• food Review

    Kebaikkan pengambilan Yogurt

    Kebaikkan pengambilan Yogurt | Ramai yang dah tahu tentang kelebihan Yogurt ni.Dan ramai yang mengambil yogurt ni untuk diet,untuk jadikan salah satu makanan rutin kesihatan kan.Tapi ada jugak tak tahu tentang apa fungsi yogurt ni.Termasuklah aku.Tapi bila ramai yang dok sebut-sebut pasal Yogurt ni,of course kena ambil tahu jugak kan.   APA ITU YOGURT Yogurt adalah satu produk olahan susu yang mengandungi kalsium dan protein yang sangat baik.Di dalam Yogurt terdapat bakteria baik yang menyihatkan pencernaan iaitu Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaris dan Streptococcus Thermophillus.WHO juga telah recommend Yogurt ni untuk menangani dan merawat cirit birit.Dan apa pula kebaikkan yogurt ni pada manusia?Melalui blog Tengku Asmadi ,aku kongsikan kebaikkan yogurt ni ye.…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE