• kisahsidairy.com,  youtube

    VLOG? Ape tu?Projek 2017?

    Assalamualaikum VLOG? Ape tu? Pernah tak korang dengar sebelum ni..Sebelum ni memang aku pernah dengar tentang Vlog ni..Tapi tak pernah terfikir pun nak buat Vlog..Tetapi tau-tau sehingga ke hari ini.aku dah hasilkan 4 Vlog dan sudahpun di masukkan ke dalam Youtube..Vlog terdiri daripada dua perkataan iaitu video dan blog..Bila digabungkan menjadi Vlog..Beza vlog ni kita menghasilkan video dan blog pulak kita hasilkan dengan penulisan..Vlog,kita harus record apa yang ingin kita cakakpkan depan kamera manakala blog pulak,kita cuma tulis di dalam blog.. Hebat?? taklah hebat mana pun ber Vlog tu..Cuma,mencuba untuk mencabar diri sendiri untuk membuat Vlog.. Macam mana aku boleh masuk ke dunia Vlog ni? Of courselah disebabkan oleh seorang…

  • kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  PARENTING,  youtube

    Upload Video Nur Awfiyah di Youtube

    Assalamualaikum Hari sabtu hari ni dah ye…Kena balik cepat-cepat hari ni.Rushing nak pi kenduri kawen kat kampung..Pengapit masa aku kawen dulu,turn dia pulak kawen..Haruslah kena pergi kan..Nak pulak rumah dekat… Eh aku bukan nak cerita pasal kawen-kawen ni..Nak bercerita la pulak pasal anak dara aku sorang nie..Hishh..sejak-sejak nie ada saja benda yang mencuit hati ummi ngan babah dia.. Aku rakam dan upload kat youtube supaya nanti besar dia tengok apa yang dia buat masa kecil..hahahaha.. Korang nak tengok jugak ke…meh aku tunjukkan… Aksi dia dok geleng kepala dengan lajunya…kaki tangan sama naik..hehehe Lepas nie apa pulak la Peel baru yang dia buat..Rushing taip entry ni..Ada keje yang nak kena settlekan…