• aktiviti,  parenting blogger,  weekend

    Aktiviti sabtuday di Giant Plentong

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Throwback aktiviti hujung minggu.Hari sabtu hari tu,adik datang..So,memang plan sabtu tu pun nak beli barang keperluan dapur dan Naura.So kami decide ke Giant Plentong.Sebab sambil shopping,sambil bawak anak-anak bermain. Sebelum masuk ke bahagian barang keperluan,kenalah isi perut dan kasi chances kat budak-budak untuk bermain.Lepas bermain playground kat food court,umi naikkan diorang keretapi kat dalam Giant tu.ALah..takat pusing-pusing situ je.Naik keretapi ni charge RM5.. Boleh la kan..Janji anak-anak happy. Umi tak naik,sebab malas nak naiklah..hehehe..Suruh anak-anak ngan adik je naik keretapi,Insyallah nanti umi bawak naik keretapi betul ye. Kakak dan moksu Moksu dan Umi Melor,Naura dan Kakak Fiyah. Ni dah berangan nak tido dalam troli..Nampaknya umi kena bawak dua…

  • weekend

    Berkelah di Batu Layar

    Assalamualaikum Hai korang?Sekejap je rasa bercuti.Ni dah pun masuk hari Ahad. And yes,bila bercuti kena manfaatkan cuti yang sebenarnya.Dan masa nilah plan untuk balik kampung bersama dengan adik-adik. Bila dah ramai ni,ada je plan nak ke sana sini kan.And hari sabtu semalam,kami plan untuk pergi berkelah di Batu Layar.Pagi lagi kami dah memasak.Bukan masak apalah sangat,Sarapan kami yang tak dihabiskan kami bawa ke sana. Budak-budak ni,bila makanan depan mata memang payahlah kan nak habiskan,tapi bila dah bersantai tu,semua licin dikerjakan. Antara gambar yang diambil.Ikutkan banyak lagi gambar selfie,wefie yang di ambil,tapi tulah,bila blogging menggunakan handphone rasa tak syok pulak.. So,inilah antara gambar yang sempat aku abadikan di dalam blog. Korang…

  • luncheon,  weekend

    Makan di Nando’s Jusco Tebrau

    Assalamualaikum Hai korang☺☺semalam kan aku bercuti disebabkan Naura demam on/off.Aku ada ceritakan di entry INI . Lepas bawa naura ke klinik,babah dia terus ajak anak dia pegi makan.Konon nak suruh anak dia makan sedap.Sejak tak sihat,memang dia taknak makan.Minum susu pun kurang.Disebabkan Naura ni jenis pemakan,tapi bila tiba-tiba dia taknak makan,haruslah mak pak dia risaukan. Kengkononnya nak bagi anak makanan lain dari yang lain,hah…sampai ke Jusco sudahnya.Babah sebenarnya nak try makan kan Nando’s.Dulu babah pernah makan di Kenny Rogers Roaster,tapi tak berapa nak minat.So bila try Nando’s nampaknya menepati citarasa tekak babah. Ingatkan taknak lah pergi jauh-jauh memandangkan Naura belum sihat sepenuhnya,Tapi disebabkan babah pun terpaksa pergi ke suatu tempat untuk…

  • kisahsidairy.com,  nur naura,  weekend

    Sabtuday | Jalan-Jalan cari Sarapan

    Assalamualaikum Selamat pagi sabtu korang..Yeye…hari ni saya memang tak kerja..Kalau dulu memang kerja,tapi sekarang ni sabtu tidak bekerja..So ada masa banyak untuk family.. So,selalunya sabtu macam nilah boleh keluar berdating dengan family..Boleh sarapan sama-sama kat luar.Dan yang penting boleh balik kampung sama-sama.. Tapi minggu ni memang tak balik ke kampung..Sebab tu saja-saja cari sarapan kat luar…Ala..sekali sekala kan..tak salah.. Pepagi lagi dah keluar,dalam pukul 7 lebih jugak lah..Si Naura Auni pepagi lagi dah bangun,jadi bolehlah keluar,balik pun boleh awal..Seperti biasa,cuti persekolahan,banyak undangan perkahwinan sedang menanti.Cuma hari ni boleh memenuhi satu undangan sahaja sebab dekat. Umi dan Naura..wajib selfie.Disebabkan umi tak bawak phone,kita guna handphone babah jelah ye.. Hari ni Naura…

  • Hotel Review,  kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger,  weekend

    Beriadah Di Tunamaya Desaru Beach & Spa Resort

    Assalamualaikum Cerita hujung minggu hari tu,Saja nak bawak anak-anak pi jenjalan..Bukan jalan mana pun,dok ajak mandi pool je..Kalau kat rumah sibuk je nak mandi dalam besen.So,bila dah babah dan umi free ahad tu,ajak ler awfiyah pi mandi pool. Lagipun hari minggu je dapat spend masa dengan awfiyah..Yelah sejak awfiyah dah duduk kat kampung ni,makin rajin la ummi dia balik kampung..Mana boleh weh hidup tanpa anak..Macam tak lengkap rasanya. So,Disebabkan adik pun ada yang balik,pergilah kami 3 kereta.Jangan tanya tentang bayaran masuk berapa ye,sebab pool tu untuk mereka yang sewa hotel je tak silap aku..Aku masuk situ pun kebetulan ada saudara yang stay kat hotel tu..So berkongsilah kami pool tu jugak..Bukan…

  • kisahsidairy.com,  weekend

    Sepetang Di Tasik Layang layang

    Assalamualaikum Dah menjadi kebiasaan dengan panggilan “Tasik Layang-layang” atau di kenali dengan Tasik Pasir gudang. Dan lebih best lagi,anak saudara aku menggelarkan Taman Tingkat.hehehe…korang fikir sendirilah kenapa tasik tu digelarkan seperti itu. Sabtu Lepas,bila mak dan adik datang ke pasir gudang,aku buat cadangan supaya bawa anak-anak ke Tasik..At least ada aktiviti diorang petang tu.Datang jauh-jauh,Takkanlah nak perap je kan kat rumah. Selepas Asar,kami-kami menuju ke sana.Hanya bawa bekalan tikar,air dan makanan ringan sahaja.Musim macam ni,memang best kalau dapat naikkan layang-layang.Tapi takdelah main layang-layang sangat.Tak sempat nak naikkan layang-layang,anak dah kelam kelibut lari entah ke mana.Hanya memerhati mereka dari jauh sahaja.Tak risau sangt nak lepaskan anak-anak kat sini..Cuma nak kena pantau…

  • kisahsidairy.com,  weekend

    Happy Saturday

    Assalamualaikum Happy saturday korang..still kat tempat kerja.Menunggu masa untuk balik je ni. Hari sabtu pertama di bulan November.Dah hampir kan ke penghujung tahun.2015 akan muncul sebulan lebih je lagi.Masa nilah nak bina zam baru.Mana yang azam tak dapat ditunaikan pada tahun ni, mungkin boleh bawa ke tahun hadapan jugak.Kekadang tak semua kita impikan tu akan menjadi kenyataan. Kita hanya mampu merancang, tapi semua Allah swt menentukan..

  • kisahsidairy.com,  motherhood,  nur awfiyah,  PARENTING,  weekend

    Nur awfiyah di wedding Officemate Ummi

    Assalamualaikum Entry ni dah berkepuk nak update.Cerita hari sabtu lepas, baru sibuk dok cerita hari ni.Bawa Nur Awfiyah pi kenduri kahwin officemate. Masa mula mula memang elok je angin dak fiyah ni, tapi bila start kompang, dia dah mula tunjuk perangai.Ummi nak tunggu berfoto sakan dengan pengantin pun tak boleh. Dahlah hidangan semua enak enak belaka, last last separuh je ummi dapat suap ke mulut.Masa tu nenek tolong pegang Nur Awfiyah, sebelum tu kasi nenek dan babah makan dulu, ummi makan kemudian. Last last bila turn ummi makan dia dah mula buat perangai.Terus ummi basuh tangan dan amik dia..isk..isk..budak ni. Sempat lagi berselfie walaupun dah mula nak menangi, tqpi bila…

  • jalan-jalan,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  weekend

    Bawa Nur Awfiyah Shopping

    Assalamualaikum Baru sempat nak cerita pasal hujung minggu lepas ni.Bukan taknak update entry terus,tapi sibuk melayan Nur awfiyah.. Babah dah bawak troli.,ummi pulak dah bawak stroller Nur awfiyah.Hari sabtu hari tu,kitorang bawak Nur awfiyah jalan-jalan ke Jusco Permas.Niatnya nak jumpa mamaniza.Tapi terlupa pulak nak bagitau dia awal-awal.Lagipun mamaniza kena tunggu anak dia balik dari sekolah.So,memang takde rezeki kami lah nak berjumpa kat situ kan.Kitorang pergi Jusco tuari sebab nak beli Hadiah Officemate kahwin sabtu ni.So biasalah,bila ada officemate kahwin,kitorang akan collect duit untuk beli hadiah..So,hadiah besar sikit boleh beli.Tapi kitorang akan tanye apa pengantin tu nak..Jadi senang nak beli..Tak payah nak suprise bagai..Lagi bagus macam tu ka.Nanti takdelah dia dapat…

  • di pagi hari sabtu,  kisahsidairy.com,  weekend

    Selamat Pagi Sabtu

    Assalamualaikum Sumber:google Rasa macam malas je nak kerja hari nie.Tapi bila fikirkan hari nie masa bekerja hanya setengah hari,rasa sayang pulak nak bercuti..Bangun lambat sebab kemalasan yang melanda…Lagi pulak Nur awfiyah sedap peluk ummi dia,,tu yang rasa macam malas nak lepaskan dia.. Plus,kakak ipar dari Melaka datang bertandang kat rumah,ingatkan nak sambung beraya petang nie di rumah sanak saudara belah suami pulak..Walaupun ramai sanak saudara belah suami di Melaka,tapi ada lah jugak yang berada di Johor..tu yang ingat nak pi beraya…hehe Jalan raya seperti biasalah,masih lagi lengang..Selesa je pemanduan tadi walaupun terlambat..Sempat lagi singgah ke kedai untuk beli breakfast… Tiba-tiba rindu pulak nak makan makanan hari raya..Yelah..makanan hari raya hanya…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE