan yang menarik Casual business look Gaya yang agak versatile dan mudah untuk digayakan.Satu tips untuk gaya casula business look ini adalah perlu selalu…

  • lifestyle blogger,  online shopping,  zalora

    Shopping Kasut Di Zalora

    Assalamualaikum Wanita dan shopping ni memang tak boleh nak dipisahkan.Kekadang dari nak window shopping terus tershopping..Tapi wanita pandai tau!! Time offer je diorang lebih ramai dan lebih berminat untuk shopping.Sebab apa..kalau dah diskaun sampai 95% ke,maunya tak korang putih mata kalau terlepas kan.. Berbanding dengan lelaki,diorang ada sesetengahnya bila nak bershopping ,memang tak kisah samada ada sales ke tidak.Bagi diorang antaranyalah,bila ada sales ni confirm sesak,so nak shopping pun macam tak best kan. Tapi aku tak cakap semua lelaki atau semua perempuan lah yang suka macam tu .Jangan dok kecam aku pulak.Berbezanya zaman sekarang ni,Kalau ada sales,duduk depan pc je..hahaha..Pun boleh jugak..Contohnya tunggu sales dari Zalora atau mana-mana shopping online…

  • collaboration,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  zalora

    4 Fesyen Skirt Labuh Popular

    Assalamualaikum 4 Fesyen Skirt Labuh Popular l Ramai wanita muslimah menjadikan Skirt labuh menjadi satu fesyen yang trending dalam pemakaian mereka seharian.Ianya bukan sahaja dipakai untuk ke acara-acara rasmi,tetapi juga sebagai salah satu fesyen apabila mereka keluar bersiar-siar.Banyak keluaran Skirt labuh yang boleh dipilih dan digayakan oleh wanita muslimah.Terlalu banyak fesyen skirt labuh terkini yang dihasilkan oleh pereka fesyen tanah air untuk wanita muslimah. Untuk bergaya feminine dan pada masa yang sama kelihatan sopan, wanita sering memilih untuk memakai maxi skirts berbanding seluar. Terutama sekali wanita Muslimah, rata-rata kini ramai yang memilih untuk bergaya dengan koleksi fesyen skirt labuh online dan dipadankan dengan pemakaian blouse Muslimah atau t-shirt berlengan panjang…

  • lifestyle blogger,  review product,  zalora

    Zalora Menampilkan Gaya Tudung Terkini

    Assalamualaikum Tudung dan wanita muslim itu amatlah sinonim sekali.Bagi Muslimah,tudung adalah antara item penting buat mereka terutamanya apabila berada di luar rumah,Bagi wanita yang beragama islam,Mereka di tuntut untuk menutup aurat dalam keadaan tertentu.Oleh itu tidak hairanlah jika dilihat pasaran tudung terkini semakin meluas kerana permintaan yang cukup tinggi dalam kalangan wanita yang berhijab atau kini turut dikenali sebagai hijabista. So,bagi wanita di Malaysia yang bertudung dan berhijab ni tidak membataskan mereka untuk bergaya kan.Bagi aku dengan pemilihan corak,warna dan rekaan yang sesuai ianya dapat menambahkan keserian kepada si pemakai.Tengok jelah artis-artis di Malaysia ni,walaupun mereka berlakon dan menyanyi,mereka masih lagi boleh menjaga aurat mereka apabila mereka bekerja. Jika dahulu…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product,  zalora

    Hadiah Hari Jadi Dari Orang Tersayang

    Assalamualaikum Bukan entry nak menunjuk ke apa ni tau..Saja nak share kat blog ni untuk tatapan sendiri..Rentetan kehidupan untuk diri sendiri..hehehe Masih bercerita pasal Birthday aku..Harap-harap korang taklah mual dan meluat bila aku cerita benda ni ek.. Oklah..tuari aku ada cerita yang my husband buat celebrate birthday terawal  untuk aku kan..Korang boleh baca entry tu kat sini Early Birthday Celebration di Secret Recepi . Sebelum tu aku ada request kat en.husband nak handbag..Tapi tak taulah pulak dia bersetuju dengan cadangan aku tu..hehehe…Saja belek-belek kat Zalora mana yang berkenan kan..Kalau ikut hati banyak yang berkenan..Kena pilih ikut kemampuan..Sekarang ni bila dah ada anak,keperluan anak tu lebih penting dari keperluan sendiri.. Cakap-cakap dengan…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE