• kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger,  wefie

    Wefie Umi Dan Fiyah

    Assalamualaikum
    Anak Dara ni sekarang dah pun pandai nak berselfie.Apa tah lagi bila dah mula nak bercakap ni,Lagi becok mulut dia.Handphone ummi ni memang tak boleh dipegang,mesti dia nak jugak.Actually ummi ada donwloadkan dia cerita Didie And Friends.Lagu-lagu untuk kanak-kanak.Handphone ummi pun dah berat dek kerana download lagu-lagu untuk dia.
    Bila ummi pegang handphone,automatik dia cakap “ummi,nak…ngok!!..maknanya dia nak tengok lagu didie and friends tu.walaupun sekarang ni dalam fasa nak bercakap,tapi ummi sangat suka melihat perkembangan dia.Dah pandai tunjuk mana hidung dan sebahagian mukanya tu.Dah pandai nak buka pampers.Nak kencing katanya,Dan satu paling pantang sekarang ni,bila ummi suruh buka baju,mesti dia ajak pi bilik mandi.Of courselah dia nak mandi..Paling suka bab main air.
    Setiap kali nak makan or dengar orang azan,mesti dia angkat tangan untuk doa.dia panggil orang sembahyang tu amin.Nak salam tangan orang pun panggil amin jugak.haishh la anak….
    Sekarang ni bila suruh bergambar pun,dah kemain nak buat muka.Banyak dalam handphone tu gambar dia dari adik dia..emm..bila bercerita pasal adik dia,tuari demam dan selsema.Paling tak suka bila anak-anak kena selsema.Bukan ape,kesian kan bila budak kena selsema.Nak tidur dan bernafas pun payah.Kadang-kadang aku meniarapkan dia supaya senang untuk dia bernafas.Nak tinggikan bantal,sekarang ni asyik nak meniarap je.Risau takut lemas kena bantal pulak..
    La ni bila adik dah berkurangan,kakak pulak kena.Selsema dah start dari semalam.Ummi dah ready bagi ubat selsema kat dia,Tak nak bagi selsema tu melarat pulak.
    Wefie anak beranak.Saja buat black and white..Macam gambar lama..hehehe
    Kaki budak nyotnyet yang gebas tu..ubat tu untuk adik naura..
    Wefie adik ngan kakak…