TUTORIAL

CARA BUANG BROKEN LINK DALAM BLOG

Assalamualaikum Hai korang☺☺Fuh..lap peluh bila nak buat ni.Pernah tak korang check broken link yang ada di dalam blog korang..Berapa agaknya broken link yang terdapat di dalam blog korang..Baik korang check tau..mesti berduyun-duyun broken link yang timbul.Apa kena mengena broken link dengan blog. Kepada korang yang mementingkan kualiti blog,broken link ini akan mempengaruhi kualiti blog korang […]

TUTORIAL

Cara letak Maps didalam Entry

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺☺.Sebelum ni aku memang tak pernah lah nak ambil tahu pasal letak maps dalam entry ni.Tetapi bila dah banyak buat food reviews sendiri.Maka tercari-cari jugaklah macam mana sebenarnya aku nak letak maps dalam entry aku..Bagi kemudahan readers mencari tempat yang aku cakapkan tu kan. So,selepas banyak menggoogle cara bagaimana untuk mendapatkan tutorial cara […]

INFO TUTORIAL

Blog Si Dairy Dah Ade Page Rank

Assalamualaikum Bila tengok blog nie,ade aje penambahan yang aku buat..Tu pun atas dasar pembaharuan..Kononnye.. Mane la tau daripada berblogging nie dapat side income..Boleh beli banglo…haha.. Selalunye pepagi bute aku masuk keje, sebelum jam tepat pukul 8 pagi,Aku da blogwalking.. Of coursee aku bw blogger2 yang ade dlam bloglist aku nie..Kalau boleh aku nak letak semua […]

TUTORIAL

Tutorial Link Untuk Panduan Blogger

Assalamualaikum blogger.. Terpikir untuk khaskan satu entry Tutorial Link nie untuk panduan blogger2 yag menyinggah masuk kt Blog Eda Nie… http://www.fizgraphic.com/      Credit to Hafizzi Aziz  http://www.lyssasecret.com /       credit to lyssa http://lisaafha.blogspot.com/    credit to lisaafha  jugak.. Jom Like Fanpage Saya..