percutian Travel

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019 hanya untuk RM1538 seorang dari awal bulan Februari tahun 2019 sehingga 31 Oktober 2019.Menarik ke? kalau menarik sila baca perenggan seterusnya. Dah plan untuk cuti pada tahun hadapan.Mulai awal tahun pertama Februari hingga 31 Oktober 2019, Tunamaya Beach & SPA Resort Pulau Tioman telah membuat Pakej All Inclusive 3 hari 2 malam hanya […]

Travel

PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN

  PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN | Selalunya kalau bab melancong ni kan,Negara mana yang korang akan terlintas di fikiran untuk pergi melancong.Rata-ratalah kan kalau aku tengok kat facebook,ramai yang pernah pergi melancong ke Korea,Jepun,Taiwan,India dan banyak lagi.Tapi pernah tak korang terfikir selain dari Negara-negara tersebut,pernah tak terlintas difikiran korang untuk melancong di Kyrgzstan.Memang payah nak […]

Travel

History and Holidays in Turkey

  History and Holidays in Turkey | Turkey is one of the few countries that joins Europe and Asia with its largest city,Istanbul, split across the two continents. The land has been occupied by many different cultures throughout history including the Hittites, Lycians, Byzantiums, and the Ottoman Empire. These were not the only cultures that […]

Travel travelblogger

Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sungai Melayu

  Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sungai Melayu | Hai korang.Alhamdulillah..selesai sudah kembara Blogger 4 hari 3 malam yang dah aku ceritakan sedikit tentang Sinopsisnya di SINI dan di SINI .hah..kalau korang rajin boleh lah baca entry aku terdahulu ni.Disebabkan banyak tempat yang kami lawati,so aku buat by part untuk senang korang faham dan […]

johor bahru Travel

Kembara Bloggers Johor berakhir juga

  Kembara Bloggers Johor berakhir juga | Hai korang.Pengembaraan kami selama 4 hari 3 malam bersama Tourism Johor dan MITA Malaysia Inbound Tourism Association,alhamdulillah..sudahpun berakhir.Pengalaman yang dangat berharga yang diberikan kepada kami.Walaupun kami penat dengan aktiviti Kembara Bloggers ni,tapi sangat enjoy dan banyak sekali input yang kami dapat sepanjang trip ni. oh ya.. Aku pernah […]

Travel

Trip kembara Blogger Johor bersama Tourism Johor

Assalamualaikum Hai korang..??Alhamdulillah..Settle hari pertama Trip Kembara blogger bersama Tourism Johor.   Walaupun baru hari pertama kami dah menjelajah beberapa tempat pelancongan di Johor Bahru ni.Walaupun aku orang Johor,tapi tak semua temlat yang aku pernah pergi dan tahu.Tapi bila bersama Trip Kembara Blogger Johor bersama Tourism Johor,baru kami dapat banyak maklumat tentang tempat-tempat pelancongan di […]

media sharing RANDOM Travel

Tawaran Istimewa 5th Brick-Versary Legoland Malaysia

Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya excited tau nak cerita tentang aktiviti aku masa pergi Legoland hari tu.Tapi untuk entry ni,aku nak perkenalkan apa yang best sempena 5th Brick-Versary Legoland Malaysia ni.Nanti aku cerita pengalaman aku pada hari sabtu tempohari. Legoland Malaysia Resort telahpun menyambut Anniversary mereka yang ke 5 tahun pada bulan ini.Alahaii.sekejap je kan masa berlalu.Dah […]