• Travel

    PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN

      PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN | Selalunya kalau bab melancong ni kan,Negara mana yang korang akan terlintas di fikiran untuk pergi melancong.Rata-ratalah kan kalau aku tengok kat facebook,ramai yang pernah pergi melancong ke Korea,Jepun,Taiwan,India dan banyak lagi.Tapi pernah tak korang terfikir selain dari Negara-negara tersebut,pernah tak terlintas difikiran korang untuk melancong di Kyrgzstan.Memang payah nak sebut kan.Tapi korang pernah dengar ke tentang tempat tu.Adakah tempat itu salah satu tempat yang korang ingin melancong.Mesti korang tak pernah dengan tentang Pakej percutian ke Kyrgyzstan kan. Actually aku tak pernah lagi dengar tentang tempat ini sampailah kawan aku bagi tahu tentang tempat ni tau.Bila aku google,rupanya Kyrgzstan adalah salah satu tempat pelancongan yang…

  • Travel

    History and Holidays in Turkey

      History and Holidays in Turkey | Turkey is one of the few countries that joins Europe and Asia with its largest city,Istanbul, split across the two continents. The land has been occupied by many different cultures throughout history including the Hittites, Lycians, Byzantiums, and the Ottoman Empire. These were not the only cultures that controlled the land that has become modern Turkey but these were the largest that left the most evidence behind. Ancient History All across Turkey, there is evidence of these cultures. Cappadocia shows a special connection to the landscape which has led to appreciation and preservation of the nature in this area. During the Hittite era…

  • Travel

    All You Need to Know Before Booking a Summer Trip to Bagdogra

    Assalamualaikum If you are tired of travelling to and exploring the same old destinations every summer vacation season, this summer explore the beauty of North East India by planning a trip to the silent and pristine town of Bagdogra. Looking for a silent holiday amid the lush green nature or looking for some adventure in the summers by indulging in some water sports like rafting? Bagdogra has you covered. As a beautiful town located in the foothills of the Eastern Himalayas, Bagdogra offers you a perfect summer holiday option that will definitely make you keep coming back for more. CONNECTIVITY TO BAGDOGRA If you are worried about the travel time…

  • Travel,  travelblogger

    Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sungai Melayu

      Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sungai Melayu | Hai korang.Alhamdulillah..selesai sudah kembara Blogger 4 hari 3 malam yang dah aku ceritakan sedikit tentang Sinopsisnya di SINI dan di SINI .hah..kalau korang rajin boleh lah baca entry aku terdahulu ni.Disebabkan banyak tempat yang kami lawati,so aku buat by part untuk senang korang faham dan ketahui apa yang menarik tentang JOHOR.Jika korang nak tahu pasal pelancongan di Johor Bahru boleh layari website Tourism Johor di bawah ni ye   http://tourism.johor.my/   Pada hari pertama trip Kembara Bloggers,kami telah menjelajah Eco Tourism Kampung Sungai Melayu.Meh aku introduce sedikit tentang kampung ni   Kampung Sungai Melayu ini terletak di hujung Selatan Neger…

  • johor bahru,  Travel

    Kembara Bloggers Johor berakhir juga

      Kembara Bloggers Johor berakhir juga | Hai korang.Pengembaraan kami selama 4 hari 3 malam bersama Tourism Johor dan MITA Malaysia Inbound Tourism Association,alhamdulillah..sudahpun berakhir.Pengalaman yang dangat berharga yang diberikan kepada kami.Walaupun kami penat dengan aktiviti Kembara Bloggers ni,tapi sangat enjoy dan banyak sekali input yang kami dapat sepanjang trip ni. oh ya.. Aku pernah ceritakan dengan siapa dan apa yang aku buat dengan trip ni di SINI Disini aku sinopsis sedikit kemana kami pergi selama 4 hari 3 malam tu bersama lebih 20 orang blogger yang terlibat. Pada hari pertama kami melangkah ke Eco Tourism Johor di Kampung Sungai Melayu Gelang Patah.Kalau korang nak tahu,kampung sungai Melayu ni,terdapat penternakkan…

  • Travel

    Trip kembara Blogger Johor bersama Tourism Johor

    Assalamualaikum Hai korang..??Alhamdulillah..Settle hari pertama Trip Kembara blogger bersama Tourism Johor.   Walaupun baru hari pertama kami dah menjelajah beberapa tempat pelancongan di Johor Bahru ni.Walaupun aku orang Johor,tapi tak semua temlat yang aku pernah pergi dan tahu.Tapi bila bersama Trip Kembara Blogger Johor bersama Tourism Johor,baru kami dapat banyak maklumat tentang tempat-tempat pelancongan di sekitar Johor ni.   Pada permulaan tadi kami di bawa ke eco Tourism Kampung Sungai Melayu yang terkenal dengan pusat penternakkan kupang.Di sini juga terkenal dengan Asam pedas dan seafood.Nanti aku cerita lebih lanjut mengenainya. Selepas makan tengahari di Kampung Sungai Melayu,kami dibawa untuk ke Ekspo Johor Berkemajuan yang terletak di  Kota Iskandar.Memang korang wajib…

  • aktiviti,  media sharing,  Travel

    Tawaran Istimewa 5th Brick-Versary Legoland Malaysia

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya excited tau nak cerita tentang aktiviti aku masa pergi Legoland hari tu.Tapi untuk entry ni,aku nak perkenalkan apa yang best sempena 5th Brick-Versary Legoland Malaysia ni.Nanti aku cerita pengalaman aku pada hari sabtu tempohari. Legoland Malaysia Resort telahpun menyambut Anniversary mereka yang ke 5 tahun pada bulan ini.Alahaii.sekejap je kan masa berlalu.Dah pun 5 tahun.Oklah,sempena Ulang tahun mereka yang ke lima ini,mereka sedang mengadakan promosi di samping aktiviti menarik sepanjang tempoh promosi mereka. Diantara 21 ogos sehingga 30 September 2017,Legoland Malaysia memberikan pelbagai aktiviti dan promosi untuk dinikmati oleh semua peminat Lego dan pengunjung Legoland Malaysia . Antara Aktiviti menarik sepanjang 5th Brick-Versary Legoland Malaysia adalah :-…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE