parenting blogger RANDOM RANDOM

Aktiviti sabtuday di Giant Plentong

Assalamualaikum Hai korang☺☺Throwback aktiviti hujung minggu.Hari sabtu hari tu,adik datang..So,memang plan sabtu tu pun nak beli barang keperluan dapur dan Naura.So kami decide ke Giant Plentong.Sebab sambil shopping,sambil bawak anak-anak bermain. Sebelum masuk ke bahagian barang keperluan,kenalah isi perut dan kasi chances kat budak-budak untuk bermain.Lepas bermain playground kat food court,umi naikkan diorang keretapi kat […]

RANDOM

Berkelah di Batu Layar

Assalamualaikum Hai korang?Sekejap je rasa bercuti.Ni dah pun masuk hari Ahad. And yes,bila bercuti kena manfaatkan cuti yang sebenarnya.Dan masa nilah plan untuk balik kampung bersama dengan adik-adik. Bila dah ramai ni,ada je plan nak ke sana sini kan.And hari sabtu semalam,kami plan untuk pergi berkelah di Batu Layar.Pagi lagi kami dah memasak.Bukan masak apalah […]

luncheon RANDOM

Makan di Nando’s Jusco Tebrau

Assalamualaikum Hai korang☺☺semalam kan aku bercuti disebabkan Naura demam on/off.Aku ada ceritakan di entry INI . Lepas bawa naura ke klinik,babah dia terus ajak anak dia pegi makan.Konon nak suruh anak dia makan sedap.Sejak tak sihat,memang dia taknak makan.Minum susu pun kurang.Disebabkan Naura ni jenis pemakan,tapi bila tiba-tiba dia taknak makan,haruslah mak pak dia risaukan. Kengkononnya […]

kisahsidairy.com nur naura RANDOM

Sabtuday | Jalan-Jalan cari Sarapan

Assalamualaikum Selamat pagi sabtu korang..Yeye…hari ni saya memang tak kerja..Kalau dulu memang kerja,tapi sekarang ni sabtu tidak bekerja..So ada masa banyak untuk family.. So,selalunya sabtu macam nilah boleh keluar berdating dengan family..Boleh sarapan sama-sama kat luar.Dan yang penting boleh balik kampung sama-sama.. Tapi minggu ni memang tak balik ke kampung..Sebab tu saja-saja cari sarapan kat […]

Hotel Review kisahsidairy.com outing parenting blogger RANDOM

Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin […]

kisahsidairy.com RANDOM

Sepetang Di Tasik Layang layang

Assalamualaikum Dah menjadi kebiasaan dengan panggilan “Tasik Layang-layang” atau di kenali dengan Tasik Pasir gudang. Dan lebih best lagi,anak saudara aku menggelarkan Taman Tingkat.hehehe…korang fikir sendirilah kenapa tasik tu digelarkan seperti itu. Sabtu Lepas,bila mak dan adik datang ke pasir gudang,aku buat cadangan supaya bawa anak-anak ke Tasik..At least ada aktiviti diorang petang tu.Datang jauh-jauh,Takkanlah […]

kisahsidairy.com RANDOM

Happy Saturday

Assalamualaikum Happy saturday korang..still kat tempat kerja.Menunggu masa untuk balik je ni. Hari sabtu pertama di bulan November.Dah hampir kan ke penghujung tahun.2015 akan muncul sebulan lebih je lagi.Masa nilah nak bina zam baru.Mana yang azam tak dapat ditunaikan pada tahun ni, mungkin boleh bawa ke tahun hadapan jugak.Kekadang tak semua kita impikan tu akan […]

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah PARENTING RANDOM

Nur awfiyah di wedding Officemate Ummi

Assalamualaikum Entry ni dah berkepuk nak update.Cerita hari sabtu lepas, baru sibuk dok cerita hari ni.Bawa Nur Awfiyah pi kenduri kahwin officemate. Masa mula mula memang elok je angin dak fiyah ni, tapi bila start kompang, dia dah mula tunjuk perangai.Ummi nak tunggu berfoto sakan dengan pengantin pun tak boleh. Dahlah hidangan semua enak enak […]

jalan-jalan kisahsidairy.com nur awfiyah RANDOM

Bawa Nur Awfiyah Shopping

Assalamualaikum Baru sempat nak cerita pasal hujung minggu lepas ni.Bukan taknak update entry terus,tapi sibuk melayan Nur awfiyah.. Babah dah bawak troli.,ummi pulak dah bawak stroller Nur awfiyah.Hari sabtu hari tu,kitorang bawak Nur awfiyah jalan-jalan ke Jusco Permas.Niatnya nak jumpa mamaniza.Tapi terlupa pulak nak bagitau dia awal-awal.Lagipun mamaniza kena tunggu anak dia balik dari sekolah.So,memang […]

kisahsidairy.com RANDOM RANDOM

Selamat Pagi Sabtu

Assalamualaikum Sumber:google Rasa macam malas je nak kerja hari nie.Tapi bila fikirkan hari nie masa bekerja hanya setengah hari,rasa sayang pulak nak bercuti..Bangun lambat sebab kemalasan yang melanda…Lagi pulak Nur awfiyah sedap peluk ummi dia,,tu yang rasa macam malas nak lepaskan dia.. Plus,kakak ipar dari Melaka datang bertandang kat rumah,ingatkan nak sambung beraya petang nie […]