Sharing

Percutian menarik di Yogyakarta Indonesia

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Seronoknya kan bila dapat bercuti di Negara orang.Khususnya Negara yang memberikan kita pengetahuan tentang sejarah indah penempatan mereka.Sambil bercuti,sambil mengenali sejarah tempat mereka Percutian Menarik di Yogyakarta Indonesia adalah satu impian aku untuk ke sana.Dari apa yang orang cerita tentang yogyakarta memberikan aku satu impian untuk ke sana.Yogyakarta di kenali sebagai bandar Jogja..pelancong […]

Hotel Review

Pengembaraan Terindah di Sekita Bangkok

Assalamualaikum Siapa saja yang tak kenal dengan negara Thailand? Dan kalau sebut saja pasal Thailand, mesti bandar Bangkok akan menjadi pilihan utama para pelancong dari seluruh pelusuk dunia untuk pergi bercuti kan. Kerana apa? Haaa, kalau korang nak tahu bandar ni sebenarnya merupakan salah satu bandar yang terbesar dan paling meriah di Asia Tenggara dan […]

kisahsidairy.com TRAVEL

Kami Di Melaka

Assalamualaikum Dari sehari ke sehari nak update blog.Memang sekarang ni sedang bercuti.Seperti biasa time bercuti memang jarang nak sentuh blog.Yang ada pun cuma auto publish sahaja. Start dari rabu tuari lagi dah ada di Melaka.Kali ni umi bawa kak fiyah dengan nenek sekali.Anak saudara berkahwin,jadi amik cuti dua tiga hari untuk tolong apa yang  patut. […]

family day Hotel Review kisahsidairy.com lifestyle blogger officemate

Family Day Di Tanjung Sepang Beach Resort

Assalamualaikum Lambat beno ler aku nak cerita pasal Family Day ni kan.Sebenarnya planning nak buat family day dengan rakan-rakan office ni dah lama.Disebabkan perlu peruntukkan yang besar jugak,collect duit  tiap-tiap bulan untuk penginapan dan makanan. Dari bulan 3 lagi dah kami planning untuk ke sana.Tak semua lah officemate yang ikut.Ada dalam 35 orang je yang […]

RANDOM

percutian Ramadhan

Assalamualaikum Lama sungguh blog tak berupdate.Sedang menanti masa selepas sahur ni,sempatlah mengupdate blog barang seketika. Seronok bercuti di kampung..Sehinggakan lupa tentang blog.Memang keindahan kampung ni terapi yang terbaik untuk aku menghilangkan segala stress yang ada.Kedamaian di kampung yang tak ada di mana mana bandar..betul tak.. Nur awfiyah orang yang paling seronok kerana keluasan dia untuk […]

RANDOM

Yeay!!! Balik Kampung

Assalamualaikum curik goole Semangat dah nak balik kampung..Mak awal-awal dah call suruh balik cepat sikit..Sebelum berangkat malam besok,ingat nak masak-masak,bawak bekal skit..Biasalah,bila dah bawak anak-anak buah yang sekampung tu,memang la nak makan aje..untuk satu buah bas tu,memang khas family aku je..hua..hua..So,xkisah la kan nak berkampung dalam bus tu. Hari ni halfday,baru sempat up entry..Yelah nak […]

RANDOM

Tempat Menarik Yang Harus Di Lawati Di Langkawi

Assalamualaikum Selamat pagi semua..Minggu depan aku akan bercuti selama 4 hari.Insyallah,kalau takde aral,aku sekeluarga akan ke langkawi untuk bercuti.Sebenarnya ini kali pertama kami bercuti dalam jarak yang jauh.. Selalunya kami sekeluarga akan bercuti dekat-dekat je.Tempat kegemaran kami adalah di Pantai.Paling suka bila dapat berBabeque bersama-sama..Rasanya itulah yang terbaik untuk kami sekeluarga.Disebabkan ahli keluarga kami nie […]

RANDOM

Setelah Beberapa hari Cuti

Assalamualaikum Rase macam dah lama sangat tinggalkan blog nie..Bercuti dari hari sabtu hari tu hinggalah semalam.Cuti tanpa planning nie memang memenatkan.Apply cuti sepatutnya sehingga hari selasa je,Tapi disebabkan semalam tak larat nak kerja,terpaksalah sambung cuti satu hari. Actually planning bercuti hanya di Melaka.Hari Jumaat malam bertolak ke Melaka kerana keesokkannya hari sabtu ada majlis kenduri […]

Hotel Review

Review place – Tanjung Sepang Resort

Assalamualaikum Wah !!!! rase nak review tempat nie .Dari pengalaman sahabat yang pergi tempat nie memang nampak menarik..Kalau tengok website die pun boleh tertarik der… Tanjug Sepang nie terletak di kawasan kota tinggi Johor Darul Takzim (wahhh…penuh gitu) Tempatnye bersih…Ade Chalet,Swimming Pool ,Function Room dan Beach..Mesti la kan..name pun tepi laut..haha Kadar sewa yang dikenakan […]